eduard76 Odesláno 16. leden 2012 Odesláno 16. leden 2012 Na čo si mám dať pozor pri výmene prevodovky, ktorá ma čaká tento víkend. Nejaké tipy, postrehy Citovat
ozzy56 Odesláno 16. leden 2012 Odesláno 16. leden 2012 není tam nic na co dávat pozor, normální mechanická práce...,když jsi to nikdy nedělal,tak půjčit nějakou knihu (třeba Jak na to) a něco nastudovat, pak postupovat s rozumem bod po bodu,muse se u toho zkontrolovat spojka,uložení vypínací vidle,kontrola gufera za setrvákem resp.,zda tudy teče olej(nebo rosí),nejlépe výměna gufera na vodítku ložiska spojky(v převodovce),,gufera poloos,musíš mít středící kolík lamely,jedná se prostě o kontrolu a posouzení některých dílů,protože nemá smysl vyměnit skříň a pak zjistit,že se se práce kvůli blbosti musí udělat znovu:myslim Citovat
Ferry Odesláno 16. leden 2012 Odesláno 16. leden 2012 a hlavne pozor na uraz predevsim pri povolovani matic na poloosach a pri praci pod autem, pokud neni poradny naradi, nejlepe montazni jama nebo zvedak a nejaka predchozi zkusenost s podobnou praci, radeji to nechat na servis Citovat
ozzy56 Odesláno 16. leden 2012 Odesláno 16. leden 2012 jojo, matice poloos povoluj na autě,které stojí na kolech (tímto můžeš práci začít--jen povolit o jednu otáčku), to samé pak jejich dotažení... Citovat
eduard76 Odesláno 16. leden 2012 Autor Odesláno 16. leden 2012 diky za odpovede, Tak potom by nemal byť problém, už som robil ine úkony, ale na 306 som ešte prevodovku nemenil, tak len preto sa pýtam či su tam neni nejake ine postupy ako u iných aut. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. leden 2012 Odesláno 17. leden 2012 A mas presne tu istu ? Lebo ja som menil na 306 tiez prevodovku, a bola s toho isteho roku a motoru, vsetko sedelo, ale jedno tiahlo prevodovky bolo inak otocene, takze tam nepasovalo Skontroluj si to vsetko pred tym ... Citovat
eduard76 Odesláno 17. leden 2012 Autor Odesláno 17. leden 2012 Tak prevodovku mám z 206 1,4i 55kW, a podla tiahla je rovnaká Citovat
eduard76 Odesláno 22. leden 2012 Autor Odesláno 22. leden 2012 Prevodovka je vymenená, všetko je OK, vymenená aj spojka, gufero na kľuke pod zotrvákom, vymenené gufera na prevodovke, jedna manžeta poloosy a všetky tyčky na radení. Konečne žiadny hluk a škrípanie. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.