Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

mam 206 r.v.1999 a od zadního pravýho kola se mi začalo ozývat klepání vždy na nerovnostech nebo dírách. Když mam auto naložený tak to není tak znát jako když v tom jedu sám. Nemá s tím někdo zkušenosti? - silentbloky? tlumiče jsme zkoušeli a zdají se být dobré. Já jen tak orientačně na co se mam připravit v servisu.. ;-)

Odesláno

ses si jistej ze je to naprava ? taky sem mel takovej pocit, prava zadni strana - vecne neco bouchalo..

a prisel sem na to ze to delala zadni sedacka, priblblej zobacek kterej drzi v sedacku aby se nesklapela..

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak jsem měl dnes po dlouhé době čas s tím něco dělat - resp. objíždět okolní servisy. po mnoha pokusech jsem našel jednoho pohodovýho mechanika a skutečně je to zadní náprava. přímo klasický repas mi nedoporučoval - stejně zas do toho ložiska časem nateče voda, ani ta vazelína tomu nezabrání a vyrezne to a bude to to samé. nabídnul mi o trochu dražší alternativu - jestli jsem to správně pochopil, tak to ložisko vycementují, aby bylo lépe ochráněno proti vodě. asi si to u něj nechám udělat - kdybych s tím měl někam jet, tak dám stejnou částku za naftu, kterou dám navíc do té \"lepší repase\". dík všem za rady a pro někoho kdo má pežouta krátce jako já - ANO, je to zadní náprava :D

Odesláno

A cena toho kvalitnejsieho riesenia? Ja som mal na aute tiez to iste robil som si opravu sam jedna strana bola uplne v poriadku este original ale menil som na nej pre istotu loziska druha strana bol cap zhrdzaveny a loziska KO, cela oprava aj s dopravou ma vysla cca na 90 eur 2x loziska + 1cap(praca cca na 30 hodin pre toho kto to nepozna a vsetko striekal a brusil od hrdze). Neviem ci ti nejake to ocementovanie ci co to pomoze podla mojho len viacej zaplatis a to je vsetko.

Odesláno

Souhlas s commandem. Udělej obyč repas, vydrží to minimálně 100tis km, a pak to uděláš maximálně znova. :)

Edit: Schválně kolik ta tzv. \"lepší repase\" :D stojí. Mne to vyšlo na 2500Korun. Práci jsem si dělal sám (nicméně ani na té nic není pro normálně zručného člověka).

[upravil dne 29/12/11 12:30 od Eon]

Odesláno

Kalda1989 inak ak chces mozem spravit navod cely repas som si fotil aj ked som jednu vec spravil trosku inak(za co ma niektory zkritizujete urcite) ako by sa mala ale naprava je v poriadku a funguje bez problemov.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj command, chtěl bych se pustit do repase zadní nápravy, mohl bych Tě poprosit o zaslání výše nabízeného návodu? Budu to dělat poprvé a každá zkušenost ostatních se mi šikne. Předem díky za ochotu MH

Odesláno

Na tom repasu nic není. Vyklepnou se torzní tyče, sundají se ramena. Když jsou špatné čepy, doporočuji sundat nápravu z auta. Nahřát autogenem, vylisovat čepy, vyměnit. Pak jen dát do ramen nová ložiska a celé to smontovat. (:

Odesláno

Ahoj,dle tvého popisu to vypadá opravdu jednoduše, ale určitě bychom uvítali, třeba detainí popis vylisování čepů (kde přes co nejlépe tlačit případně jakou vyrobit pomůcku), zkušenosti jak nejjednodušeji to zvládnout a třeba nastavení torzních tyčí při zpětné montáži, abychom měli stejnou výšku zadní části auta jako před repasí. Předem díky za případné reakce. M.

Odesláno

Tak torzni tyce: nejlepsi reseni je dva dny porad strikat nejakym wedeckem, pak si polohu tyce v tisicihranu oznacit dulcikem. (dve durky-podle toho to das potom vpohode na stejne misto. Kdyz mas ty 2 tyce vyklepane ven je tam jeste jedna uvnitr te trubky napravnice. Zakoncena takovym elipsovitym bazmekem utahlym myslim 13 sroubkem. Ty dva sroubky na kazde steane jeden povolis. Ta 3 tyc se da vydelat jen jednou stranou, je tam takovy plastovy sroubek, vysrubovat-misto neho dat normalni delsi pevnostni sroub, zasrubovat a nechat ho trcet. Bouchat po hlavicce, a tim se vyklepne ta treti torzka (stabilizator zadni). Pak uz jdou vytahnout ramena. (Samozrejme musi byt odpojene brzdy, at si ty ramena muzes vklidu dat na pong.. :-) Stare loziska vyklepnoug pomoci nejakeho valce, zhruba mensiho prumeru nez loziska. Tim vyklepnou loziska a misto nuch dat nove. Opatrne bud naklepat nebo pomoci lisu nalisovat. ( ja je naklepavam taky takovym medenym valcem, abych je neposkodil. Tim jsou ramena hotove. (nekdy se muze stat, ze rameno je uplne hyn..tady bych asi koupil radeji druhe, nez vyvlozkovavat.) dal pak cepy na napravnici. To dopisu jak dojdu. :-)

Když je potřeba měnit čepy, dělám to takto: Zadní nápravu sundám z auta, (už bez ramen) nahřeju tu spojovací trubku u toho jakoby držícího ramena co spojuje nápravu s karoserií. Jakmile je to prohřáté trošku kladivem buchnu a vydělám \"rameno\" s čepem. Rameno si dám do svěráku a nahřívám ho. Jakmile je to zahřáté jde krásně vydělat čep, poznačím si kolik mm má trčet a vyndám ho. (někdy to jde rukou, jinak trošku buchnu kladivem.. Nahřeju znova a dám nový čep. Pak nahřeju trubku a zase tám dám \"rameno\" s novým čepem. Dám ho stejně jak bylo aby nám seděla vzdálenost. Dělám to na rovině, pak je docíleno, že je to rovné.. :) Udělám druhou stranu pokud je třeba a namontuju na auto. Dám ramena s novýma ložiskama, vrátím podle dírek od důlčiku přesně torzní tyče a vše smontuju. Hotovo. :) Měl jsem v mém audítku i obrázku, ale někdy zrušil hosting. A nejsem na PC kde je mám. Zkusím je sem někdy vložit. Někdo to určitě dělá i jinak, třeba místo autogenu, lis, nebo se to teoreticky dá dělat i na autě, ale mě to přišlo pracnější. Pak jezdím ještě na zadku doladit geomterii. Kdo říká, že to nejde, tak se plete. Je tam dost vůle na které se to na těch 4 šroubech, co drží nápravu, dá nastavit. A to je tak zhruba vše. :)

[upravil dne 11/2/12 12:02 od Eon]

Odesláno

Otec mi právě tohle navrhoval (taky jsem neměl autogen, otravoval jsem známé), zkusit obyč hořák s propanem, až se ke mě dostane další pug na nápravu, zkusím to. Nevím jaké teplo to dokáže vytvořit, ale třeba by to šlo.. :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...