Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám problém s vyřazováním.Sice se nejedná o peugeot ale o xsaru TD . Občas se stává hlavně při brzdění motorem že jde velmi ztuha vyřadit.Děje se opravdu jen při bzdění motorem a pak když chcete podřadit na nižší stupeň(problém je se dvojkou trojkou čtyřkou), nebo vyřadit a zastavit , řadička je jako zaseknutá, nejde s ní hnout .Když použiji větší sílu tak rychlost vyskočí a vše zase funguje normálně a bez problémů.Řazení funguje absolutně bez problémů a řadit popř. vyřazovat jde velmi lehce .Všechna táhla a kloubky i kulisa zkontrolovány a promazány,vyměněn silentblok motoru (horní byl natržený).Před 10 000 km (v létě) komplet nová spojka Sachs.Olej v převodvce vyměněný.Mám podezření na ložiska nebo vildličky v převodech, ale než se do toho pustím zeptám se jestli někdo z vás něco podobného neřešil.Díky za každou radu.....

Odesláno

Ja som tipnul spojku,ale ak bola menena tak...hmmm... jedna rada, vies vyradit aj bez spojky?(pri urcitych otackach to ide celkom zlahka) a poptom ostava ze synchrony su zle... ale to ani neviem ci neco ma s vyradovanim :-S

Odesláno

Ještě doplním,spojkou to určitě není.Ze zaseknutou rychlostí jde s vyšlápnutou spojkou zastavit , takže spojka normálně vystavuje.

Odesláno

Tož moje zkušenost z 306ky i 307mičky je taková, že když mě tam dal mechanik olej jiný, ne Total, tak šlo při zimních teplotách dost špatně řadit. Dal jsem Total transmission do obou aut a řadit jde krásně, je to opravdu velká změna.

Při prvních pár řádcích Tvého dotazu jsem také myslel, že umřela spojka, ale když je nová, tak netuším.

Bylo tam toho oleje dost před výměnou?

Odesláno

Oleje bylo dost i před výměnou spojky.Dával jsem i nová gufera na poloosy, olej před tím nikde netekl.Nový olej je total ,ale před výměnou tam byl jiný mám pocit že asi elf 75W-80 ,ale nejsem si jistý, už je to dlouho.Najel jsem na něj 60 000 km.Problém nastal až po výměně spojky a výměně oleje zhruba po naj. 10 000 km.Ale zpětně si vzpomínám že problém nastal opravdu až když šli teploty k 5 °C .Možná zůstaly zbytky původního oleje a s totalem to dělá bordel :myslim:myslim.a lepí se synchrony ......nevím.

[upravil dne 12.1.2012 19:40 od mio]

• O 4 týdny později...
Odesláno

Bohužel k rozebrání jsem se ještě nedostal , nemoc mě to nedovolila.Ale mám další poznatek nebo lépe nedostatek.Kdykoliv zaparkuji auto z mírného kopce a zařadim rychlost , tak že auto je zabržděné kvaltem .Pak už rychlost nejde vysunout (řadička opět zatuhne),ani silou , musím sešlápnout spojku a nastartovat , pak jde rychlost lehce vysunout.Prostě bez nastartování nejde vyřadit , ani když popojedu bez nastartovaného motoru ,ani když sešlápnu spojku. Další věc je že mě při studeném motoru začal vycházet pískavý zvuk s převodovky.Není to nic strašného , skoro to není slyšet.Vychází to s levého podběhu, skoro bych se vsadil že to je s toho \"plechového\" víka.Při vyšlápnutí spojky zvuk zmizí , během cca 1 min je ticho, pak už se zvuk neozve.Zní to jako pískání řemenu a jakoby se něco třelo o plech.Tuším že budu muset stoprocentně rozhodit převodovku a určitě vyměnit nějaké ložisko na hřídeli.Jen ještě malý dotaz : netuší někdo jaké jsou matice na hřídelích (pod levým plechem).Vím že u starších převodovek tam byla dvanáctihranná .Díky za každou radu......

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...