Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den, prosím o radu.

Partner, 1,6, r.v. 2005, VIN VF3GJNFUB95169540.

Odešel alternátor, stářím, prostě zreznul a je zpuchřelý, na vyhození. Na vrakáči mi prodali napohled stejný, s tím že bude pasovat. Ale nenabíjel. Vyměnili mi za jiný, také nenabíjel. Máme také už nový repasovaný, v této chvíli ještě není namontován, takže teď ještě nevím.

Alternátory jsou Mitsubishi, mají jeden velký vývod s maticí a malý oválný konektor se dvěma malými piny. Bohužel jsem to nenafotil. Kód začíná A00... nebo AOC... a ve druhém řádku je LC7 - to je prý důležité.

Otázka:

tento alternátor má opravdu nějakou digitální komunikaci s řídící jednotkou, takže jiný napohled stejný (z Xsary) si s autem nerozumí? Anebo ty dva piny jsou jenom \"klíček zapnut\" a \"rozsviť kontrolku nabíjení\"?

Máte možnost dát schema?

Prosím o odpověď jenom pokud o tom opravdu něco víte, dohady a domněnky mi nepomohou. Řeší to servisák, ale já jsem moc zvědavý a chci o tom taky něco vědět.

Děkuji předem.

Odesláno

Zdravím.

Ten alternátor by měl normálně fungovat,slabej drát je jen buzení alternátoru.

Jestli někdo měřil dobíjení na alternátoru a ne na baterce je asi hloupa otázka?.

Odesláno

Slabé dráty jsou tam dva, ale regulátor je vestavěný v alternátoru, takže ty slabé dráty nějak komunikují mezi regulátorem a autem. Ale jak, to je ta otázka.

Napětí bylo měřeno na baterce i na alternátoru, 11,6 V za chodu motoru.

Odesláno

Nový alternátor (repasovaný) už funguje, ten z vrakáče jsme vrátili na protiúčet repasu:mrk.

Ale nedozvěděl jsem se, proč nefungovaly ty dva z vrakáče.

Mohl byste někdo zveřejnit schema? Děkuji předem.

Odesláno

schema ted nemam po ruce, ale digitalni komunikace tam nebude, jen analogovy signal buzeni a ten druhy pin bude na tu kontrolku budiku. Nejspis byly oba altiky KO, stane se.

to LC7 znamena, ze se jedna o 70A altik ;)

Odesláno

Já jsem měl podezření, že je něco vadné na straně auta, tedy ten signál \"zapalování zapnuto\". Ale u závěrečné montáže jsem už nebyl, tak nevím, jestli opravoval ještě něco v autě.

Naštěstí jsem ten altík mohl použít jako protikus za repas, protože ten původní z auta byl opravdu hnusně orezlý.

Odesláno

jeden drat, cislo 104 jde do RJ motoru na cerny konektor pozice C4, druhy drat 1087 jde pres pojistkovou skrinku v motorovem prostoru do jednotky BSI cerny konektor 40PIN pozice 11

je to znacene jako normalni analogovy drat, kdyz das mail, muzu ti to poslat v pdf

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...