Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výmena Ačkového displeya za Bčkový - 406

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, chcem sa spýtať, vo svojej 406 mám Áčkový displey nad ovládaním kúrenia, no už dlhšie premýšľam nad výmenou za Bčkový. Len neviem, či mi tam bude aj fungovať. Na tom Áčkovom sa mi nepáči to signalizovanie otvorených dverí napr. Right front door open, radšej by som to tam mal graficky zobrazené, tak preto by som ho chcel vymeniť. A v neposlednom rade je väčší a lepšie vyzerá. Viete mi poradiť, či by to šlo alebo nie? :myslim

Odesláno

ano jde, pouze to bude chtit prekonfigurovat pres diagnostiku a mozna ti pujdou povolit i nektere dalsi udaje (napr palubni PC)

Odesláno

No autorádio nemám seriové, tak zrejme ten palubný PC nepôjde. Mne ten displey nič iné, okrem dátumu, času a upozornenia na otvorené dvere neukazuje. Chcem sa ďalej spýtať, čo viac má presne ten Bčkový displey v porovnaní s tým Ačkovým, čo mám ja? Teda ak nepočítam to grafické zobrazovanie otvorených dverí pod.

Odesláno

tak udaje palubniho pocitace nemaji s radiem co delat, PPC ukazuje spotrebu, dojezd atd.

krome toho ti teda k nicemu jinymu nebude, kdyz nemas origo radio ani teplomer, nic vic to neukazuje

Odesláno

Myslel som to tak, ze nemam origo radio, ze mi nebude ten displey ukazovat udaje o spotrebe a pod, len som sa zle vyjadril. Nieco ako FUEL LEVEL LOW na mojom displeyi absolutne nepoznam. A to ICE ALERT signalizuje co?

Odesláno

jak rikam udaje o spotrebe v zadnem pripade nesouvisi s tim, jake mas radio, klidne nemusis mit zadne radio a udaje o spotrebe to ukazovat bude

Odesláno

Aha. Ale na to, aby mi ten teplomer siel zrejme musi byt pripojene aj nejake to cidlo, nie? Alebo to uz mam aj ja v tej koncovke v tomto Ackovom a staci mi to len prepojit? Zaujima ma to, ci to je len vybrat, prepojit, zlozit a hotovo alebo je to nieco zlozitejsie. Stanko, nevyskusame prehodit tvoj displey do mojho, co to povie?

Odesláno

jestli mas cidlo venkovni teploty muzu zjistit dle VIN

jinak staci prehodit ty displeje a vse, co se ukazovalo na displeji typu A se bude zobrazovat i na typu B, dalsi hodnoty je pak treba aktivovat pres diag v konfiguraci toho displeje, pripadne dotahnout par dratu, pokud nejsou predpripraveny (napr. pro ty udaje palubniho PC, teplotniho cidla) dalsi vec, ktera je pak nutna je prepinaci tlacitko na konci packy steracu, je treba vymenit verzi packy bez tlacitka (kterou mas ted) za packu s tlacitkem, abys mohl prepinat ty zobrazovane udaje

Odesláno

VIN: VF38BRHYE80907855 Ale teoreticky, keby mam to seriove radio, malo by mi ukazovat spotrebu a udaje aj na tomto Ackovom displeyi, takze tie udaje by som si nejako musel prepinat. Nedam za to ruku do ohna, ale ked stlacim koniec packy stieracov smerom k volantu a rovnako aj koniec packy smeroviek smerom k volantu, tie konce cuknu, ako ked stlacim nejaky iny gombik, aj ked nic nereaguje. Zrejme nema co, ked nemam to seriove radio :myslim Neviem, porovnam s kolegom v jeho 406tke nase packy stieracov, ci sa navzajom nejako lisia.

Odesláno

ne Ackovy displej neumi ukazovat spotrebu a znovu rikam, ze radio s udajema o spotrebe nema absolutne co delat, radio je tam od hrani pisnicek, ne od pocitani spotreby

Seriove radio ma vlastni packu ovladani a s packou steracu a tlacitkem na jejim konci nema opet nic spolecneho

Na te paccce steracu by musel byt symbol dve bile sipky, pak by to byla verze s prepinanim

tak podle VIN bys snimac venkovni teploty mel mit na aute namontovan z vyroby (je v zrcatku spolujezdce, zespoda zrcatka vycuhuje takovej pulkulatej cuplik) ale v charakteristice vozu neni funkce vnejsiho teplomeru aktivovana. Podle VIN v aute ani nebylo seriove namontovano radio a ani reproduktory

[upravil dne 7/12/11 23:28 od Ferry]

Odesláno

Vetřu se sem s dotázkem. Mám displej viz fotka a páčku na následující fotce. Umí tento počítač ukazovat spotřebu a podobně. Na páčce je nefunkční knoflík , rozdělal jsem jí a je tam jen díra a bílá vložka. Ta páčka asi není z toho že?

Je to 406 2.0 HDi combi rv 1999.

|Vin je VF38ERHZF80875371.

Ferry můžeš mi zjistit jaká tam byla výbava?

post-12452-14109620961299_thumb.jpg

Odesláno

ano tenhle displej umi zobrazit udaje PPC, staci aktivovat pres diag, vetsinou potrebne draty od ECU motoru do jednotky BSI uz natazene jsou, takze je to jen otazka te konfigurace.

Na ten bily plastik se da mikrospinac prilepit, packou protahnout dratky a vyvest je pak ven a zapojit, tak aby fungovalo prepinani ( jsou to jen kratke impulsy propojeni na kostru )

charakteristiku mas v mailu, palubni pocitac ve vybave nemas

Odesláno

Díky Ferry.

Trochu tomu nechápu. Displej mám a palubní počítač nee? Nebylo by snažší sehnat jinou páčku s tím spínačem?

Do emailu pak mrknu....

Ještě se zeptám na senzory. Senzor deště mám , ten se aktivuje páčkou a při dešti je jako cyklovač. Jak zjistím jestli to má i světelný senzor?

Odesláno

Myslím že nejlevnější řešení je koupit ten spínač a protáhnout dva dráty. Pak na diagnostiku aby ti to aktivoval a hotovo. Probůh čtete to vlákno o tom palubníM pc ve kterém je to popsané i pro lopaty :-) já mám taky Hdi z99 roku a stalo mě to 500za diagnostiku a 20 korun za spínač a 20 minut práce

Odesláno

To Zbynek.su

ano displej v aute muze byt a PPC nemusi mit aktivovany. ono priprava na PPC neznamena jen ten displej, ale taky osazeni te packy s prepinacem a natazeni svazku s patricnymi kabely, navic PPC byl jako dodatkova vybava na prani za doplatek nebo jako soucast paketu vyssi vybavy, predchozi majitel si tedy tuto funkci nezaplatil, tak tam PPC neni, ac jde snadno dodelat.

Svetelny senzor mely az auta s palubni siti typu MUX, tedy nekdy od r.v. 2003

Pokud ti jde o funkci automatickeho rozsveceni dennich svetel, tak u tohodle prechodneho modelu z 99 by to mohlo jit dodelat pomoci domontovani relatek, pokud budes mit pro ne pripraveny patice za jednotkou BSI dole pod volantem

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...