Benžík Odesláno 8. prosinec 2011 Odesláno 8. prosinec 2011 Uvažuju o koupení staršího domku na vesnici a nejvíc mě odrazuje jeho vlhkost. I vnitřní zdi jsou vlhké do 50cm od země. V domě od jara nikdo nebydlí, jsou tam plastová okna a moc často se tam netopí. Dům nemá hydroizolaci základů a je na místě, kde je dost spodní vody. Hned za zahradou, asi 50m od domu, je i potok. Tak bych se chtěl zeptat, jestli by byla šance se vlhkosti zbavit bez vykopávání podlah a podřezávání domu. Například pomocí drenážních hadic - husí krky s dírama. Díky za názory, zkušenosti a nápady. [upravil dne 9/12/11 00:18 od Benžík] Citovat
chuck11 Odesláno 8. prosinec 2011 Odesláno 8. prosinec 2011 vyděl bych to na injektáž ,není to ale nejlevnější Citovat
Benžík Odesláno 8. prosinec 2011 Autor Odesláno 8. prosinec 2011 Injektáž právě ne, chci se vyhnout drahým řešením. Než to do toho cpát hodně penez, je lepší koupit něco jinýho. Citovat
chuck11 Odesláno 8. prosinec 2011 Odesláno 8. prosinec 2011 navíc píšeš,že je tam potok.Jak to tam vypadá se záplavami máš zjištěné Citovat
Benžík Odesláno 8. prosinec 2011 Autor Odesláno 8. prosinec 2011 U domu nebyla voda ani při nejhorších záplavách, kdy se protrhla hráz rybníka. Na zahradě voda byla. Citovat
chuck11 Odesláno 8. prosinec 2011 Odesláno 8. prosinec 2011 I přesto bych takovou věc neodrbával,zaručeně se ti to jinak vymstí,vrátí a škody budou mnohem větší Citovat
Benžík Odesláno 8. prosinec 2011 Autor Odesláno 8. prosinec 2011 No právě, taky se toho trochu bojim. Ale chci zjistit, jaký co se s tim dá dělat, nebo jestli je lepší se tomu vyhnout. Citovat
Charlie 1 Odesláno 9. prosinec 2011 Odesláno 9. prosinec 2011 kup radši něco jinýho vlhkost je to nejhorší co může být,o plísních z nich nemluvně a vytápění vlhkýho domu konče,bez podřezání to nejde,počítej podřezání s vložením izolace nebo nerezových plechů 1000Kč/bm a víc.... Citovat
Jarouš307 Odesláno 9. prosinec 2011 Odesláno 9. prosinec 2011 Ahoj, naprostý souhlas s Charliem 1. Je to předem prohraný boj. Tedy pokud nechceš zainvestovat do radikálních řešení. To už pak ale vyvstane otázka, že je lepší to celý zbourat, využít pozemek a vystavět funglovku. Vím o čem mluvím. Před časem jsem přistoupil na tu první variantu a je to boj. Po nemalých investicích do hydroizolací mám stále někde lokální problémy. Je to hlavně tím, že se velice těžko dá u starých staveb udělat souvislá, nepřerušovaná vrstva izolace proti vzlínající vlhkosti. Je to dáno složením základů (tedy pokud vůbec jsou) a dispozicemi domu. Ve tvém případě nedaleko potok. Potom si lidé nevědomky ještě více zadělají, když ve snaze udělat si ze starého domu novostavbu vymění okna, udělaj zateplovák polyšem a pak se diví, že maj v cimrách mokro a plíseň. A to je jen začátek. Taková permanentně mokrá zeď ztrácí akumulační schopnost, takže místnost pak těžce vytopíš. Nehledě na tom, že dochází k mikrodestrukci konstrukce a v nejhorším scénáři se může stát, že se taková zeď jednou zřítí. Ale to už je fakt hraniční příklad, nicméně možný. Nechtěl jsem Tě jakkoliv strašit, ale otázka pohodlného bydlení a předcházení možným problémům je si myslím důležitá. Citovat
kveton Odesláno 9. prosinec 2011 Odesláno 9. prosinec 2011 taky vidim jako jedniný řešení (pokud nebourat a nestavět znovu) rozmlátit podlahy, odkopat zvenku, podřezat nebo nechat natlouct plechy a zvenku nopovku se štěrkem a drenážní rubku já řešim teď to stejný, koupili jsme starší RD, kde jedna strana je mírně pod terénem a ta zeď je v jednom pokoji vlhká Citovat
oddie Odesláno 9. prosinec 2011 Odesláno 9. prosinec 2011 Starý barák doprasený plastovými okny a polystyrenem je dobrý leda na zbourání, pokud bych chtěl koupit něco takového, rovnou tyhle věci odečítám z ceny spolu s náklady na jejich likvidaci. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 9. prosinec 2011 Odesláno 9. prosinec 2011 Inak injektáž mi neprijde nejak extra drahá ... Robili sme ju v jednej miestnosti u nas na dome, robili sme ju sami, chemikaliu si zozenies, a dieri si uz navrtat vies Pokial myslime to iste. Ale inak plati to co je hore, ked do toho nemusis ist, tak nechod ... Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 9. prosinec 2011 Odesláno 9. prosinec 2011 A máte dobré zkušenosti s tou injektáží??? Citovat
Marcel00 Odesláno 9. prosinec 2011 Odesláno 9. prosinec 2011 vlhkost v dome? nikdy sa jej nezbavis. dom je koncepcne zle postaveny. mozno ak tak tak podrezat, ale mury ostavaju povodne, dat plastove okna bez mikrovetrania na stary dom je barbarstvo. Mam s tym skusenosti. Totiz stare domy nemaju odizolovanu zem a stupajuca vlhkost cez podlahovu plochu robi bordel v tvare vlhka a pliesni... !!!! Daj si povedat !. Neodporucam... Dom urcite stoji bez pevnych zakladov a bez odizolovanej zakladovej dosky. V tom pripade zburat a postavit nanovo podla sucasne platnych noriem. Citovat
Benžík Odesláno 9. prosinec 2011 Autor Odesláno 9. prosinec 2011 Tak vam vsem dekuju, porad o tom premyslim, ale nejspis na to kaslu, dum se najde jinej. Nasel jsem na netu neco o ty injektazi a opravdu neni az tak draha. Dalsi vec jsou ty povodne, i kdyz v dome voda nikdy nebyla, to nebezpeci je tam asi porad. Citovat
oddie Odesláno 9. prosinec 2011 Odesláno 9. prosinec 2011 Dům nemusí být nutně koncepčně špatně postavený, stačí, aby jej někdo doprasil hurá za každou cenu nejlevnějšími zateplovacími zásahy. Ale to je třeba, aby posoudil někdo znalý, a hlavně musí odpovídat cena, kde musí být dostatečně velká rezerva na nápravu (v krajním případě skýtající ten buldozer a poplatek za skládku). Jinak když vidím, jak se staví lecjaké nové, je to mnohdy ještě stokrát horší. Nechápu magory, co \"šetří\" na hrubé stavbě pár desítek tisíc v materiálu, když se jim to pak vymstí v jiných věcech násobně. Citovat
oddie Odesláno 9. prosinec 2011 Odesláno 9. prosinec 2011 Dej odkaz na inzerát, ať je co kritizovat konkrétně Citovat
Benžík Odesláno 9. prosinec 2011 Autor Odesláno 9. prosinec 2011 Odkaz dam vecer az budu doma, ted pisu z mobilu. Je to od Nextreality ve Vsi Touškově, je to za 890 000Kc, cena by se dala ukecat. Č.p. 64. Moc fotek tam neni, je tam koupelna, do ktery se jde ze zahrady, ale to by stacilo pridelat jedny dvere a uz by se nemuselo pres zahradu. [upravil dne 9/12/11 12:43 od Benžík] Citovat
oddie Odesláno 9. prosinec 2011 Odesláno 9. prosinec 2011 Pěkná rozloha pozemku, to ti asi vyfouknu Od pohledu to nevypadá špatně, podle mě by stálo za to nechat to zkouknout někým, kdo se vyzná. Citovat
Benžík Odesláno 9. prosinec 2011 Autor Odesláno 9. prosinec 2011 Jj, pozemek se mi taky libi. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.