Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Caute. Vedel by mi niekto poradit s tymto problemom? Za posledny tyzden sa mi uz parkrat stalo, ze po nastartovani mi motor po par sekundach (5-10 sekund) samovolne vypol, a pri pokuse opät nastartovat len naprazdno tocil starter, ale motor nenaskocil. Medzi kazdym pokusom nastartovat som uplne vypol kontrolky, a znova nechal prejst check OK, oil OK. Tak som ho nechal postat chvilu, a opät vyskusal a chytilo to na prvykrat, potom uz motor bezal a nezdochol. Raz som aj skusil na radu znameho odpojit bateriu ked mi tak zdochol motor kvoli resetu chyb v palubnom pocitaci, po napojeni pokus o start - na prvy krat. Neviete niekto dovod preco to robi?

Predtym som mal benzin, a nikdy to nespravil, tak neviem ci je to u dieslakov normalne, ze si tak bezne nechcu naskocit :myslim Este dalsi typ som dostal o nejakom presyteni naftou, kvoli ktoremu treba pockat kym klesne nafta a az tak startovat. Neviem co je na tom pravdy ...

[upravil dne 19/1/12 08:46 od andrex]

[Edited on 30/1/12 09:43 by andrex]

Odesláno

Zkus si nekdy pred startem zapumpovat balonkem pred palivovym filtrem, pokud u 1,6 motoru je a uvidis, zda se to nezlepsi.

EDIT: a samozrejme navstevou diagnostiky nic nepokazis :)

[upravil dne 19/1/12 10:48 od alternativ]

Odesláno

V sobotu idem na diagnostiku. Dnes rano to spravilo opät priatelke ked ho nastartovala, zdochlo po par sekundach, a na druhy treti pokus neslo nastartovat. Potom este raz skusila, tocila starterom dlho, okolo 10-15 sekund, a potom jej naskocil. Mam este otazku - ako dlho mozem tocit starterom v jednom tahu, bez obmedzenia? aby som nieco nepokazil. Nemam absolutne skusenosti s dieslakmi, tak sa pre istotu pytam :myslim

EDIT: este poznamka - ked je auto teple, startuje vzdy na prvu supu, toto robi vzdy ked vychladne, teda rano hlavne pri studenom starte.

[Edited on 19/1/12 10:13 by andrex]

Odesláno

Ak by to bola netesnost palivoveho systemu, mozem s nim jazdit? Tu diagnostiku mam trochu dalej, budem musiet spravit okolo 100km do toho autoservisu.

Odesláno

Praveze vadi, otazkou bolo ci nebude vadit tych 100 km ak je tam to vadne tesnenie palivoveho systemu... Neva, snad to vydrzi, uvidime co ukaze dia....

[Edited on 19/1/12 11:01 by andrex]

Odesláno

Zajtra rano pred startovanim otvor kapotu, daj dole kryt motora, najdi cierny gumovy balonik, par krat ho pomackaj a potom chod startovat. kludne s tym mozes jazdit, asi ti len pada nafta...:myslim

Odesláno

Ale keby padala, tak by som nenastartoval vobec. A ono to praveze nastartuje, chvilu bezi, a tak zdochne. A potom to nejde nastartovat. Pre istotu vyskusam rano, dam vediet, a poinformujem aj o dia ako dopadla, a co povedal mechanik. V kazdom pripade dakujem za rady :super

Odesláno

Naštartuješ kvôli tomu že vo filtri a potrubí ku čerpadlu naftu máš (keď ju vycucne tak ti to stopne) ale spadla ti od nádrži ku filtru a to ti asi diagnostika neukáže, podoťahuj spoje.

• O 2 týdny později...
Odesláno

VYRIESENE - bateria bola v kybli. Pri poslednom starte so starou bateriou - dvakrat este roztocila starter, ale potom uz nic, ani ťuk. Kupil som novu bateriu, a po vymene startuje na prvu ranu, aj teraz cez vikend, a to ukazovalo -17°C na palubovke. Hlavne je ze uz fici ako ma. :cool:

Odesláno
VYRIESENE - bateria bola v kybli. Pri poslednom starte so starou bateriou - dvakrat este roztocila starter, ale potom uz nic, ani ťuk. Kupil som novu bateriu, a po vymene startuje na prvu ranu, aj teraz cez vikend, a to ukazovalo -17°C na palubovke. Hlavne je ze uz fici ako ma. :cool:

No hej ale tvoj problém bol v inom. Motor ti vyplo PO naštartovaní, to asi nebude batériou.

Odesláno

Ano, a to nastartovanie vyzeralo asi tak, ze sice nastartoval, ale po 5 sekundach vypinal stylom pomaly slabli svetla, akoby bol nejaky vecsi odber prudu, a bateria nestihala. a bolo to vzdy za studeneho startu. Pri teplom starte vzdy bez problemov. A pri prvom startovani s novou bateriou bol rozdiel v starte ten, ze starter sa krutil ovela rychlejsie ako so starou bateriou.

Odesláno

Po naštartovaní už auto beží na alternátor, tam stav batérie nie je dôležitý. Daj si skontrolovať dobíjanie, či je ok alternátor, aby si nevyflákal aj novú batériu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...