Czedisonek Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 jsem toho názoru, že by to šlo klidně zrušit. Proč lepit na značky papír když to mají všechno v systému a lze to v pohodě ověřit dálkovým přístupem. Citovat
Edison Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 Mno.. oni to dálkově ověřujou asi jen v případě pochybností o známce na RZ... Jsem je tuhle za sebou pozoroval. Jeli za mnou, pak jsem viděl, jak se naklonil jakoby dobředu a čučel, pak rádio... a pak... blik, blik... a stop... :-/ Jak na mě čučel, tak mi to bylo jasný... jak mluvil do rádia, tak usem si jen řekl: A sakra... Pár dní propadlá STK a já to měl za ticku... :-( Citovat
Czedisonek Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 A ty si myslíš že to na tu dálku viděli kde to máš proštípnutý? Přečetl si tvojí SPZ, zadal do vysílačky, (kdyby byli v 21. století tak to rovnou naklepe do PC) a šup má tvoje data i z registru řidiče a registru dopravních nehod a za chvíli bude mít i z registru přestupků a když bude vůle tak i z rejstříku trestů... Citovat
Edison Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 To nevím, ale přesně jsem v zrcátku viděl, jak se hýbal, co dělal a jak čučel... A dokonce vím, proč tak učinili... Taková situace, kdy přede mnou někdo najednou přibrzdil, já taky poněkud ostřeji... Pak to naklonění jednoho dopředu jako na palubku... a to celkem hoooodně.. jako jak zvědavej co vezu v kufru... Opřel se a začal troubit do vysílačky... Jen tak pro nic za nic by to nejspíš nedělal... Aspoň já bych se do práce, kterou dělat nemusím nijak nehrnul. Jinak kdyby byli v 21. stol. načte kamerou a rozlyšovač to rovnou OCRkuje, odešle na centrálu a jen mu na monitoru vyjede úplně všechno... Z registru řidiče ne, protože nemůže vědět, kdo dané auto řídí.. Leda tak o majiteli/držiteli/provozovateli. Ale jednou se budem divit, až budem mít ty podkožní chipy... To si nás na těch několik metrů přečtou úplně celý... Pak nás ani stavět nebudou.. Rovnou BUM!!! A bude vyřízeno... :-DDDD Citovat
Medvěd Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 podle mně se nakláněl, aby v obrazovce PC viděl dobře na zvětšený výřez RZ, kde viděl i tu známku. Pak už následovalo ověření zjištěných skutečností v databázi vysílačkou a bylo vymalováno. Buď rád, že to bylo \"jen\" za litr, známýmu vyhrožovali odstavením auta a tuším 4mi bodíky (auto nezpůsobilé provozu = nutný odtah). Citovat
Edison Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 To si představit umím. I když jsem kamerku neviděl (alůe nevylučuji ji). Byli slušní, to já vím. Já ze sebe udělal hlupáka, posypal si popílek na kebuli, byl jsem taky slušný až úlisný... tak ve výsledku jsme si \"vyhověli\". Jen byl dost překvapený mou otázkou, když se představil a požádal o doklady: \"Dobrý den. Promiňte, provedl jsem něco?\". Prý... \"Poprosil bych hlavně doklad od emisí. Pak uvidíme\". Bylo mi jasný, po čem jde, a že to má dávno z databáze zjištěný. ;-) No.. hned druhý den jsem zajel na STK... Koukali jak pucí: Vy tam máte xenony? Ano. Hmmm... A co naklápění? Mám.. Heeee???? A funguje? Ano... No.. my to vyzkoušíme... S tím počítám... A to vám to fakt udělá ten seřizovací pohyb dolů a nahoru???? Jistě... Heeeee??? No... přišli se na to kouknout všichni... Za zase... mmmm... mručeli, kroutili hlavami... Hmmm.. fakt to funguje... Normálně jsem je tam rozložil na prvočinitele... hehehehe... Ještě jsem si říkal, jestli bude pod autem hledat nějaký senzor na nápravě... To ho nenapadlo... Zatím.. Ale to dám taky do příště dohromady... Byli z toho konsternovaný tak, že se ani nezajímali o ostřiky... [upravil dne 8.1.2012 22:55 od Edison] Citovat
Czedisonek Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 Obávám se, že doklad od emisí po tobě policista požadovat nesmí, nemá k tomu oprávnění v zákoně 361. A nadto ani ho nemusíš s sebou vozit. Není to náhodou příloha velkého TP? Ten s sebou také nevozíš. Jestli jsi mu sám nesedl na lopatu. Citovat
Edison Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 No.. nevím... Ten zákon jsem nestudoval... Ale formát kartičky od emisí k vození přímo vybízí... Krom toho je to jediný doklad o nějaké kontrole s razítkem. Na lopatu jsem mu nesedl. Toi, jestli ho vozím, mu vadit nemůže (už proto, že nemůže tušit, proč ho zrovna mám s sebou). Počti kapku nahoře a dozvíš se, proč po mě šli a jak to od začátku proběhlo. Prostě nějak si toho při jízdě za mnou všimli. A je fuk, jestli to viděl vočma, nebo technicky. To ho navedlo k tomu si to ověřit po rádiu (nejřív čučel, pak vysílačkoval. Nikoli obráceně). Citovat
Czedisonek Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 No... já vím.... ten zákon jsem studoval, ale je jasné, že ho nestudoval ani ten policista, co ti o ten papírek řekl. Nemusí se vozit a nemusí se ani předkládat na vyžádání, to je vše, co chci říct. Tím nechci říct, že kdyby jsi mu ho nedal, že bys vyvázl bez pokuty. Pravděpodobně ne. Jestli jsi neměl technickou ani emise, tak je vozidlo nezpůsobilé k provozu a ty ho nesmíš užít, to je povinnost řidiče. Ale musí ti to oni DOKÁZAT, né že si to dokážeš sám. Říkám to proto, že poslední léta mně baví, jak to vždycky probíhá: Pane řidiči, přijel jste s tím .... ano... výborně... a zastavil jste tady.... ano... výborně... takže pachatele máme, přiznal se ..... tamhle je značka...... takže do dvou tisíc..... ale že jste to vy..... tak za litr. ..... Pak se rozmohla osoba blízká, která tomu nasadila korunu. Přitom stačilo vždycky jen prohlásit.: Dobrý den, nebudu vůbec nic vypovídat. Děkuji. Citovat
Edison Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 Nechce se mi to o tý kartičce hledat, pls... Emise jsem právě měl... STK ne... Proto se na ní asi zeptal. Byli fakt slušní, a já jsem věděl, že bych s tím na silnici neměl co dělat... A oni to dokázali, já to věděl... To bylo prostě nevokecatelný, chápeš? Tak se s nima ještě nebudu dohadovat a byl jsem rád, že to dopadlo, jak to dopadlo... A nevypovídat k tomu??? No to by v této situaci asi udělal jen úplný idiot. Je třeba si uvědomit, že pachatele přestupku měli, zdokumentováno, včetně ověření v registru vozidel taky, tak proč to hnát do správního??? To by bylo přinejmenším krátkozraké... Jsou případy, kdy to za to stojí, ale takhle??? Neeee.... Ukázka toho, kdy je lepší sklopit uši, udělat ze sebe blba, posypat si popílek na hlavu, být slušný a konstruktivní... A pak doufat, že z jejich strany se setkám se stejným přístupem. Mě se \"poštěstilo\". Tak to asi muž neřešme, ne? Citovat
Czedisonek Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 No problemo, když člověka mají tak není potřeba se vzpouzet, ale naopak to čestně uznat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.