Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Emisie - turovanie motora - vznetovy motor + ceny STK+EK

Recommended Posts

Odesláno

ale je to moj prvy ropak a vzdy som ich na EK lutoval a hops uz sa to tyka aj mna :)

Neboj, už to nie je ako to bolo prednedávnom. Keď som chodil s Felíciou na EK tak ju túroval a držal v otáčkach nejaký ten čas. Teraz už majú asi inú metodiku, vytočil mi motor do max otáčok a hneď aj pustil, že vraj zošliapnutie a pustenie plynového pedálu sa musí uskutočniť do 1,5 sec. inak mu to vyhodí chybové hlásenie na prístroji.

Odesláno

no ja ked som bl minuly rok s astrou H 1,7cdti, tak musel drzat na maxime az pokial sa mu nezmenila farba ikony, ze moze pustit. bola to seria tusim troch, alebo 4roch vyturovani. Na prvy krat som nepresiel, lebo ze mi to moc dymi. Na druhy krat o chlp preslo. A to som tu astru cestou do STk tiez turoval.

Odesláno

m3t4L_m4n: mě tak samo...

a teď otázka nebude tak náhodou rozdíl měření emisí u nafťáku a u benálu? myslím tím požadované otáčky

Odesláno

hmm, pokud technik nebude debil, tak sam od sebe ti to do prebehovych otacek tocit nebude, neco ti tam jebne a je po ptakach

uz tu ozzy psal, ze pry technik nezodpovida za to, ze ti vytocenim rozjebe motor, nevim, ale slova, ktera jsem napsal vyse jsem slysel prave od emisniho technika, kdyz vidi starsi vuz, tak ho proste netoci, protoze pak nechteji mit problemy, pokud se neco stane ... ale vsechno je o lidech, takze pokud chces mit jistotu, ze ti motor nebudou tocit, tak tam posli nekoho, kdo se s nimi zna :) apod.

• O 2 týdny později...
Odesláno

jaj vidis to?

bol som tam, prisiel som bez objednania, hned ma technik zobral cca 5min.

bol ochotny taky pohodar, mi povedal ze nech pockam ked chcem, tak som radsej pockal a dal si kavicku, zatial vybavil zo 3 telefonaty.

Trvalo to asi 10~15 minut.

Emisie boli merane pri 4360ot./min. (asi 4x vytocil, aby to zacalo merat emisie, potom podrzal asi 5 sekund a bolo po ftakach)

Vysledok:

Teplota motora: 91

Volnobeh: 750 ot./min.

Dymivost: 0,05

Rozptyl hodnot dymivosti: 0,08

K autu sa spraval cely cas slusne aj ked bol sam :) ako to viem? v aute mam namontovanu kameru, takze cely cas snimala a nahravala priebeh STK/EK :D

Suma sumarom som platil 52€.

Odesláno

V trnave EK + STK 42 Ojro :P

Teraz som vdaka tejto teme zistil, ze nemam EK :D Budem tam musiet vyskocit, alebo az po novom roku, uvidim ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...