Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

danilo, ja mam 508 jako pracovni nastroj, takze jsem do toho moc kecat nemohl, lizingovka si to nejak domluvila, na jednu stranu mi to muze byt jedno, ale na stranu druhou, co kdybych to auto pak chtel odkoupit. z principu me to stve. jednou tvrdili po 20t a najednou pry po zmene je to na 30. kolik usetri za par litru oleje? s tema steracema a pylovym filtrem, to je po roce? pro me novinka, ja si to vzdy nechal menit sam.

Odesláno

olej měňte max. po 15000 km!!!!! Jinak neskutečně trpí hlavně turbo,jinak budete rádi když se dožije 100000 km.

Odesláno

Jo,jo já vím, mám 17 tis. a za 2 týdny to bude rok od koupě, proto chci spojit výměnu s roční kontrolou a zárověň aby to bylo v rámci Optiway . Když už ji mám , chci toho využít.

Odesláno

Ještě k těm olejům , měl bych tam mít Total Quartz 5W30 , tam je výměna dle typového listu http://www.novakoil.cz/uploadedfiles/files/QUARTZ_INEO_504-507_5W30.pdf 30 - 50tis. ! A to je zřejmě ještě poddimenzované .Tak si myslím,že když to vyměním třeba u 25tis , tak se nic nestane.S přihlédnutím na to,že auta měním nejpozději po 5 letech. Záleží na tom,jestli se jezdí krátké nebo delší trasy.

Odesláno

Mi nejde o peníze,ale zdá se mi to zbytečně brzo,když výrobce oleje i vozidla uvádí víc než jednou tak větší výdrž.

100 x horší pro turbo je točení vysokých otáček při studeném motoru a vypnutí motoru ihned po jízdě po dálnici :o .

To mi nikdy v servise neřekli. Jen náhodou jsem se to dozvěděl když jsem měl první auto s turbem při otázce kolegovi,proč někteří na odpočívadlech nevypínají motory hned po zastavení . Určitě je pravda,že při 15 tis. je lepší vyměnit,ale taky záleží na oleji, stylu jízdy a délky jízd.

Chtěl bych vědět kolik ks turba odešlo k vůli špatnému zacházení a kolik kvůli staršímu oleji .

Myslím,že největší problém pro turbo je mezi sedačkou-volantem a pedály:D .

Odesláno

Danilo,vůbec nemáš pravdu.Konkrétně si přečti poslední Svět motorů a chlap z výzkumáku to tam názorně vysvětluje.V žádném případě nedoporučuje se držet radami výrobce o dlouhé životnosti oleje.Hlavně se podívej jak velký je olejový filtr a hned pochopíš.Je velikosti paštiky májka.Takový filtr už po 10000 je na hraně.Skuz ho někdy rozkuchat po 25000 a až to svinstvo uvnitř uvidiš,tak si možná i ,,nafackuješ,,.To je prostá zkušenost.A ten Svět motorů z tohoto týdne si přečti.DOPORUČUJI.Jsou tam jinak i zajímavé věci o tzv.značkových olejích.:papa

Odesláno

Robte si s tym olejom ako chcete. Ja sa drzim pravidla nie viac ako 15000km. A viem preco. Kto bude menit po 30000 je to jeho problem a jeho auto. Len ma mrzi ze potom ked sa nieco vyserie tak kazdy nadava ze ake su to tie francuzske auta sunty.

Pred mesiacom chalani v citroene mali v dielni C5 2011 s turbom v prdeli po 65000km. Po kontrole preco tak rychlo poslo sa zistilo ze nebolo dostatocne mazane a to preto, lebo olej bol ako zuvacka. Takze motor v cavese tiez. Chlapec totizto olej nemenil vobec od vyroby. Ze ved je tam Longlife. Podla Irov longlife je dozivotne:D

Toto bol ale extrem.:papa

Odesláno

Už u 407jsem to řešil stejně. Za rok najedu +/- 15.000km, takže je to akorát na výměnu. Nemám důvod to měnit a u 508 budu v tomto pokračovat. Zas tak velká položka to není.

Odesláno

Tak jste mě přemluvili.Mám 17 tis. a příští týden ho jdu měnit. 30000 bych ho tam určitě nenechal ,ale kolem 20000 se mi to zdálo optimální.

Odesláno

Prave sa chystam na vymenu oleja po 15 000km. Hovoril som s predajcom a pouzijem jeho slova \"Cim dlhsi interval tym silnejsi marketingovy tah a suhlasim s Vami a odporucam\" aj ked viem ze to moze byt prenho biznis ale ja tomu viac ako 15 000km nedam. Radsej investujem do oleja a mam realnu sancu ze mi ten agregat dlhsie vydrzi.

Vyziadam si od nich ten filter ako to tu bolo spomenute a rozkucham ho. Som zvedavy co tam najdem ked to bude zaujimave tak urbim zopar foto.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...