švec Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 Zdravím a ptám se na věc, která se tu určitě již objevila. Ale přál bych si, aby na ni odpověděl ozzy, neboť ho považuji za skutečného odborníka. Stává se mě občas, že za jízdy spadne ručičika tachometru na nulu a je poznat i pokles výkonu motoru. Pak to zase po několika minutách naskočí a je klid.Ptám se, kde to čidlo je, kolik stojí a jsem schopen to v garáži vyměnit sám? Děkuji za každé informace. Citovat
ozzy56 Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 ty chlape jeden, todle mi nedělej,já se pak stydět a červenat:mad: když i poklesne výkon motoru, je to jednoznačně čidlo tacho--je umístěno shora na diferenciálu, jeden šroubek...,zkus před demontáží čidla jen stáhnout konektor a prostříkat Kontaktolem, možná to pomůže..., kdž zvedneš auto z boku a dobře podložíš, dostaneš se zespoda na to čidlo P.S. dej si hledání, je tu toho o problému padání ručky tacho opravdu hodně i s fotkama Citovat
švec Odesláno 17. prosinec 2011 Autor Odesláno 17. prosinec 2011 já to věděl,že jedině ty a zítra jdu na to a pak se ozvu:super Citovat
švec Odesláno 6. leden 2012 Autor Odesláno 6. leden 2012 Zdravím a ptám se odborníků, zejména ozzyho, kde je umístěno to čidlo tacho,už vím, že shora na diferenciálu, ale ptám se určitě blbě, je to vpředu a z které strany, neboť se mě zdá , že vzadu žádnej difoš není, je tomu tak? A v hledání nemohu nic najít, určitě hledám blbě. Zítra chci jít na to, tak ať nezdvihám auto vzadu, nebo vpředu zbytečně. Díky Citovat
ozzy56 Odesláno 6. leden 2012 Odesláno 6. leden 2012 čidlo je na výstupu PRAVE poloosy z diferenciálu, někde tu byla i super fotka myslím od Ferryho diferenciál je součást převodovky, je za motorem vespod, musíš zvednout aspon předek vozu (nejlepší by bylo celé auto) [upravil dne 6/1/12 22:48 od ozzy56] Citovat
švec Odesláno 7. leden 2012 Autor Odesláno 7. leden 2012 Díky ozzymu za navedení na krásné fotečky a popis místa činu. Již provedena první fáze, t.zn. odpojení konektoru s kabely, očištění všeho,prostříkání Kontaktolem a uvedení do původního stavu.Zkušební jízda bez závad,zatím funguje bezvadně,uvidíme do budoucna.Akorát není upevněn klasickým šroubem,ale torx,nebo co to je,ale to už je malina. Díky ozzy:potlesk Citovat
Leo Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 Já tam nemám torx, ale inbus. Pokud budeš zvedat předek tak pozor ať Ti potom nevyteče převodový olej (hladina je dost blízko otvoru). Já při výměně zvedám pouze pravou stranu, pod auto se vejdu a nic neteče. Dělal jsem to už asi desetkrát (starší snímače). Teď mám v kufru nový snímač tak uvidím zda to po výměně pomůže. Citovat
švec Odesláno 11. leden 2012 Autor Odesláno 11. leden 2012 Další informace ohledně snímače rychloměru, po pár km, opět pád rafiky na nulu. Takže ihned do prodejny Peugeot a zakoupil jsem Capteur de vitesse cond 6160 70 za cca 1.700,-, ale prodává se to bez toho ozubeného náhonu,jak je na těch fotkách,pouze ten plastovej vrch s tím těsnícím o kroužkem. Tak nevím,až to vyndám ven, jak bude vypydat to ozubení, jak píše kolega, jestli bude vohulený,tak je ten vrch podle mě na h........a to ozubení nevím,jestli prodávají extra,to je teda na pos........... Citovat
Marcel00 Odesláno 11. leden 2012 Odesláno 11. leden 2012 si to mal najprv rozobrat a az potom kupovat. na fotkach vidiet ako sa to da rozobrat troska si sa unahlil a mozno nebude problem a kupil si v pohode... takze zatial klidek Citovat
Leo Odesláno 11. leden 2012 Odesláno 11. leden 2012 Vyndej a uvidíš. Podle mne bude ozubení v pořádku (koupit samostatně musí jít, jednoduše se vysune a nasune). Akorát ta Tvoje cena je nějaká vyšší. Oficiální cena je kolem 1500Kč a když jsem je v Peugeotu poprosil tak mi dali dobrovolně slevu 15%. Asi jiný kraj, jiný mrav. Citovat
ozzy56 Odesláno 11. leden 2012 Odesláno 11. leden 2012 ta hřídelka s ozub. kolem (ten spodek čidla tacho) má obj. číslo 2649 21,název dílu: ozubené kolo, cena v pežo 216 kč Citovat
švec Odesláno 11. leden 2012 Autor Odesláno 11. leden 2012 Díky ozzy, takže jestli to chápu dobře, tak pokud budou ojebané ty zuby na tom ozubeném kole, tak je potřeba vyměnit jen to a ten vrch je asi v pořádku,nebo pokud budou zuby v cajku, tak vyměnit ten vrch? Citovat
ozzy56 Odesláno 11. leden 2012 Odesláno 11. leden 2012 jojo, většinou stačí vyměnit tu hřídelku s ozub. kolem za 216kč, zkus to a uvidíš--ale možná budeš potřebovat i ten vršek cos koupil:myslim [upravil dne 11/1/12 19:16 od ozzy56] Citovat
švec Odesláno 11. leden 2012 Autor Odesláno 11. leden 2012 Jak to udělám,tak dám vědět,co to bylo za ptákovinu Citovat
ozzy56 Odesláno 11. leden 2012 Odesláno 11. leden 2012 jo,potom napiš, ať jiní vědí, co s tím dělat v případě poruchy tacho Citovat
švec Odesláno 13. leden 2012 Autor Odesláno 13. leden 2012 Tak provedeno,právě návrat z garáže a zkušební jízdy-tachometr ukazuje jak novej.Koupil jsem v Pežotu i tu hřídel s ozub. kolem a mohu ji vrátit pokud ta stará bude o.k.,takže stará byla naprosto v pořádku,dokonce měla i zelenou barvu,jak ta nová,vyměněn snímač od firmy Valeo,takže chlapci nebát se té výměny,je to otázka cca 30 minut i s demontáží kola a zpět.Ozzy díky za všechny informace:potlesk Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.