Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Dolejvate chl.kapalinu destilkou?

Recommended Posts

Odesláno

Nekolikrat jsem pres zimu musel dolit destilkou chl.kapalinu (cca 1,5l) Nechapu kam se to pres zimu ztratilo. Ale kamarad mi rekl, ze by se to destilkou nemelo redit, ze mu na Fabii praskal hlava motoru z tohoto důvodu. Chci se zeptat jetli redite chl. kapalinu destilkou a jak casto. Kdyz bych chtel vymenit chl. kapalinu jaka je nejlepsi a jak ji vymenit.Diky

Odesláno

zeptej se kamoša jestli mu neco řika vodni kamen -nebo tam rve rovnou +calgon+ asi proto se tam leje destilka neee???

:D:D:D:D

[Editován dne 7/4/05 ZILA]

Odesláno

proc by mela prasknout hlava kvuli redeni destilkou ? to spis mel te vody malo a prehral to ne ? Ja tam normalne lil vzdycky destlilku, ale zadne velke ubytky nemam, po vymene chladice ( zespoda prerezl ) tam mam koncentrovany Antifreeze a zatim nebyla potreba dolevat ( asi rok a pul od vymeny )

Odesláno

fakt jses si jistej ze to netece ? me to prorezlo v dolnim rohu, jak je chladic usazenej v takovym zlabku, patrne se tam hromadila sul a vlhkost a taky jsem nikde nevidel tect vodu a trochu se ztracela, se staci vyparit, prohledni jestli nemas nekde kolem hadic bily povlaky, tam by to prosakovalo, 1.5L je celkem dost, rikam, ja za 1.5roku nedoleval a to se mi auto podle teplomeru bezne hreje na 90 -110stC

Vodu kontroluju pravidelne

[Editován dne 7/4/05 Ferry]

Guest Miro406
Odesláno

taktiez dolievam destilovanu vodu, a je hlupost aby mu praskla hlava od destilovanej vody. :):):)

Inak: Nevyberal niekto nadobku na chl. kvapalinu? potreboval by som ju vycistit, pretoze mi tiekol chladic, tak som tam nasypal taky prasok a sa to tam usadilo na tu \"SLAVNU\" miekru.

DIK

Odesláno
Napsán autorem komisar

taky se mi zdá že je to moc,já dolil tak 2deci.V autě vozím stále litrovku chladící směsi,zkontroluj spoje možná že ti to někde prolíná a není to vidět.Jinak kapalinu kontroluji 1x za měsíc ,doliji vodu do ostřikovačů a mrknu na olej:papa

[Editován dne 7/4/05 komisar]

A co dofoukat pneu ;) na to jsi zapomel, to je taky dulezity :D

Odesláno
Napsán autorem Miro406

taktiez dolievam destilovanu vodu, a je hlupost aby mu praskla hlava od destilovanej vody. :):):)

Inak: Nevyberal niekto nadobku na chl. kvapalinu? potreboval by som ju vycistit, pretoze mi tiekol chladic, tak som tam nasypal taky prasok a sa to tam usadilo na tu \"SLAVNU\" miekru.

DIK

ja mam vicko primo na chladici, takze zadnou nadobku nemam, ale vim ze nektery typy maji vicko vedle ridici jednotky. No tusim ze musis sundat oplastovani podbehu, pak povolit tu plastovou matici na hrdle te nadobky, ( podle vybavy jeste odpojit konektor kontrolky vysky hladiny ) a pak se ti to podari vysapnout ven.Na presnej postup bych se musel mrknout do servisniho manualu

Guest Miro406
Odesláno

Ja mam rocnik 2000 takze tam mam nadobku, musim sa s tym cez vikend pohrat, aby som to ocistil, lebo to vyzera strasne. (ale chladic to zatiahlo)

dik

[Editován dne 7/4/05 Miro406]

Odesláno
Napsán autorem Miro406

Ja mam rocnik 2000 takze tam mam nadobku, musim sa s tym cez vikend pohrat, aby som to ocistil, lebo to vyzera strasne. (ale chladic to zatiahlo)

dik

[Editován dne 7/4/05 Miro406]

Ted je jeste otazka jestli to taky nezatahlo radiator topeni a kanalky v bloku motoru, tyhle sajrajty, ja jim moc neverim, me taky zacal lehounce prosakovat chladic a sel okamzite pryc, nez abych tam lil nejaky pripravky - pripadna oprava te pak stoji daleko vic nez 2500 za novej chladic

Odesláno

No já teda nevím, když ubude chladící kapalina, tak by se měla zase dolít naředěná na odpovídající hustotu. Myslím si, že to není jako baterka, kde se destilka dolívá, protože kyselina neubejvá.

Když zmizí chladící kapalina a doleje se destilkou, tak se sníží hustota a v zimě to může zamrznout. Když jsom koupil auto, tak mi měřili hustotu a zjistili, že předchozí majitel asi taky dolíval destilku (nebo spíš vodu z vodovodu), takže to chladilo už jenom vodou :(

Takže jak píše komisař, dolívat chladící kapalinou, s tím souhlasím.

Odesláno

Kdyz nevim jaka je tam chladici kapalina jak dolit chl.kapalinou. Muzu dolit jinou se stejnou barvou? A jeste poradte jak ji popr.vymenit. Kdy vypustit atd.

Odesláno

MMMM:

no já nechci radit, ale když ti to tolik ubejvá - je to důvod k zamyšlení. Nejdřív bych to pořádně prohlídl, jestli to někde neprosakuje, jak se už tady psalo (Fery, komisar) případně bych zajel do servisu, protože uvařit motor není sranda - např. zkroucená hlava a jiné libůstky. Jinak pokud to chceš řešit sám, tak bych pro jistotu kapaliny nemíchal (nevím proč, ale nezdá se mi to) a přes léto bych dolíval tu destilku, protože asi (doufám :D ) už mrznout nebude. No a před zimou - kompletní výměna.

Já to budu řešit tak, že ji vyměním komplet co nejdřív. Zatím se mi teda neztrácí ani kapka a ani na předchozích autech jsem neměl problémy - teda pokud mi jednou neodešel termostat a já to sakumprásk neuvařil (hlava, ventily, rozvody, apod.)

Odesláno

Asi to tak udelam, poradte jak vymenit tu kapalinu, kde to vypustit a postup, a jakou koupit.Diky

• O 2 týdny později...
Odesláno

Nevim, možná do Fóbií se už od výroby dává Calgon a pak to můžeš napouštět třeba ze studny, ale do normálních aut se dává právě díky parchantovi vodnímu kameni destilka.

To s prasknutou hlavou, když do normální vody v chladiči naleješ destilku je fakt bomba. Málem jsem smíchy spadl ze židle :D:D

Kámoš je asi expert co ?

:D:D:D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...