LORD_mapiv Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 Ahoj, předem se omlouvám za trošku netrefenou sekci asi. Nicméně k věci.. Budeme si nechávat na firmě polepovat auta a vypadá to, že texty si budeme nechávat dělat s reflexní vrstvou. Bude se jednat jen o boky aut, ve předu a vzadu nic reflexního nejspíš nebude. Zajímalo by mě, jak je to s vyhláškou. Něco jsem pohledal, ale nic jsem nenašel. Na firmě už dvě takový auta už jsou, ale jezdí se s nima víceméně jen za světla, takže nic, ale tohle budou osobáky, kterýma se bude jezdit i za tmy a né málo a nerad bych potom měl nějaký rozmluvy s pány z policie, jakožto letos už mi to dvakrát stačilo.. :-) Děkuji za případné rady. Citovat
Edison Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 Pokud budou mít homologaci, tak tam určitě podmínky použití, montáže a další věci budou uvedený. Ptal bych se u dodavatele, jestli to něco takovýho má. Citovat
LORD_mapiv Odesláno 10. leden 2012 Autor Odesláno 10. leden 2012 myslím že homologace není nutná, spíš si myslím, že to bude jen ošetřeno vyhláškou kde to smí bejt a nesmí bejt a že to třeba nesmí připomínat auta záchranky/hasičů/policie nebo tak něco.. Citovat
koblih69 Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 Homologace podle mě není nutná, jak bylo napsáno - auto nesmí být zaměnitelné s Policie, hasiči... a převažující barva by měla souhlasit s TP. Citovat
FrantaCV Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 Myslíš správně. Jen pamauj na zákaz shody se složkami PČR, HSZ, a ZS a dále pro reflexní odrazové plochy platí stejná pravidla jako pro osvětlení - dopředu nesmí svítit (odrážet) červená dozadu bílá. Citovat
Edison Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 Nebyl bych si tím tak jist. Jelikož jde o něco na vnější strany auta, neřku-li z reflexu, musí to mít tutově nějaké jak mechanické vlastnosti (aby to neodpadávalo a kdo ví co), tak i světelné vlastnosti (barva - zaměnitelnost s jinými světly/odrazkami, přeci víme, že zpředu můžou být pouze bílé, vzadu musejí být červené, zboku oranžové, rozptyl světla - aby to neoslňovalo... pro příklad...) Prostě fyzikálně si podmínky představit umím velmi dobře. Složitější technické věci jen málokdy určuje vyhláška. Ta pak většinou odkazuje na homologační předpis, technickou normu a pod. Citovat
LORD_mapiv Odesláno 10. leden 2012 Autor Odesláno 10. leden 2012 koblih69,FrantaCV: myslel jsem si, že to tak nějak bude, jen mi nedošlo že dopředu bílá a dozadu červená.. :-) díky za rady.. :-) Citovat
.mycTD Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 LORD_mapiv: kdo se moc pta, moc se dozvi... ja bych to asi polepil a po nicem moc nepatral;) Pokud by jsi to chtel brat hodne poctive, tak folie musi byt samozrejme homologovana pro toto pouziti a zbytek osetruji narizeni EHK: EHK48 pro osvetleni vozidel a svetelnou signalizaci a EHK104 pro znaceni s vratnym odrazem. To jsou ty reflexni pruhy na navesech, ktere uz je letos myslim pro kamiony povinne a mam pocit, ze pro osobaky do 8 mist dokonce zakazane. Citovat
koblih69 Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 S tím reflexem jsem si toho vůbec nevšim ... to je jiný kafe, psal jsem o standardní fólii Citovat
Edison Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 Koblihu, Ty nějak málo čteš... Asi dostaneš za uši... ;-) Citovat
FrantaCV Odesláno 10. leden 2012 Odesláno 10. leden 2012 To má z těch koblih - míň se věnovat kousání a víc čtení. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.