Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zpevnění tapeců, odhlučnění interiéru

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám pár dotazů. Pomůže zpevnit tapecy ve dveřích vytvoření vrstvy z laminátu ? Přemýšlím o vylaminování a pořád nwm, jestli to má nebo nemá smysl... :myslim

Dál co se týče dveří, s čím máte nejlepší zkušenost ? pastu nebo bitumenový pláty ? Cenově se to pohybuje stejně a rád bych věděl jaký s tím má kdo zkušenosti.

A ještě jeden dotaz. Po montáži sport. průchozího výfuku je uvnitř trochu víc hluku. Jde se to něják zbavit ? Vylepit kufr a možná i 5. dveře a podběhy akustickou pěnou ? nebo zase afaltový pláty ?

Něják tak se v tomhle tématu ztrácím a názory se většinou rozchází, takže bych byl rád za jakoukoliv radu od někoho, kdo má praktickou zkušenost ;)

Odesláno

K vylaminování - jde o to co čekáš, obecně platí, že ozvučnice má být co možná nejpevnější, ale to platí pro vnějšek, uvnitř musí být vystlaá tak aby pohlcovala - nedocházelo k odrazům. Musel by ses teda víc rozepsat.

Pláty pro zpevnění a na ně něco pro pohlcení...

Výfuk vzdej, při týhle frekvenci to stejně leze po železe, takže i když vylepíš kompletně podlahu a dáš ještě jednu vrstvu tlumící látky pod koberce... tak se toho nenejpříjmenějšího nezbavíš. Na pár km je to Ok, ale po 200 ti bude hučet v hlavě jako v úle. Je to daň za snížený výkon, kdo ho chce musí zaplatit ;)

Odesláno

Co se týče vylaminování...přemýšlel jsem nad tím, že bych ze zadu vylaminoval tapecy a na to vrstvu akustický pěny. To by už marný být nemuselo, ne ? :)

Na dveře sem myslel koupit asi asfalt pláty, jedny na vnitřní plech a další pláty přes ty díry ve výztuze nebo mám v záloze variantu, že na ten vnitřní plech dát tu pastu.

S tím vejfukem je to trochu zklamání. V určitých otáčkách je to horší a cestujícím vzadu nezávidím :) To se fakt nic nevyrábí ? :myslim

Odesláno

Pokud je ta ozvučnice tvořená tapecem ( a ne vnitřním plechem dveří ) tak to bude užitečný. Pokud bude ale ozvučnicí vnitřní prostor dveří tak to nemá žádný význam. To je pak potřeba zajistit aby to nerezonovalo a to stačí třeba podlepit běžným molitanem. 10 mm

Odesláno

Ptáš se opravdu na odhlučnění dveří? Tedy aby tím neprostupovaly zvuky zvenku a nebo na potlačení rezonování plechových dílů dveří a nebo na vytvoření ozvučnice z prostoru dvěří?

[upravil dne 4/1/12 14:13 od koblih69]

Odesláno

Tak tapce jsou samotná kapitola o sobě. Když už máš hotové dveře vnitřně vylepny asfaltovými pláty a zadělané díry třeba laminánet a přes to asfaltové pláty, může se stát že po naaszení psace budeš slyšet různé pazvuky. Takže laminát ano laminátem se to skutečně dělá ale POZOR ! Normální laminát to spíše ještě zkazí, sám sem tomu nevěřil a tak kdysi jeden tepec udělla nomrálním laminátem cca 3-4 vsrtvy a radoval se jak sjem to udál levně, ale výsledek byl hrozný rezonovalo to, on je na to speciální laminát který nikdy neudělá pevnost jako obyč jde o to že to musí být stále trošku průžné potom to význam má, ale takový laminát zaplatíš, dá se to projet i takovou tekutou gumou ale ta je docela těžká na samotný tapec, zase ber v potaz to že chceš aby ty dveře nevážili 10 Kg navíc.

Ono hodně záleží jaké reproduktory tam máš jaký výkon, dle toho výkonu bych laboroval dál co s tím, aby jsi se s tím ensral třeba tím laminátem a pak nezjistil že na to nemáš takový výkon a že by se to alo udělat levněji se stejným učinkem. Napiš sem reproduktory, osobně jeslti na ně nemáš zesilovač bych na tím tak nelaboroval, psotačí akustiská pěna a trošku si s tím pohrát.

Pár aut jsem už udělal, pokud budeš chtít rád nabídnu svoje služby a rady, ale je to spíše na to se někde sejít než takhle na dálku, každé auto je jiné a u každého si člověk musí poradit jinak. Mě se ted dostala do rukou taková modrá pěna která jde krásně řezat a tvarovat na zkoušku jsem s toho udělal jedno auto tapce a výsledek mě velmi překvapil, ani známka nějaké pazvukové vybrace nebo něčeho podobného. Mám jí docela dost.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Jakmile bude teplo tak se do toho pustím. Ty dveře jsou opravdu mizerně zpradovaný - stačí zavřít dveře zvenku a je slyšet, že ten plech není dobře zatlumený....

Odesláno

Matros je uz obednanej a o vykendu jdu na to. Stve me hlavne tapec, stale v nem neco vrze a to hlavne u zrcatek. Plecharina je jasna, to spravi bitumen SL ADM a pasta Brax. Spis ten tapec, ten me sere.

Koblihu myslis, ze tou pastou by slo trosku popatlat i ten tapec? Ma v sobe skleneny vlakna, ale nevim pruznost po zaschnuti.

Odesláno

Já bych nic nepatlal - pokud vrže plast tak styčné plochy ošetřit voskem nebo podmáznout silikonem. Stejně tak pokud jsou někde plastové příchytky... tak je pehce máznout silikonem aby nebyly volné. Tapes samotný pak na vhodných místech podlepíš tužším molitanem a bude to OK.

Odesláno

Dva litry krve, malborka, kava a nejaky to pivo na udrzeni pitnyho rezimu.

Po 11 hodinach mam hotovo a musim rict, ze rozdil je obrovsky. Dvere jsou na poklep tvrdy jak kamen a neni slyset zadny plechovy zvuk.Pokud se do toho budete poustet, kupte si nejdrive nove cvocky na uchyceni tapecu celkem jich je 30 a nezapomen te poradne vybrat ze vnitrku dveri vsechen bordel. Pred uzavrenim uzvucnic jeste maznout kolejnice oken a zkontrolovat veskerou funkcnost. Pak uz se do dveri tezko budete dostavat.

Pouzil jsam tri zakladni materialy.

Na vylepeni vnitrku dveri bitumenove platy Sinus Live ADM 50x20cm na predni dvere po 7ks a na zadni po 5ks. Doporucuju narezat na mensi kusy a pred nalepenim nahrat horkovzdusnou pistoli. Plechy poradne odmastit lihem a hura na vec. Pri lepeni platy prekladat lehce pres sebe.

Vnitrni diry ve dverich podle velikosti jsem pro vetsi tuhost platoval dvakrat.

Dalsi material byla antivybracni pasta BRAX 1.5kg. Tou jsem jak je videt na fotkach oblepil plastove krouzky kolem reproduktoru ve vice vrstvach. Tyto krouzky je nutne zdrsnit a opet dukladne odmastit. Idealni je na naseni stetec. Vrstva je minimalne 2mm tlusta, pozor ale na ruce. Jde to opravdu hodne blbe dolu. Udavana doba tvrdnuti je 12hod.

No a nakonec vylepeni tapecirunku, to uz byla opravdu tresnicka na dortu.

Idealni material je samolepici a pro tyto ucely nejvhodnejsi Sinus Live DSM celkem 4ks.

Bohuzel neprisel zesilovac tak snad priste. Tady je par fotek a rovnou se omlouvam za snizenou kvalitu. Ja blbec si vzal vybitej fotak.

http://www.ulozto.cz/13114666/tlumeni-p407-rar

Odesláno

Ahoj, pekná práca, len mam jeden dotaz. Keby si sa potreboval dostať do dverí, napr. pre poruchu, tak to by si musel všetko rozbiť?

Odesláno

Bohuzel nahrat oriznout a nalepit nove platy. Proto je dulezite vse zkontrolovat a namazat pred uzavrenim. Ruku na srdce, kolik lidi a jak casto opravuje tahla, nebo neco jineho?

Odesláno

No tak to přeju hodně zdaru, když si vzpomenu na to kolikrát jsem měl rozdělané dveře u 406 tak bych asi zvolil lépe demontovatelné řešení, ale třeba budeš mít víc štěstí. ;)

Odesláno

Koblihu.

Pri cenach bitumenu to zas neni tak drasticky to rozhodit a zase napalit novej plat, ale diky.

Je skoda, ze jsem nemel konecne i zesilovac. Je lehke si neco obednat, ale tezke dovolat se prodejci a dostat z nej odpoved kdy zbozi prijde. Zrusil jsem obednavku a zesilovac obednal jinde, tak ze zase cekacka. Jedno ale musim uznat, je to obrovsky rozdil.

Odesláno

To bezesporu, Dveře na 407 jsou špatný už na 1. zavření. Drnčí plechově jako v Suzuki Swift ;) to u 406 nebylo ( byť celkové zatlumení zvuků zvenčí je samozřejmě lepší ). Takže pevně věřím, že tvoje úprava velmi výrazně pomohla. Já se do toho pustím až bude tepleji. Poměrně se tady rozebírá JBL... ale když si člověk uvědomí kde jsou reálně slabá místa tak je asi jasné za jaký konec je potřeba to vzít... :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...