Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaky procesor do AM2 + na kolik mozno nataktovat grafiku??

Recommended Posts

Odesláno

Já to dělal kdysi takhle. Nejprve přidávat frekvenci GPU a zkoušet nastavení v nějaké 3D hře. Jakmile začnou být v obraze chyby, vrátit frekvenci na hodnotu kde chyby nebyly. Zapamatovat si hodnotu a vrátit zpět na původní. pak taktovat paměti stejným způsobem. A tak pokračovat dál. Po úspěšném nalezení všech funkčních hodnot jednotlivě použít nastavení všech hodnot na ty maximální bez chyb. Je to sice zdlouhavé, ale pak funkční. Ještě můžeš zkusit rovnou přidat těch 10% a pak pokračovat viz. výše. Jesli můžeš ručně zvýšit otáčky větráku, tak to udělej.

Odesláno

to je nezmysel... nema to dlhu zivotnost, treba mat zabezpecene spickove chladenie.

Ja niesom zastanca taktovania procesorov... su s tym iba problemy. dosahovany vysledok

z daleka nedosiahne predpokladane ocakavania, toboz nepobezia na tom hry kvoli ktorym

si planoval kupit novy HW do pc.

to je iba moj nazor s ktorym neni nutne suhlasit...

Odesláno

Hm.

Zatim ale funguje.

Grafika nma teplotu cca 50-60 stupnu a zlepseni o vic nez pulku.

Bez problemu na pln rozliseni mi bezi NFS RUN.

A zatim jsem mu nepridal moc.

Jak pises,tak chlazeni j mlim dobre protoze je na grafarne obrovsky chladic s dvouma vetrakama.

Procesor vyresim pozdeji.

Odesláno

No myslím že zadarmo je to dobrý výsledek - oekávání splněno?. Grafiky obvykle snesou větší teplotu než procesory. Důleřité je to uchladit.

Procesor. Možná by mu pomohlo zvednout napětí a možná by šel ještě min o 100Mhz a zkusit to zvednou pomocí \"FSB\" aby se zvedly i paměti. U těch ještě změnit časování, ale to bych se připravil, že to dopadne potřebou resetovat BIOS. Pokud se už nestalo.

[upravil dne 25/12/11 21:50 od Agrafik]

Odesláno

Udelal jsem to jednoduse.

Ze vseho jsem zvedl o 40MHz a slape to mnohem lepe.

Teplota se zvedla bez pridani rychlost vetraku o cca 5 stupnu a slape to.

Je to tak ze mi to staci v pohode.

Tam slo jenom o to ze z casu na cas se to spomalilo kvuli vetsim efektum a ted to nedela.

ta utilitka ma docela vychytavku ze zmeny muzes zavest pouhym rozkliknutim ikony na plose v ktere si nastavis takt.

Jinak ta grafika bezi tak nejak na slaby vykon.

Zatim staci a pozdeji budu resit celou masinu asi druhou.Prece uuz jenom tuhle mam asi dva roky.

Odesláno

straki:tenhle procák nedá víc než 3.4Ghz a to jsou spíše vyjímky .Spíše bych zkusil snížit násobič a vyhnat to na frekvencích \"FSB\" spolu s paměťmi . To dává lepší výsledky, zrychlíš tak vše.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...