Guest Lubk0 Odesláno 20. leden 2012 Odesláno 20. leden 2012 Ahoj, takze zmenila sa nam situacia v praci, idu nam odobrat nase sluzobne delly, a dostali sme \"prispevok\" vo vyske 500 Eur na kupu notebooku ... Resp dali nam prachy, aby sme si notasi kazdy vybrali a koupili sami ... Najlepšie bez OS, ked tam OS bude nevadi, firma to bude predelavat na W7 Professional ... Doteraz som mal na pracu Dell XPS M1330, ani neviem poriadne co to ma za parametre, ram myslim 2GB, dvojjadro intel centrino atd ... Notebook je primarne na praci, prihlasenie sa do VPN ky, spustanie externych online aplikacii, outlook, velmi casto word a excel dokumenty ... Samozjrejme net a nejake tie filmy ... Takze skorej na kancelarsku pracu ... Notebook casto, resp. stale prenasam, nosim ho zakaznikom, mam ho stale zo sebou, casto ho otvaram, a podobne ...Resp NTB je pri mne viacmenej aspom 8 hodin denne s tym ze sa premiestnujem. Vydrz na baterku ma az tak moc nezaujima, pri najhorsom denne absolvujem 3 stretnutia, aj to je viacmenej raz za stvrt rok A tam ho mam otvoreny tak pol hodinku ... Ostatne ho mam na nabijacke ... Podmienky: 1. Mal som do teraz 13,3 display, stacil, bolo to v pohode, ale prijal by som numericku klavesnicu zvlast ... Preto pravdepodobne 15,6 tku ... Väčší určite nechcem 2. Minimálne 3x USB, v 1. mám mobilný internet v 2. mám snímač od bezdratovej myšky a v 3 tom mam pripojenu čítačku na SMART Kartu. 4 usb by potešili Pokial by vedel čítať SIM kartu na mobilny net, bola by to bomba, ale to asi v tejto cenovej kategorii nehrozi. Tuto sumu nechcem nijako preplacať (500EUR), ten notebook moze ostat za par mesiacov vo firme, a ja nehodlam doplacat zo svojeho ... Na DELL ntb my s tohoto prachy nevyjdu, co je skoda, pretoze asi by som si ja uz iny nekupil Preto neviem co ine ... Pozeral som na nieco taketo, ja ho mam za 441 Eur http://www.agem.sk/produkt/notebook-lenovo-b560g-i5-520-4gb-500gb-vga-hdmi-bez-os-59-318287-16810213.html Citovat
Charlie 1 Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 tohle Lenovo mám,ale s jiným procesorem,plasty drží nic nevrže zpracování na 1,akorat se mi po 2 letech vysrala vypalovačka jinak pohoda... Citovat
Edison Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 Myš bych pořídil na BT. Ušetříš pot... Citovat
jozefsv Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 mam lenovo v 15,6. na tvojom mieste by som isiel do 13,3 z jedneho praktickeho dovodu a tym je vydrz baterie.na mojom lenove a tomu bude rovnaku aj na tom ktory si tu dal sa baterka vysype do 2 rokov.totalne nepouzitelny bez zdroja.urcite by som volil 13,3 kde je mensia vaha a vydrz bat sa pocita na hodiny.numericka klavesnica je mi na obtiaz hoci s cislami pracujem ale to je o zvyku kedze som si zvykol na anj klavesnicu.videl som akurat kdesi minule lenovo 13,3 s dobrymi parametrami za 400 tusim, do toho by som siel urcite. Citovat
Péťa Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 Pokud s ním tolik cestuješ, zaměř se na váhu. Je nepříjemné tahat skoro 3kg těžkou mrchu. A bluetooth myš je super. Citovat
Edison Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 Já ji mám.. ale mouse už vůbec nepoužívám... A num klábosnici taky ne.. Jsem si tak zvykl na ntb, že na velkym už pomalu neumím ani psát... :-D A jestli někdo potřebuje numeriku, tak buď celou ext klábosnici, nebo jen num... Mívaj i USB HUB, takže není moc problém s obsazeností. Ale jedno hledisko ještě řeknu: Jde o to, že jen málokteré NTB jsou natolik kvalitní, aby snesli přímo provoz v terénu. Obligátní HP to třeba nemaj rádi vůbec. Ty jsou spíš přenosný, než mobilní - Přinést, postavit na stůl, nechat 1/2 hodiny temperovat, pak se pomodlit a zapnout. Mít to někde na klíně v autě a ctít s tím pracovat... to je problém obecně hlavně HDD. Ale HP je na tom, co mám zkušenosti z firmy, nejhůř. Citovat
Péťa Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 No jo, doba IBM řady T a R už je pryč Dnes každý chce co nejnižší cenu a tomu pak odpovídá kvalita. Citovat
Holland Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 Zdravím,syn a já máme ASUS F 5R series již 5 rok a používají se hlavně na cestách a to i v kamionech-navigace,kanc.prace atd:grrzatím oba bez PROBLEMU:Ppřitom jsem měl i DELL a HP ale ASUS špica!! [upravil dne 21/1/12 12:36 od Holland] [upravil dne 21/1/12 12:36 od Holland] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 Tak na ten Dell co mám, nemôžem povedať krivého slova, je to 13,3, chyba mi tam iba numericka klavesnica a jedno USB navyse ... Inak ma 3 roky, baterka sa vysipala pred nedavnom, uz tam mam novu, vobec ten notas nesterim, a vsetko drzi Ale tak ja si cenu, resp. investiciu, za co mozem kupit notebook nevybral ... Myšku k ntb mám microsoftku bluetoothovu, len som ju k tomuto XPS nemohol kvázi inštalovat, nakolko som doteraz nemal admin opravnenia, ale na tychto uz budeme mať, takze ma ani nenapadlo, to tam nainstalovat V tom pripa OK Nasiel som tu este toto lenovo: http://www.agem.sk/produkt/notebook-lenovo-v370-b950-4g-500gb-hdmi-59-318494-16743979.html Ale má len jednojadro, toto by mi stacilo mozno s 2 jadrom, porpipade keby som este tak nasiel bluetooth numericku klavesnicu, by som to prekúsol ... IBM rady T a R boli perfektne, s tým súhlasím Holland = Asusa obhajujem, avšak nie som si istý jeho konštrukciou, hlavne klbmi displaya ... Citovat
Edison Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 Já míval travelmate 3000.. Skvělý, malý (optimální při přenášení a rychlé práci), spolehlivý.. Na to, že jsem ho vláčel za trolejbusem na kabelu v zapnutym stavu... chudinka.. vydržel toho se mnou fakt hodně. 4r. brutálního zacházení... Velikost přesně A4 byla fakt skvělá.. Jen baterku měl fakt malinkou... Citovat
Holland Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 Konstrukce a klouby OK bez poškození!!!baterka vydržela 4roky:D no je to hold těžká volba tak držím palec:D Citovat
MotoMoto Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 Většina pochválí to co má a nebo měla. Za prvé nemají mnohdy (říkám mnohdy) porovnaní s jiným a hlavně málokdo je ochotný říct že udělala kravinu a koupil blbě. Takže je těžké doporučvat. Skutečně bych se soustředil na užitkovost: Výdrž akumulátoru - fajn 6 až 8 hodin Velikost v poměru k váze - ideální 12 až 14\" výkon- alespoň 4 GB pokud budou instalovat 6Ebit verzi A teď je mnoho další hledisek. Robusnost a odolnost, možnost dokování a stím spojený provoz například na dvou monitorech, použitá a hlavně požadovaná rozhraní, mobilita připojení (integrace 3 G modemu) A pak jde hlavně co z toho budeš chtít ty. Grafik co potřebuje sedět u jednoho stolu asi bude hledat úplně něco jiného. [upravil dne 21/1/12 14:20 od MotoMoto] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 No ved čo chcem ja Baterka na 6-8 hodin mi je k ničomu ... Mobilne ho vyuzivam tak na 1,5 max 2 hodinky ... Aj to nie zdaleka kazdy den, vecsinou je zapojeny na nabijacke ... Navyse nosim pri sebe este tablet s internetom a 2x Smartphone (HTC Sensation a Samsung Galaxy Plus) oba z neobmedzenym netom Zabudovanie 3g modemu ala ericsson a podobne je zaujimave, v kazdom pripade to nebudem dokupovat z vlastneho vrecka, takze si budem musiet vystacit ako doteraz, s USB modemom pripadne wifi hot spotom z jedneho s telefonu Ide mi skorej o odolnost a aby sa na tom dalo normalne pracovat, a nech tam samozrejme ide WP7 Pro 64 bit ... A nech sa to stále nes*re Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.