Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, nedávno jsem koupil P106 1.4 a zdá se my že se dost přehřívá. Na budíku sice nejsou napsané číslice takže nevím kde by ručička měla bejt ale když jedu po dálnici tak se ručička dostane až na začátek červeného pole ale když zpomalím cca na 80km/h tak se dostane zpět do středu. Mám takovej pocit že to vůbec není správně na všech dosavadních autech sem měl vždy ukazatel přibližně uprostřed.

Už jsem vyměnil těsnění pod hlavou, chladič, vodní pumpu, termostat, dal sem nové víčko chladiče no a nic nepomohlo. Teplota pořád leze nahoru a i v tomhle chladném počasí vyleze teplota při 100km/h do 3/4 budíku a kdybych jel rychleji tak vyleze až do červeného. Nějakej nápad co by to mohlo ještě způsobovat. Ještě chci zkusit čidlo pro budík ale musím vymyslet jak se k němu dostat protože tam překáží rozdělovač.

Odesláno

mne sa stalo toto na pug 206 isiel som na aute cca 15 min a ukazovalo mi teplotu v cervenom policku som nechapal hadice makke motor na to ze by mal 120C isiel dobre a nebol taky teply expanzna nadobka nebola pod tlakom ...

Odesláno

Já bych mu zkusil zatopit a zastavit někde na benzínce.

Pokud ten motor půjde na volnoběh nahovno, tak se to přehřívá a zkontroloval bych jestli foukají sahary.

Pokud půjde úplně normálně, tak je zřejmě špatný čidlo.

Odesláno

No na čidlo mám také podezření, protože už jsem vyměnil v podstatě všechno ale je mi divné že když jedu v nižších otáčkách tak ukazuje normálně a jakmile to začnu točit více tak začne ukazovat, že už se to začíná přehřívat. To my spíš pořád připadá že se to nestíhá z nějakého důvodu chladit, protože proč by jednou ukazovalo čidlo dobře a jakmile na to šlápnu tak špatně.

Odesláno

Tak jsem zkusil čidlo vyndat ale ani velkou ráčnou jsem ho nepovolil, to bych ho dříve utrhl. Tak teď přemýšlím jak zjistit jestli je dobré, zkoušel sem změřit odpor, ale nemám ho s čím porovnat, nevíte někdo jaký má odpor při nějaké teplotě? Další možnost je to napojit na diagnostiku ale při stání na místě se nic neděje tak jedině vzít diagnostiku sebou a projet se. Nevíte jestli ti diagnostiky ELM327 co prodávají na Aukru za pár stovek dokážou něco vyčíst?

Odesláno

to píšeš čidlo pro klimu nebo pro saharu. Čidlo pro budík má sice taky dva okruhy ale jeden je jen pro spínač kontrolky a jen druhý je termistor.

VIN: VF31CKFXE52394068

[upravil dne 22/12/11 21:30 od peter23p]

• O 3 týdny později...
Odesláno

taky mi to kdysi 106 dělala a kdyš sem z autem stal tak 10min na mistě tak mi začala vařit voda, nakonec zme zjistily že byly zanešene hadice a voda malo kolovala tudiž se to přehřivalo, pročištěni to vyřešilo

• O 7 měsíců později...
Odesláno

jelikož jsem musel vrátit služební fabii tak jsem zase začal jezdit pravidelně pežotkem. Ale problém s přehříváním stále přetrvává, už nevím co stím poslední co asi zbývá je vyměnit motor ani v servise si stím neví rady, protože na volnoběh se to nijak neprojevuje. Ale když jedu přes 100km/h a nebo do delšího kopce tak teplota vyleze skoro až do červeného. Už jsem vyměnil chladiči s víčkem, dvakrát termostat všechny čidla, sahara je v pořádku, těsnění pod hlavou je děláno tak 2000km zpět, odvzdušněno je to několikrát. Nějaký nápad co to může ještě dělat.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Dneska sem to projel na dálnici a vypozoroval sem zajímavé chování. Když jedu na 4 tak to můžu točit jak chci a nepřehřejvá se to. Ale jakmile tam dam 5 tak se to od 120Km/h začne přehřívat. Když poté podřadím zpět na 4 tak i když je motor vytočen cca o 1000 ot více tak se začne ochlazovat. Jakmile dám zpět 5 tak se zase začne přehřívat.

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Dnes jsem po delší době jel opět někam dál a celou cestu jsem se snažil pozorovat chování motoru. Když jedu 90km/h tak je teplota okolo 90°C tak jak má bejt. Ale jakmile začnu zrychlovat tak teplota začně okamžitě stoupat ve 120km/h okolo 100°C a pokud ještě zrychlím tak už to leze do červeného. Jakmile zpomalím zpátky na 90km/h tak teplota po chvíly klesne taky zpět na 90°C.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...