Edison Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 Nojo, no... Asi nemám dvojhmot. ;-) Na rormální plynulou jízdu mi to stačí... A když chci najet rychle na turbo, tak si podředím... Jinak... nebude to mít i podstatný vliv na spotřebu? Nezkoumal jsem... Ale spojení nízkých otáček pod turbem, lehoučká noha na plynu... naproti tomu řekněme 2200 na turbu, taky lehočká noha... tady bych řekl, že tam toho půjde o nějakou tu kapku víc... Klidně mi to vyvraďte... Citovat
Qcko Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 Na plynulu jazdu si 4. zoberie pri 50, ale nie je to na ziadne akcelerovanie ani jazdu s nakladom, 3. je vhodnejsia. Co sa tyka tempomatu v meste, tak neviem kde su Kralovice, ani ake su velke, ale temtomat v meste je dost samovrazda a kazde stupenie na brzdu ho aj tak vypne, cize by bol vypnuty takmer stale Citovat
Edison Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 Já teda tempomat používám i ve městech... Nastaveno 50 a je to jen \"zapnout\". Rychlost má v paměti. Nakonec ani nemusím šlapat na plyn. ;-) Citovat
romik1 Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 Já teda tempomat používám i ve městech... Nastaveno 50 a je to jen \"zapnout\". Rychlost má v paměti. Nakonec ani nemusím šlapat na plyn. ;-) ked ides po obchvate tak sa to asi da, ale v napr. u nas si to neviem predstavit.stale dobrzdujes a tak. vo velkom meste sa to asi da... Citovat
Edison Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 Místo sešlápnutí plynu, stisknu tlačítko. O ostatní se postará tempomat. To je celé. :-) btw... není nutné kopírovat bezprostředně předcházející příspěvek... ;-) (ba co víc... je to nežádoucí. ;-))))) Citovat
romik1 Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 ospravedlnujem sa. stalo sa to prvý krát. ale sa mi zdalo ze bol po tvojom príspevok!preto som dal citovat... a k veci: to tlacitko pouzivam aj ja, skor som myslel, ze ked uz dobrzdujes tak musis aj podradit, nie? pri 50km ked dobrzdis, tak nepokracujes na stvorke... uz viem preco som dal citovat. niekto si pomylil sekciu a potom vymazal prispevok... pravidla poznam:D pisal nieco o televizore. Citovat
Edison Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 Jistě.. a? Sešlápnutím spojky rovněž deaktivuji tempomat, Proč by taky měl fungovat. Rovněž se tempomat deaktivuje sešlápnutím brzdy... V poho.. Nemohl jsem to tušit... Nemusels na to ani reagovat... :-) Citovat
mmmb Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 na tempomat spíš jet 55 , ta 50 jedině když je to hodně po rovince. Jinak na městské okruhy 80 je to super. Citovat
Edison Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 No to je jasný.. Ale to tu nebudu ventilovat.. Dokonce mám ověřeno, že 56 na tachu je 52 v reálu... Takže pohodička... ;-) Citovat
Edison Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 Já vim, jen to doplňuje, že nejedu přesně pade podle tacha. A vím, že automat jen fixuje (a pamatuje) požadovanou rychlost... Nic víc neumí (když zase vynechám omezovač, o kterym tu řeč nejni). Citovat
h4wk3y Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 taky s 2.0 HDi jezdim tech zhruba 50 na ctverec... Prasarna je pak dat plnej, to se cely auto klepe jak pixla s hrebikama, ale kdyz se jen udrzuje rychlost, tak proc ne... A tempomat ma proste nasteveni, ze ve 406 HDi chodi jen nad cca 40kmh a jen na 4 a 5... Vse to ridi ECU, ktera samozrejme vi, dle prepoctu otacek a rychlosti jaky mas kvalt... Citovat
Cykita Odesláno 9. leden 2012 Autor Odesláno 9. leden 2012 Díky tosem chtěl vědět jak to jednotka pozná na co jedu. Díky ! Citovat
BV406 Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 50 km/h na ctverec je proste nesmysl ... , u 2,2 hdi jeste horsi nez u dvoulitru Citovat
h4wk3y Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 hehe, to uz se tu resilo.. at si kazdy toci motor jak chce, ne? Citovat
Stosun Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 50 km/h na ctverec je proste nesmysl ... , u 2,2 hdi jeste horsi nez u dvoulitru Tak tak Citovat
stajgrpavel Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 take pridam kapku :-) proste mi to neda take po meste jezdim na 4 a z kopce hodim 5ku a necham to uplne bez plynu... a krasne to drzi 50ku a obcaz v lenosti roztahnu auto na 5ty stupen i z 50ky na 160ku :-P a to mam docela stare auto a zvladne to v pohode :-) Citovat
BV406 Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 tak tys tomu dal korunu :papa (nemyslim to ve zlem) ! Citovat
stajgrpavel Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 ja vim :-) to nebylo abych te nastval jen jsem napsal co to auto dokaze se tu resi 50ka na 4ku a ja zvladnu i 50ku na 5ku :-P Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.