Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, špatně mi startuje HDI. Chtěl jsem zjistit co je špatně a využil jsem tento postup

Postup je jednoduchý:

1. Zkusit změřit napětí na svíčkách, pokud je přítomno, tak je relé v pořádku.

2. Odpoj všechny svíčky od kabelu ( přívod + ) a změř jednu po druhé ohmmetrem, pokud naměříš odpor, tak je svíčka O.K., pokud nenaměříš, tak je v háji.

3. Pak už zbývá jen varianta, že relé sice funguje, ale díky zoxidovaným kontaktům teče ke svíčkám menší proud, který nestačí na to, aby svíčky pořádně nažhavily.

Asi takhle bych to viděl já...

ale vením kde mám hledat + na svíčkách , teda myslel jsem že na kabeli spojovacím svíšky, ale tam mám kostru

Odesláno

Pokud se nepletu, tak kostru žhaviče berou přes hlavu (závit), a na č.2 má být plus. Takže vzít měřák, kostru dát kamkoli na motor, a na č.2 by mělo skočit 12V. Pokud ne, tak se podívat po relátku, jestli jsou dobře utaženy přívod.kabely, nebo může být v háji

Odesláno

kostru jsem měl chycenou a měřák jsem dával na kabnék, nebo matku u žhaviče. Při zapnutém zapalování v relé cvaklo, ale nic se nezměnilo. Relé je to černé za baterlou pod plynem co má zelený konektor a dva dráty? na jenom bylo +12 a na druhém -

Odesláno

To relé je na obrázku č.3. Vedle baterky, jak píšete. Ono do něj proud dojít může, ale už jej nepošle dál. Ideální je zkusit nacvaknout jiné. Prostě na žhaviče musí dojít 12V, pokud tam dojde kostra, tak bych řekl že je relé špatny.

[upravil dne 8.1.12 23:33 od Opl405]

Odesláno

ok zkusím to relé vyndat a přeměřit. Akorát nechápu kde se tam bere kostra ikdyž není relé seplé. Nemělo by to být odizolované když nemí zaplý klíček? Žeby ze špatného žhaviče?

Odesláno

pokiaľ meriaš ohmmetrom na spojovacej lište žhavičov, tak nameriaš oproti kostre možno 0,1 ohm !!!! skoro skrat, ak pripojíš na spojovaciu lištu plus z baterky, pozor !!! hrubším káhlom, malo by málinko zaiskriť, pokiaľ do žhaviaceho relé ide plus z baterky, relé cvakne a plus nevychádza na žhaviče, máš zhorené relé , toť asi vsjo z elektrikárskeho hľadiska, pekný deň

Odesláno

Ahoj tak jsem to proměřoval. odpor na zhaviči versus kostra se dost měnila od 0,5ohm (po vypnutí motoru) po 2ohm (po delší době od vypnutí)

relké jsem vyndal a spínalo, tak jsem ho tam dal a teď jsem konečně naměřil. Při zhavení cca 3s stoupalo napětí os 9v do 11v přesně v 11V relé vyplo. Studené to startlo na 4x otočení,což by teda mohlo být lepší.

Chová se to relé dobře? nebo co dál podníknout?

Díky

Odesláno

pri motoroch HDI záleží od teploty motora, vonkajšej, ako dlho ti predžhavuje, najlepšie to sa vysvetlí, keď auto stojí celú noc von, ...... okolo -2°C kontrolka žhavenia ti len preblikne , pri - 20°C tam to žhaví neviem či nie až do 10 sekund...

motor 2,0 HDI

Systém ohřevu paliva před startem

doba ohřevu při okolní teplotě:

-30 °C................. 20 vteřin

-10 °C................. 5 vteřin

0 °C................. 0,5 vteřiny

18 °C................. 0 vteřin

Systém ohřevu paliva po startu

doba ohřevu při okolní teplotě:

-30 °C................. 3 minuty

-10 °C................. 3 minuty

0 °C................. 1 minuta

18 °C................. 30 vteřin

40 °C................. 0 vteřin

toto som našiel orientačne

ozaj, a žhaviče ak chceš merať, musí sa prepojovací kabel medzi nimi odpojiť, ináč meriaš zle, stačí aby jeden bol dobrý a tri vadné , furt nameriaš že sú dobré , ...pekný deň , ináč ak ti točí dlho , mne to skôr pripadá na tlak paliva v rampe ... skôr ti neodpáli , kým nenatlačí palivo v tej vysokotlakej sústave

[upravil dne 10.1.12 03:57 od lacoceco]

[upravil dne 10.1.12 03:58 od lacoceco]

Odesláno

včera bylo +1°C takže to zhaví trochu déle, otázka jestli se žhavení počítá od sepnutí, nebo od dosáhnutí 11V.

Takže když odšroubuju propojovací kabel svíček, tak mám naměřít jaký odpor?

Ten tlak paliva, to znamená prověřit DRV. Jinak ale s chodem motoru problém není, a čerpadlo po otočení klíčku natlakuje.

Odesláno

Baterka je 2roky stará a ikdyž jsem ji nabil tak to startovalo stejně. Jedine jestli dává malý proud, ale to asi nezjistím. V druhém autě mám dobrou 44Ah ale to by a na vyzkoušení asi nestačilo :(

Odesláno
včera bylo +1°C takže to zhaví trochu déle, otázka jestli se žhavení počítá od sepnutí, nebo od dosáhnutí 11V.

Takže když odšroubuju propojovací kabel svíček, tak mám naměřít jaký odpor?

Ten tlak paliva, to znamená prověřit DRV. Jinak ale s chodem motoru problém není, a čerpadlo po otočení klíčku natlakuje.

žhavič, .... keď je studený má asi odpor 0,1 ohm, keď sa nažhaví, odpor mu rastie, nemeral som koľko presne má keď je červený , ale merali sme prúd, ten skočí cez 25 A a po dákych troch štyroch sekundách prúd je už niečo väčší ako 10A , z toho vyplýva, že odpor mu rastie ...

Odesláno

Takže já a digitální multimetr jsme naměřili. odpor žhavičů 1,1-0,8ohm trochu to kolísalo podle toho jak jsem zabodl špičku.

Odběr žhaviče při připojení na +pól 13A-6,8A reagovali všechny stejně.

Při otočení klíčku jde na žhaviče 9-11,2V pak relé vypne.

Takže žhavit asi žhaví, ale nevím jak, mám strach je vytáhnout abych nezalomil špičku jak tady někteří psali.

Ještě mě napadlo, co zkusit podpořit baterku sice má 12,7V ale co když má startovací proud už slabý? Připojit nastartovanou 206, přes startovací kabely?

Myslíte, že by se tím vyloučila možnost slabé baterky? Nebo co dál?

Odesláno

A je to určitě žhavičema že to špatně chytá?

A už jsem se setkal i s tím, že podle multimetru měli včechny žhaviče stejný odpor, ale diag hlásila špatné relé. Takže jsme dali jiné relé, ale pořád ta sama závada. Takže rozdělaly jsme relátko, a při sepnutí proudu ¨natvrdo¨ se v něm začal žhavit(přepalovat)jeden okruh. Takže žhaviče ven, a po odzkoušení na baterce jeden žhavič nežhavil na špičce jako ostatní, ale někde uprostřed. Byl zkratlý, ale odpor měl dobrý. Takže se dal druhý žhavič, závada na diag šla smazat a auto startuje jak víno (Byl to nejnovější HDi na boxeru). Takže aby měl člověk jistotu, asi žhaviče ven a odzkoušet.

Odesláno

Tak při +5°Cti to skoro ani nežhaví. Proud z relátka tam jde, a žhaviče podle odporu jsou teoreticky v pořádku. Takže bych se možná zaměřil spíše na naftu (nejlíp na diag, jak rychle roste tlak v rampě, trysky) tam je už toho pak více. A když to chytne, tak jde motor pravidelně, nebo chvíli houpe (kolísání otáček)?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...