Danoš306 Odesláno 18. prosinec 2011 Odesláno 18. prosinec 2011 cao, prosimvas nemate nekdo zkusenosti s dodelavanim respektive prehozenim klimatizace z auta do auta?? mam 306 1.4i kratkou 1997 a 306 1,4i break 1998, jedno z nich si chci nechat a ted se rozhoduju bud predelam destak a ABS do kratke a nebo (coz bych mnohem radsi) klimu do SW-cka, bude to hodne slozite? auta jsou od sebe sice jen rok ale elektrika je tam uz hodne udelama jinak, klimatizece je manualni predem diky za rady Citovat
koblih69 Odesláno 18. prosinec 2011 Odesláno 18. prosinec 2011 Složité, záleží čemu říkáš složité... tady máš inspiraci jak to vypadá ve 406 udělat to samozřejmě jde. Citovat
Danoš306 Odesláno 18. prosinec 2011 Autor Odesláno 18. prosinec 2011 kdyby to obnaselo pouze to co delal Ferry na 406 tak je to v klidu akorad ze na 406 je nachystana elektrika ale u 306 neni z toho mam trochu strach kdybych mel nejake schema tak by to mozna slo, udelal bych novy svazek, ale jen tak z hlavy to nevim jak udelat, navic zapojeni sahary je uplne jine s klimou a bez, s klimou to ma cidlo na termostatu a bez na chladici vysokonapetovy spinac, a vevnitr vubec nevim [upravil dne 18/12/11 12:28 od Danoš306] Citovat
Danoš306 Odesláno 18. prosinec 2011 Autor Odesláno 18. prosinec 2011 nebo jinak se zeptam co vsechno to obnasi kdyz bych chtel hodit klimu do auta ktere klimu nema a nema ani nachystanou kabelaz (jak psal ferry ze ji mel) co vsechno se vlastne musi natahnout nove ????? Citovat
Qcko Odesláno 19. prosinec 2011 Odesláno 19. prosinec 2011 No ak mas auto s klimou, tak by si zobral z neho aj kabelaz ... samozrejme komplet rozvod trubiek + vymena chladica + sahary + nahodit klimakompresor, takze ine kladky + klinovy remen. Roboty je s tym samozrejme moc. Citovat
pacesol Odesláno 19. prosinec 2011 Odesláno 19. prosinec 2011 Mám vyzkoušenou man a dig klimu na 206. Tam to stačí jenom mechanicky přehodit a zapojit do konektorů pod pojistkovkou. Práce na cca 3 hod. i s kávou. Nepředpokládám, že by měl být problém o řadu výš. Vlastně se mění jen panel na palibní desce. Citovat
Danoš306 Odesláno 19. prosinec 2011 Autor Odesláno 19. prosinec 2011 vevim jak v kabine ale v mototovem prostoru kabelaz nachystana neni, na old modelu co jsem mel, byla alespon nejaka (napr bily konektor ke kompresoru) tady neni ani to, je tu pouze konektor sahary a spinace sahary, kdyzto ke klime vede bajonetovy konektor, neposlali by jste mi pls schema??? ja si svazky udelam nove (vin: VF37AKFXE32083032, e-mail: Daniel.Ryc.DR@seznam.cz) [upravil dne 19/12/11 21:43 od Danoš306] Citovat
Qcko Odesláno 20. prosinec 2011 Odesláno 20. prosinec 2011 pacesol: to plati pri autach ktore klimu maju, akurat vymenis ovladanie, ale on tam klimu nema vobec Citovat
pito.za Odesláno 20. prosinec 2011 Odesláno 20. prosinec 2011 Pri dorabani klimy do 206-ky 1.4 HDi bol nachystany iba konektor na klimakompresor.Nieco o tom tu. Citovat
pacesol Odesláno 20. prosinec 2011 Odesláno 20. prosinec 2011 cit. \"respektive prehozenim klimatizace z auta do auta??\" Jsem to špatně pochopil. Tak to mám také za sebou. 206 práce na dna dny. hlavně tahání trubek a kompletně celý předek se saharou. Kompresor trval asi hodinu, ale to mi mechanik řekl, že jsem měl štěstí. Jinak je to stračná práce. Na rozdíl od Pito.za jsem měl konektrory všechny. Pod palubkou jsem to jenom zapojil. Citovat
Danoš306 Odesláno 20. prosinec 2011 Autor Odesláno 20. prosinec 2011 prehozeni klimatizace z auta do auta sem myslel toto: dotahl sem si 306 break (1998), doma mam 306 hatchback(1997), kombika si nechavam ale neni v nem klima ale v kratkem je takze bych to chtel prekuchat - na prvni pohled to nevypada az tak hrozne kdyz je stejny motor a stejna auta (prehodit palubovku, hadice, trubky, chladice, kopresor..... nevidim v tom az takovy problem bezne delam slozitejsi veci) horsi ale je ze v tom combiku neni nychystany ani dratek na klimu (u old 306 sem si chtel taky klimu dodelat ale tam byla aspon nachystana elektrika) dodelat novou elekriku jen pro klimu toho se taky nebojim v el. se hrabu casto ale netroufam si to udelat bez schematu (napr vubec nevim kam vede ten 4 nebo 6 pinovy konektor co je na pravem podbehu napichly na trubce s bankou a tahoto je tam urcite vic) tak moc a moc prosim o podrobne schema klimy (306 1.4i (TU3) vin: VF37AKFXE32083032, e-mail: Daniel.Ryc.DR@seznam.cz) [upravil dne 20/12/11 17:27 od Danoš306] Citovat
Danoš306 Odesláno 21. prosinec 2011 Autor Odesláno 21. prosinec 2011 nevite nekdo proc na 306 s klimou zapina saharu cidlo na termostatu ktere je spinano prez ECU a bez klimy pres spinac na chladici?? Citovat
miroja Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Ak mas klimu, tak sa sahary zapinaju na jednotlive rychlosti jednak pri zvyseni teploty motora,ale tiez po zapnuti klimy. Preto je to riadene cez ECU, alebo BITRON a nie len jednoduchym zopnutim kontaktu. Citovat
pito.za Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Koli klime ,keby si mal iba cidlo na chladici tak by nevedelo pustit vrtulu ked sa zohreje chladiace medium. Citovat
Danoš306 Odesláno 21. prosinec 2011 Autor Odesláno 21. prosinec 2011 takze uz jen z tohoto duvodu neni jen tak dodelat klimu kdyz neni udelana elektrika ze? Citovat
miroja Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Tak elektrika by sa hadam dala dotiahnut,akurat pozhanat konektory, ale su tam dalsie veci - chladic,tam bude treba zhodit cely predok, vyparnik - kde budes musiet dat dole zrejme celu pristrojovku, dotiahnut potrubia, pridat kompresor, iny remen, mozno kladku... Aku tam mas klimu? Rucnu, ci automaticku? Pri tej druhej je kabelaze kus viac. Myslim, ze to vsetko to rozchodit nie je az take jednoduche, ako by sa na prvy pohlad zdalo. Ale malo by to byt urobitelne. Treba zvazit, kolko ta to bude stat energie a casu, nuz a co za to v aute ziskas. Citovat
Danoš306 Odesláno 21. prosinec 2011 Autor Odesláno 21. prosinec 2011 konektory nejsou problem mam cele uplne stejne auto s klimou a se stejnym motorem, pristrojovky bych prehodil, kompresor, kladka, trobky, hadice.... to vse je a pasovat urcite bude kdyz je to ze stejneho auta akorad ta elektrika no to bude nejspis nejvetsi zasek treba zapojit ten bajonetovy konektor co jde k saharam ... no potez..., nevim no takze rikas ze udetat by se to teda dalo jo? Citovat
Danoš306 Odesláno 21. prosinec 2011 Autor Odesláno 21. prosinec 2011 pokud to dobre chapu tak klima je spojena s ECU tak jako teplota motoru, pokud teplota motoru je vyssi zapne sahara, pokud zapnu klimu dam tim impulz ECU aby zapla saharu, umi toto ale kazda ECU?? kdyz tam nenam kabelaz? Citovat
Danoš306 Odesláno 21. prosinec 2011 Autor Odesláno 21. prosinec 2011 ted rochu jina varianta, ze zborene 306tky bych si tam mohl hodit el. šibr je to realne nebo to musi mit specialni uchyceni na strese?? Citovat
ozzy56 Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 musíš to přehodit i s plechem střechy, vymýšlíš p.šoviny Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.