Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem si dnes od servisáka přivezl opravené auto. Bratru za 54tis:grr. Auto je po výměně rozvodů včetně pumpy a řemenicce, vahadel, vyměněné vstřiky. Při té příležitosti jsem nechal i odstranit FAP tak doufám že tenhle rok už to bude potřebovat jenom naftu:D

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Takže abych přidal svůj příběh,v první řadě patří veliký dík starkimu za radu po tel.Po natankování 75litrů mi klekl motor.Dle rady starkiho vypuštění nádrže,nalití 4litrů jiné nafty s celou lahvičkou čistících aditiv,pak jsem se musel dostat ke vstřikům,povolit trubky odstříkat naftu a startovat a startovat.Ještě že mám Xantii a pořádné startovací kabely:mrk:mrkteď motr vrní jako nový ještě nechat vymazat chybu a snad bude zase šlapat jako hodinky:myslim

Odesláno

No já jsem se s ním ještě nesetkal.Zavolal jsem mu popsal přesně krok po kroku co se stalo a on mi řekl co mám udělat,jsem vyučený automechanik tak to pro mě nebyl problém to všechno udělat:roker

Odesláno

Si si na 100% istý, že máš 133 000 km, že to nemáš stočené? Ak si kupoval auto od neznámeho človeka, tak by som sa kilometrov nedržal a rozvody by som vymenil bez ohľadu na stav km.

Odesláno

Biondi:

No jestli si myslíš, že na autě z roku 2003 máš najeto 133000 km, tak jsi fakt docela důvěřivý člověk. Já mám auto z roku 2004 a údajně to má najeto 220000, to jen tak pro srovnání, kde se asi s těma kilometrama pohybuješ.

Rozhodně s rozvodama neváhej, nebo skončíš jako docela dost lidí zde na fóru. Není to levná záležitost.

Já kupoval auto od relativně známého člověka, který tvrdil, že rozvody jsou dělané před asi 40000 km, a přesto jsem je nechal dělat hned jak jsem auto koupil. Porovnej cenu rozvodů a práce s cenou opravy potkaného motoru. Mnoho štěstí do výměny.

Edit: Jo, jo, pravdu má ten pode mnou, životnost rozvodů se většinou uvádí 5 let nebo ty kilometry, a ve ztíženém prostředí (prach, městský provoz .....) je životnost rozvodů 120000 na ty naši káře. Takže ještě jednou: Hodně štěstí.

[upravil dne 4/8/12 22:08 od Bigbadjohn]

Odesláno

Aj keby tie kilometre boli prave na 2,2 by som rozvody urcite vymenil ovela skor. A okrem toho musis brat ohlad aj na vek tych rozvodov nie len na km.

Odesláno

Jo jo, já mám v knížce 160.000 nebo 10 let, ve ztíženém prostředí dokonce jen 120.000 a ztížené prostředí je s častými studenými starty, prašné prostředí .....

Můj mechanik říká, že rozvody se mění nejpozději po sedmi letech, Milan+ dokonce někde vyčetl, že po pěti letech. Tak si z toho vyber, co Tvému srdci (peněžence) bližší.

Odesláno

Ja mám auto kúpené od brata, takže tých 133000km je skutočných.Ale presvedčili ste má, idem do výmeny.Len musím zohnať merač napnutia remeňa, aby som ho vedel riadne napnúť.Ďakujem za rady.

Odesláno

Ač je ten motor stejný 2,2 HdI pro 807,C8,Phedra tak Fiat v návodu uvádí 120000km.

A toto tam je jako dodatek pro diesl motory.

Oder alle 5 jahre,unabhängig von der Kilometerleistung.

Takže raději dříve levnějc než déle za batoh.

Odesláno

Tak mě starki moc nepotěšil.Protože se mi zvedla spotřeba po tom co jsem rozchodil motor po špatné naftě tak jsem mu zavola a on mi řekl VSTŘIKY VEN:o Mám z toho docela strach,ale prý se nemám bát že určo ven půjdou.Tak se uvidí jak dopadnu:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...