Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

předem se omlouvám za trošku netrefenou sekci asi.

Nicméně k věci.. Budeme si nechávat na firmě polepovat auta a vypadá to, že texty si budeme nechávat dělat s reflexní vrstvou. Bude se jednat jen o boky aut, ve předu a vzadu nic reflexního nejspíš nebude. Zajímalo by mě, jak je to s vyhláškou. Něco jsem pohledal, ale nic jsem nenašel. Na firmě už dvě takový auta už jsou, ale jezdí se s nima víceméně jen za světla, takže nic, ale tohle budou osobáky, kterýma se bude jezdit i za tmy a né málo a nerad bych potom měl nějaký rozmluvy s pány z policie, jakožto letos už mi to dvakrát stačilo.. :-)

Děkuji za případné rady.

Odesláno

Pokud budou mít homologaci, tak tam určitě podmínky použití, montáže a další věci budou uvedený. Ptal bych se u dodavatele, jestli to něco takovýho má.

Odesláno

myslím že homologace není nutná, spíš si myslím, že to bude jen ošetřeno vyhláškou kde to smí bejt a nesmí bejt a že to třeba nesmí připomínat auta záchranky/hasičů/policie nebo tak něco..

Odesláno

Myslíš správně. Jen pamauj na zákaz shody se složkami PČR, HSZ, a ZS a dále pro reflexní odrazové plochy platí stejná pravidla jako pro osvětlení - dopředu nesmí svítit (odrážet) červená dozadu bílá.

Odesláno

Nebyl bych si tím tak jist. Jelikož jde o něco na vnější strany auta, neřku-li z reflexu, musí to mít tutově nějaké jak mechanické vlastnosti (aby to neodpadávalo a kdo ví co), tak i světelné vlastnosti (barva - zaměnitelnost s jinými světly/odrazkami, přeci víme, že zpředu můžou být pouze bílé, vzadu musejí být červené, zboku oranžové, rozptyl světla - aby to neoslňovalo... pro příklad...) Prostě fyzikálně si podmínky představit umím velmi dobře. Složitější technické věci jen málokdy určuje vyhláška. Ta pak většinou odkazuje na homologační předpis, technickou normu a pod.

Odesláno

LORD_mapiv: kdo se moc pta, moc se dozvi... ja bych to asi polepil a po nicem moc nepatral;)

Pokud by jsi to chtel brat hodne poctive, tak folie musi byt samozrejme homologovana pro toto pouziti a zbytek osetruji narizeni EHK: EHK48 pro osvetleni vozidel a svetelnou signalizaci a EHK104 pro znaceni s vratnym odrazem. To jsou ty reflexni pruhy na navesech, ktere uz je letos myslim pro kamiony povinne a mam pocit, ze pro osobaky do 8 mist dokonce zakazane.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...