fari Odesláno 17. leden 2012 Odesláno 17. leden 2012 povedla se mi trochu pitomost. potreboval jsem precist a vymazat pamet zavad a zrovna jsem nemel doma nic lepsiho nez diagnostiku VCDS (VW) ma OBD II, tudiz by to melo fungovat. pamet zavad jsem precet, vymazal a chtel jsem se podivat ma merene hodnotdnoty (tlak sani, mnozstvi vzduchu). ale kdyz jsem to nastartoval tak to bezi s otevrenym EGR ventilem - nejde do otacek, cudi. je potreba provezt zakladni nastaveni (prizpusobeni) EGR ventilu. hlasi to chybu systemu recirkulace spalin, nejde smazat. kdyz tam dam jinou ridici jednotku bezi to normalne. 1. nedovedu si vysvetlit v cem je problem - proc to nastalo??? 2. jak lze provest to zakladni nastaveni - jedinou lepsi diagnostiku, kterou mam k dipozici je TS (ta umi jen cteni/mazani pameti zavat, test akcnich clenu). neexistuje na to nejaka finta jak to obejit? resp. byl by mi to nekdo schopny udelat jen na ridici jednotce (bez auta - resp., ze by ji dal do jineho auta )? dovede mi nekdo poradit? Citovat
Marcel00 Odesláno 17. leden 2012 Odesláno 17. leden 2012 nemoze byt ten EGR zaseknuty? (zhoda nahod podla mna ze si zrovna mal napichunute auto na \"nejaku\" diag) na nastavenie EGR jedine origo diagnostika na peugeoty... ci ? Citovat
HonzaZ Odesláno 17. leden 2012 Odesláno 17. leden 2012 Může to být zaseklý EGR, vadný elektroventil, nebo prasklá (spadlá) hadička od EGR nebo elventilu. V každém případě na origo dia PP2000. Citovat
straki007 Odesláno 17. leden 2012 Odesláno 17. leden 2012 Das tam jinou jednotku a nastartujes to? A bezi to normal?? U tveho auta se EGR nenastavuje. Nechtl jsi si to spis \"nachipovat\" a dal jsi si tam mapu ktera ti prisla pod ruku??? Citovat
fari Odesláno 17. leden 2012 Autor Odesláno 17. leden 2012 v EGR ventilu neni chyba, kdyz tam dam druhou ridici jednotku (kterou mam) tak to bezi bez problemu, nehlasi to zadnou zavadu. kdyz je tam ta puvodni, tak se to toci do cca 2,5 tis ot. a kouri to a pise to zavadu okruhu recirkulace spalin. kdyz jsem nahraval SW do ridici jednotky muselo se provest toto nastaveni EGR ventilu (resp. to je mozna nastaveni toho podtlakoveho ovladace) jinak to delalo totez delal mi to nekdo u benesova jenze ted mam auto v krkonosich, jsem v praze a nechce se mi jet pres pul republiky... kvuli takove hovadine jet pres pul republiky jestli na to neexistuje nejaky zpusob jak ten ventil zavrit nebo jak donutit ridici jednotku, aby si to provela sama jestli na to neexistuje nejaka finta - treba odpojit to podtlakove ovladani - abych s tim ale nenadelal jeste vic skody nez uzitku..... Citovat
straki007 Odesláno 17. leden 2012 Odesláno 17. leden 2012 Hm. Bez odpovede.......? To neva. Nejsi ani prvni ani posledni:roll Citovat
DanculD Odesláno 17. leden 2012 Odesláno 17. leden 2012 Tak skoc za Strakim, ved to mas kusok do Chomutova. Citovat
fari Odesláno 17. leden 2012 Autor Odesláno 17. leden 2012 jak bez odpovedi, tomu nerozumim... nic mene to nema nic spolecneho s chipem tohle se mi stalo ted o vikendu pri cteni a mazani pameti zavad a fakt nevim proc a sw v ridici jednotce jsem prhraval pred par lety pro to, ze mi ukradli RJ a tak jsem samozrejme nekupoval pekelne dahou novou ale starou a prehral spravny sw, jenze jednotky se mi sesli dve (proto mam ted 2) a tenkrat jsem nekolik mesicu nemohl sehnat nikoho, kdo je schopen nahrat sw do RJ, tak aby auto funguvalo. a pak me bylo vysvetleno, ze sw jw spravny je se musi udelat nejaky ukon s nastavenim EGR ventilu a najednou to slapalo... to jen pro vysvetleni a necche se mi nekam jet 2 hodiny proto, ze 1. je to prace na 5 minut i se zapnutim pocitace a za 2. proto ze jsem to auto umyl, vylestil, bo ho chci prodavat a neci to delat znova Citovat
straki007 Odesláno 17. leden 2012 Odesláno 17. leden 2012 Tak si tam nahraj original software a hotovka....... Nebo prehraj software z jedne jednotky do druhe.,..... A nebo tam nech tu jednotku ktera funguje. Ja v tom problem nevidim. Nehledej mechanickou chybu. EGR u ECU EDC15C2 v PSA nastavovat kalibrovat zkouset NELZE !!! Citovat
fari Odesláno 17. leden 2012 Autor Odesláno 17. leden 2012 nemam tam cim nahrat software v te druhe jednotce to mam bez chipu, proto ji tam nechci, jinak by me to samozrejme bylo jedno mechanicka chyba tam neni to vim, to je naprosto jasne a problem tam je, kdy se motor toci jen do 2,5 -2,8 tis a vic ani tuk a hlasi to chybu na sytemu recirkulace spalin (egr ventil je trvale otevreny - podle me) a toz bylo, kdyz se nahral orginalni sw do ridici jednotky ta pises, ze tam nic nastavovat nejde, typek ktery mi to delal pred par lety a zprovoznil tak mi tvrdil, ze to jde nerozumim tomu, proc bych mel prehravat sw ten je tam 4 roky a bez problemu... Citovat
straki007 Odesláno 17. leden 2012 Odesláno 17. leden 2012 Tak zustava jenom jedno. Tim jak se ti to porouchalo,tim to musis opravit. Porad pises ze jsi nahral software do ridici jednotky a problem tam je, kdy se motor toci jen do 2,5 -2,8 tis a vic ani tuk a hlasi to chybu na sytemu recirkulace spalin (egr ventil je trvale otevreny - podle me) a toz bylo, kdyz se nahral orginalni sw do ridici jednotky Tak jsi si proste nahral neco spatne. Citovat
FlyTony Odesláno 22. březen 2013 Odesláno 22. březen 2013 ahoj, mám stejný problém jako fari, tedy: občas motor točí jen do 2,5 -2,8 tis a víc ani ťuk a hlásí to chybu na sytému recirkulace spalin (egr ventil je trvale zavreny). Mám namontovaný nový EGR, a podle autorizovanáho servisu (RM Servis na Vídeňské v Brně) je problém v řídící jednotce, mimo jiné jim nešla vymazat chybová zpráva. Prý nejde problém s řícící jednotkou a jejím ovládáni EGR ventilu odstranit přehráním software a je nutné ji buď vyměnit (nová prý 20tis) nebo s tím dále jezdit. Což jsem udělal, ale nedá se to. Na dálnici mi z ničeho nic vyskočí chybová hláška na palub. počítači a auto téměř nejede. Už jsem z toho zoufalý. Neporadili by jste mi co by se s tím dalo dělat? Díky Tonda Citovat
FlyTony Odesláno 22. březen 2013 Odesláno 22. březen 2013 napsali mě jen toto do faktury: FAMKO s.r.o. Peugeot: \"Kontrola systému řízení motoru na diag., zaznamenány závady EGR, nelze diag. cestou vymazat z paměti počítače, kontrola el instalace ovládání EGR- nezjištěna závada, pravděpodobně vadný EGR ventil - doporučujeme výměnu ref. 1618NR- 10100Kč\" (tady jen dodám, že tam byl 3dny nový EGR Valeo z AutoKelly, tak mě to nedalo a ještě před reklamací jsem šel do dalšího autoriz. servisu) druhá diag RM Servis s.r.o.: \"Závada zjištěna na řídící jednotce - nekomunikace ventilu EGR s ŘJ (závadu z ŘJ nelze smazat - trvalá závada) Ref. 1940WF - 28937Kč\" Víc toho od nich bohužel nemám Citovat
FlyTony Odesláno 22. březen 2013 Odesláno 22. březen 2013 teď jsem si vzpoměl, že jsem si kvůli reklamaci nového EGR vyžádal zprávu a dostal sem ještě tento výpis. Citovat
ok1in Odesláno 24. březen 2013 Odesláno 24. březen 2013 občas motor točí jen do 2,5 -2,8 tis a víc ani ťuk a hlásí to chybu na sytému recirkulace spalin Tohle může taky dělat vadné podtlakové čidlo, pokud to po novém nastartování jede OK a při otáčkách nad 2500 začne omezovat. Je na hadici nad chladičem, taková kostka s hadičkou... Citovat
FlyTony Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 teď jsem si vzpoměl, že jsem si kvůli reklamaci nového EGR vyžádal zprávu a dostal sem ještě tento výpis. doplnění: Počítač motoru: RECO_V4, EDC16C3 9HZ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.