Edison Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 Jééé!! Klasický Jéčko.... hehehehe... A druhá tam není? Citovat
Edison Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 Hmmm... by bylo zajímavý, jak to chodí jen s jednou. pak by jednu nahradit konektorem bylo více než účelné. :-) Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 Anteny se mezi sebou přepínají dle potřeby podle síly signálu, stačí jen jedna zapojená do Main, takže druhou bych dal na Aux a pokud na ni bude silnější signál tak to pojede přes ní. Dvě jsou v notebooku proto aby se při přenášení nebo otáčení notebooku neztrrácel signál, taková vyvažovačka je to. [upravil dne 21/1/12 17:29 od Radek Hurvajz] Citovat
Edison Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 Není jedna vertikálně a jedna horizontálně? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 Nejspíš ne, normalně bývá ve víku jen kablik zakončen tvarovaným plechem, v každem rohu víka jeden Tady jsou vidět, tenký plechy a je to podlepený střibrnou folií, asi atínění [upravil dne 21/1/12 17:35 od Radek Hurvajz] Citovat
Edison Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 Tam máš ty kablíky dokonce tři.. Já se v tomhle teda nikdy nehrabal.. I když jsem měl několik NTB rozebranejch.. právě mimo monitor... Ještě mě napadá... jesli to není rozdělený i na pásma b/g/n... Ale tomu zase moc neodpovídá označení na kartě MAIN a AUX. Asi by bylo fakt nejjednodušší aux odpojit a nějakou dobu s tím pracovat ve známym prostředí, jestli to má takovej vliv. Citovat
Dave_k Odesláno 21. leden 2012 Autor Odesláno 21. leden 2012 Tohle je b/g karta. Antény jsou obě stejně položený. Jedině zkusím jednu odpojit jak se to bude chovat. Nebo jestli to je jak píše Radek, že se to samo přepíná a vybírá tu silnější tak by bylo jedno kam by se ta externí foukla. Citovat
Edison Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 Jooo.. tomu přepínání bych spíš jakoby i věřil... Jen.. podle Radkovo fotky to vypadá, že jedna je jaksi prostě jen menší, resp. jedna jakoby dvojitá. Jinak v routeru se nastavuje, jestli má být jedna RX a druhá TX, případně jestli se maj nějak automaticky přepínat. leč když jsem router (AP) zkoumal, tak to obojí bylo stejně připojený na jeden koncový stupeň, tak nevím... Citovat
Dave_k Odesláno 22. leden 2012 Autor Odesláno 22. leden 2012 Teď jsem rozebral jednu PCI síťovku a zjistil jsem, že pod plechovým krytem je miniPCI slot a v něm karta. U tý karty byla externí anténa připájená na MAIN a AUX nebyl osazen vůbec. Po konzultaci ještě s jedním člověkem jsem se dozvěděl, že to nejsou MMCX konektory na tý kartě, ale U.FL. Takže budu potřebovat toto: http://wifi.aspa.cz/pigtail-u-fl-rev-sma-female-profi-pro-minipci-z64687/ Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Třeba na tomhle jsou ale MMCX konektory http://wifi.aspa.cz/mikrotik-r52n-m-minipci-karta-802-11n-atheros-ar9220-2-4-5-ghz-z102421/ takže asi zaleží co tam zrovna je Citovat
Edison Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Teď jsem rozebral jednu PCI síťovku a zjistil jsem, že pod plechovým krytem je miniPCI slot a v něm karta. U tý karty byla externí anténa připájená na MAIN a AUX nebyl osazen vůbec. Po konzultaci ještě s jedním člověkem jsem se dozvěděl, že to nejsou MMCX konektory na tý kartě, ale U.FL. Takže budu potřebovat toto: http://wifi.aspa.cz/pigtail-u-fl-rev-sma-female-profi-pro-minipci-z64687/ Nebyl osazen, nebo byl osazen, ale nepřipojen? Ve druhém případě bys měl po starostech... Myslím... :-) Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 Podle mě nepřipojen, pišu to i výše že to tak je taky v ADSL modemu Well Citovat
Dave_k Odesláno 22. leden 2012 Autor Odesláno 22. leden 2012 Budou to ty U.FL. Podle obrázku ty MMCX vypadají větší. 2Edison: je osazen, ale nezapojen. Bohužel si nějak tablet s touto kartou nerozumí. Detekuje ji, nainstaluje ovladače, ale nepřipojí se do sítě. Je to starší typ ovislink wl8000. Tuším, že ani šifrování WPA2 nenabídl. Citovat
Dave_k Odesláno 26. leden 2012 Autor Odesláno 26. leden 2012 Tak kablik sehnan a zapojen do \"MAIN\" a funguje to perfektne. Citovat
Edison Odesláno 26. leden 2012 Odesláno 26. leden 2012 mmm... a co to zapojit do AUX a do MAIN nechat zapojenou internu? Tak bych to udělal já... Prostě externu používat jen jako doplněk.. v případech, kdy hlavní a standardní bude málo... [upravil dne 26.1.2012 21:11 od Edison] Citovat
Dave_k Odesláno 15. únor 2012 Autor Odesláno 15. únor 2012 Tak jsem to tak zapojil a nejspis se ty anteny hadaly, jelikoz to padalo a sit mi odmitala pristup. Po odpojeni interni a pripojeni externi na MAIN neni problem. Kdyz je silnej signal tak to chytnu i na samotnej konektor. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.