Danilo Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 Nevšiml jsem si , že by něco vibrovalo. Vlastně jo , když jsem zkoušel maximálku , tak manželce ve 210 Km/h vibroval zadek Ale slyšel jsem,že z výroby jsou prý kola , když to řeknu mírně , vyvážené dost špatně . Možná to dělá toto . Citovat
Danilo Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 S těma kotoučema jsem si vzpoměl , jak měl otec Renault 19 , tak je každý rok stáčel na soustruhu jak byly křivé. Byly jak z tvrdého papíru . Ale vibrovalo mu to jen při brzdění . Každopádně máme záruku , tak to nech zkontrolovat v servisu . Z malé vibrace může být časem velká a je problém na světě. Citovat
PeugeotHDi Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 Este raz vdaka za postrehy..ale to je skor take brnenie (brneni), ked drzim zlahka volant, pricom volant sa samozrejme nechveje (nevibruje).. nerobi to pri brzdeni, ale pri normalnej jazde a mam pocit ze na skusobnej jazde to robilo aj na GT-cku. Myslite ze prevazenie pomoze? Dalsia vec co ma sokovala, chcem si dat nalepit folie na zadne okna, avsak zhorsi sa mi svietivost tretieho brzdoveho svetla...ak mate niekdo folie na 508ke ako ste to vyriesili? vyrezat okienko alebo? D. [Edited on 2.6.2012 00:00 by PeugeotHDi] Citovat
Laďa Odesláno 2. červen 2012 Odesláno 2. červen 2012 Asi vyřezat. protože nevím jak na Slovensku, ale v Česku nesmí folie překrývat brzdové světlo. Citovat
Pipinek Odesláno 2. červen 2012 Odesláno 2. červen 2012 Zdravím všechny po delší době... prý je moje 508 vyrobená, tak čekám , kdy ji dovezou, ale to jsem nechtěl napsat.. co se brnění týče, koukal jste se na šrouby u kol?.. já teď šel do servisu s 308, že to brní při vyšších rychlostech a oni mi řekli, že si nějaký zlodějíček dělal přípravu na odcizení disků... oddělal 2 šrouby na každém kole.. mně v ten moment polil studený pot při pomyšlení, že by mi ulítlo na dálnici kolo.. tak i kdyby to s tím nesouviselo, kontrolujte raději šrouby.. dneska se krade úplně všechno.. Hezké bezproblémové ježdění přeji :-) Citovat
PeugeotHDi Odesláno 2. červen 2012 Odesláno 2. červen 2012 Asi vyřezat. protože nevím jak na Slovensku, ale v Česku nesmí folie překrývat brzdové světlo. Hm, to este preverim na DI, avsak to vyrezanie, ako to bude vypadat? Citovat
PeugeotHDi Odesláno 2. červen 2012 Odesláno 2. červen 2012 Zdravím všechny po delší době... prý je moje 508 vyrobená, tak čekám , kdy ji dovezou, ale to jsem nechtěl napsat.. co se brnění týče, koukal jste se na šrouby u kol?.. já teď šel do servisu s 308, že to brní při vyšších rychlostech a oni mi řekli, že si nějaký zlodějíček dělal přípravu na odcizení disků... oddělal 2 šrouby na každém kole.. mně v ten moment polil studený pot při pomyšlení, že by mi ulítlo na dálnici kolo.. tak i kdyby to s tím nesouviselo, kontrolujte raději šrouby.. dneska se krade úplně všechno.. Hezké bezproblémové ježdění přeji :-) 308ka je chvenim volantu (maxi brnenim) znama....skoro kazdy kto ma Michelin Energy Saver citi pri vyssich rychlostiach chvenie... je to sposobene pneumatikami....ak si kupis napr. Continentalky, alebo Bridgestone Ecopia EP 150 tak to zminimalizujes....samozrejme ak ti niekto povoli skrutky tak ide o \"hubu\" a nie o chvenie... Citovat
Pipinek Odesláno 3. červen 2012 Odesláno 3. červen 2012 no já to jemné brnění cítil od začátka na 308ce, ale Ty šrouby pryč dělali s autem divy na dálnici.. jsem fakt nemohl jet více jak 90 a v životě by mně nenapadlo, že to bude šroubama.. ten volant drnčel jak řídítka na horském kole... hned jsem jel do servisu a ejhle... mně z Tvého příspěvku vyplývá, že na prd jsou Micheliny:-)) a ne 308ka:-) Citovat
PeugeotHDi Odesláno 4. červen 2012 Odesláno 4. červen 2012 no já to jemné brnění cítil od začátka na 308ce, ale Ty šrouby pryč dělali s autem divy na dálnici.. jsem fakt nemohl jet více jak 90 a v životě by mně nenapadlo, že to bude šroubama.. ten volant drnčel jak řídítka na horském kole... hned jsem jel do servisu a ejhle... mně z Tvého příspěvku vyplývá, že na prd jsou Micheliny:-)) a ne 308ka:-) No oni su dobre, ale mozno prvych 20tis km...a to nebodaj prudko zabrzdis (zostanu z nich vajcia) a je jedno ci mas ABS alebo nie...avsak nechcem hanit zn. Michelin robia dobre pneu, ale tie Energy Saver sa im moc nepodarili...aj na mokrom povrchu je to s nimi \"ohubu\". Dnes som sledoval to brnenie (brneni vo volante) v 508 (robi to aj pri 40tke a myslim, ze rovnako silno aj pri 180km/h). Dam este prevazit tie 18tky...avsak docital som sa v jednom teste: http://www.autorevue.cz/test-peugeot-508---navsteva-z-dobre-spolecnosti/ch-44351#articleStart Citujem Řízení s elektrohydraulickým posilovačem je poměrně přesné, ale drobné vibrace motoru a drobné nerovnosti od vozovky jsou příliš výrazné. Takze to moze byt aj tym... sposobene... Citovat
zedik Odesláno 4. červen 2012 Odesláno 4. červen 2012 pamatuji kdysi pri zkusebni jizde, tak 508 vibrovala. prodejce pote nechal prevazit kola a udelal geometrii a rapidni rozdil. ja jsem nedavno vjel do pekelne diry a taky mi to zacalo mirne vibrovat. nic desnyho, ale preci jen je to neprijemne. cekam az se uvolnim k nejake navsteve servisu. Citovat
PeugeotHDi Odesláno 9. červen 2012 Odesláno 9. červen 2012 Zdravim, tak bol som v servise ohladne \"aktivacie/deaktivacie\" automatickej rucnej brzdy.... mam to uz povolene v Menu. Pytal som sa na sklopenie spatnych zrkadiel pri zaradeni spiatocky (sledovanie obrubnika) - nie je to mozne aktivovat - vraj nizka uroven vybavy (mam len Allure so zopar priplatkovymi polozkami). Zachytil som tu na fore otazku ohladne stlacenia tlacidla na packe stieracov, ze to nic nerobi...da sa nastavit - povolit to v konfiguracii, aby prepinalo palubny pocitac (spotreby/dojazd..atd) a zobrazovalo udaje aj na navigacii. Este som zabudol sa spytat na tuto funkciu v Menu: Vehicle Settings\\Driving Position Setting (momentalne danu polozku v menu nevidim) kto ju mate prosim co to znamena? Vraj je to automaticke odklopenie volantu a odsunutie sedadla dozadu... Funguje to niekomu? Dalsia vec co by som chcel mat aktivovane (nakonfigurovane), avsak ten \"sikovny\" mechanik v Peugeote to akosi nevedel, je automaticke dovretie okien v pripade dazda (v lete mam pootovrene okna a zacne prsat,tak na zaklade dazdoveho senzora dovre okna) a posledna vec co by som rad, ale asi chcem toho od Peugeotu moc, ze ak vystupim z vozidla aj s klucom vo vrecku, tak aby napr. po 2-3 minutach automacky doslo k vypnutiu motora... Chcem toho tak vela? Citovat
Danilo Odesláno 10. červen 2012 Odesláno 10. červen 2012 To je až k nevíře , co všechno se dá nastavit . Spíše co všechno není z výroby aktivované a v servise o tom ani nevědí . Nechápu . Proč to tam je ,když to hned neaktivují ? Když příjdu do servisu a řeknu co všechno chci , tak mi připadá , že se na mě dívají co si to zase vymýšlím. Vehicle Settings funkci vidím , ale Driving Position Setitng ne . Zrcátka potvrzuji , jen u GT a to samé bude asi i s nastavením volantu a sedačkou (pamět sedačky má GT určitě) [upravil dne 10/6/12 10:05 od Danilo] Citovat
pkr Odesláno 11. červen 2012 Odesláno 11. červen 2012 Dalsia vec co by som chcel mat aktivovane (nakonfigurovane), avsak ten \"sikovny\" mechanik v Peugeote to akosi nevedel, je automaticke dovretie okien v pripade dazda (v lete mam pootovrene okna a zacne prsat,tak na zaklade dazdoveho senzora dovre okna) a posledna vec co by som rad, ale asi chcem toho od Peugeotu moc, ze ak vystupim z vozidla aj s klucom vo vrecku, tak aby napr. po 2-3 minutach automacky doslo k vypnutiu motora... Chcem toho tak vela? Tak to slyším poprvé, že by to mělo umět zavřít okna při dešti. Seš si jistej, že to 508ma umí? Citovat
PeugeotHDi Odesláno 12. červen 2012 Odesláno 12. červen 2012 Nie som si isty ci to vie, ale je tam tolko elektroniky a sikovny elektrikar by to mohol zvladnut... Citovat
Tibor100 Odesláno 12. červen 2012 Odesláno 12. červen 2012 Ahojte. Ja mám 508 objednanú a mala by byť dodaná 19.6.12. Tak som napríklad strašne zvedavý na to podsvietenie, ostrekovače a ostatné drobnosti, nakoľko som neuveriteľný detailista. Inak ku tým združeným prístrojom medzi budíkmi. Od výbavy allure sa montujú farebné. Ale ako som zistil a dozvedel od predajcov Peugeotu, tak do niektorých sa montovali monochromatické displeje čo bolo vraj spôsobené zemetrasením v Japonsku. V tom období asi došlo k výpadku dodávok, alebo výroby týchto displejov. Akože mne to vadí dosť a ak mi dovezú po dvoch mesiacoch čakania auto s týmto displejom, tak im ho tam nechám! Dokonca som narazil aj v predajni na jednu a presne s týmto prístrojom. A poviem vám, že to bola fakt päsť na oko. Po mojej otázke, že z akého dôvodu to je tak, mi predajca odpovedal, že asi bola určená na iný trh. Potom mali uspôsobiť cenu pre náš trh. Asi je to hlúposť, ale mňa by tým neuveriteľne naštvali. Keď príde a všetko bude OK, tak prispejem dotazmi. Ale inak podľa vašich reakcií, je to viac dobre ako zlé! Citovat
Danilo Odesláno 12. červen 2012 Odesláno 12. červen 2012 Tibor100 : Věřte mi , že všechny zmíněné ,,závady\" převálcuje pocit pohodlí a luxusu . Dokonce i ta navigace ( kterou tvrdě kritizuji) má své přednosti - jasný displej,pěknou grafiku map,rychle najde satelity a přepočte trasu a a a to je asi vše . Barevný displej byl taky mezi mnoha doplňkami který mě přemluvil na výbavu Allure . Měl jsem v minulosti asi 8 aut většinou škodovky od Š110 R až po Octavku I (měním je max po 5 letech) ale toto auto je na 95% podle mých představ . Hlavně na delší trasy . To si chrochtám za volantem . Celkově se Peugeotu toto auto hodně dobře povedlo . Věřím,že vám příjde s výbavou,co máte objednanou. Jakou barvu ? Držím palce ať nedopadnete jak Pipinek . Pipinek : UŽ ??? Citovat
Tibor100 Odesláno 13. červen 2012 Odesláno 13. červen 2012 Biela perleť. Veru aj mňa na tom aute oslovili detaily. Tak snáď to fakt bude ok. Bude to zatiaľ naše druhé auto. Pretože ako prvé sme si z manželkou kúpili jazdenú P407 (predtým, som sa vozil na rodičovskej octavii a Golfe). To auto bolo proste super. Veľmi vydarené. Nemalo chybu a aj moja polovička povedala, že sa jej na ňom jazdilo veľmi dobre. To boli hlavné dôvody prečo sme si zasa kúpili (objednali) Leva! Predal som ho kolegovi a ten hneď po prvej dlhšej jazde povedal, že to je úplne nádherné vozenie oproti jeho Bore. A veru že mal pravdu! Kúpil ho pre manželku, ale mám pocit, že by na ňom najradšej chodil on. Citovat
PeugeotHDi Odesláno 13. červen 2012 Odesláno 13. červen 2012 No tak dnes u nas dost prsalo, tak som troska testoval dazdovy senzor - automaticke stierace...a ja neviem akou logikou sa riadi ta elektronika, ale bolo zopar chvil (o dlzke 1-2s) ze som nevidel absolutne nic tzn. stierace si davali doslova nacas, a zase inokedy sa pohybovali ako keby chceli odletiet... Mate prosim take skusenosti? Citovat
stefano Odesláno 13. červen 2012 Autor Odesláno 13. červen 2012 Dažďový senzor mi ani na jednom aute nefugoval vždy ideálne. Aj na P508 treba občas zotrieť manuálne, ale tu je tá výhoda, že na jedno zotretie stačí pritiahnúť páčku jemne k sebe a pri tom sa nedeaktivuje autom. stieranie. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.