Medvěd Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 Všechno jde, když se chce (a třeba se tomu trošku pomůže). Citovat
Marcel00 Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 retaz o preskocit zub? neexistuje... to by musela byt vygajdana ako moje teplaky... ale to by zas bol taky kraval ze az, takze tak sa retaz nemoze natiahnut aby preskocila... Citovat
Marcel00 Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 to je pravda... ale retaz preskocit aj tak nemoze len ak by sa roztrhla... Citovat
straki007 Odesláno 5. leden 2012 Odesláno 5. leden 2012 kluci furt je potřeba se učit Presne tak:super A Peto ja ti nevim ale ja myslim ze to cvaka casovani vacek. Zkousel jsem to udelat tak ze jsem motoru dal malinko pres drzticku a prestalo to. Jakokdyby tam nedotlacilo olej do ventilu casovani a nevystavil vacku. Ale neresil jsem to nejak slozite zatim.Jsou auta ktere nacvakaji a jsou ktere cvakaji. Citovat
straki007 Odesláno 5. leden 2012 Odesláno 5. leden 2012 Ano...... PSA nedela ty retezy moc tak jeste z PSA dukaz neni. Resp PSA nema motor s retezem. S klukem jsem delal V6 3L u Chevroletu. A tam skacou ratezy docela huste. PS: Retez ti muze klidne i shodit dolu z voditek kdyz je malo oleje a prestane byt mazany napinak listy....... [upravil dne 5/1/12 10:34 od straki007] Citovat
Ajap Odesláno 5. leden 2012 Odesláno 5. leden 2012 Ano, co jsou hydraulicky napínané řetězy, tak skočit můžou - viz škodovacký HTP nebo TSI. A VTi od PSA není výjimkou:( Tím nemyslím, že je to bůhví jak pravděpodobné, ale stát se může - doporučuju všude parkovat s ruční brzdou, a to i v zimě. Citovat
ANDR11 Odesláno 6. leden 2012 Autor Odesláno 6. leden 2012 Nikdo z Vás se na to cvakání neptal v servisu?Já byl u prodejce týden od koupě,když jsem na to poukázal,prodejce zavolal technika.A spolu jsme poslouchali odkud to jde.Po chvíli technik konstatoval,že z toho místa odkud se to ozývá není nic co by se mohlo pokazit.Nechal jsem si pro jistotu nastartovat novou 308 SW sice s motorem 1,4 VTI,1,6 tam v tu dobu neměli.Cvakala též,co mě zaráží je fakt že nevědí co to způsobuje.A nebo vědi a radčí mlžej. Citovat
robozv Odesláno 6. leden 2012 Odesláno 6. leden 2012 opytam sa to cvakanie kedy pocut ked je motor studeny alebo zohriaty. Ja som sice nepocuval motor s otvorenou kapotou ale pri studenom motore ked ho nastartujem pocujem klepot ako keby som mal diesel ale to asi tak cca 1min alebo kym sa trosku zohreje. Zajtra to vyskusam a porovnam s tym videom a dam vediet ale myslim ze podla toho klepotu to bude to iste aj u mna. Citovat
Existujuci Odesláno 6. leden 2012 Odesláno 6. leden 2012 To co je za sunka motor? co bude potom po 100 tis.km? kladivkova? Citovat
ANDR11 Odesláno 6. leden 2012 Autor Odesláno 6. leden 2012 opytam sa to cvakanie kedy pocut ked je motor studeny alebo zohriaty. Ja som sice nepocuval motor s otvorenou kapotou ale pri studenom motore ked ho nastartujem pocujem klepot ako keby som mal diesel ale to asi tak cca 1min alebo kym sa trosku zohreje. Zajtra to vyskusam a porovnam s tym videom a dam vediet ale myslim ze podla toho klepotu to bude to iste aj u mna. Jo,jo taky mě to klepe,než se to trochu ohřeje.Ale cvaká to při studeném i teplém motoru.Naštěstí je to slyšet pouze při otevřené kapotě.Do interiéru to vůbec nejde.To by byl konec,na pazvuky jsem alergickej.Dej vědět jestli Ti to dělá také.By mě docela zajímalo,jestli to někomu nedělá. Citovat
robozv Odesláno 6. leden 2012 Odesláno 6. leden 2012 udajne to ma na svedomi casovanie ventilov. Neviem nie som mechanik aj v dlhodobom teste na sme to spominali http://auto.sme.sk/c/5315581/dlhodoby-test-peugeot-308-sw-po-roku.html od 51sec. Mozno mysleli aj to cvakanie. Citovat
robozv Odesláno 6. leden 2012 Odesláno 6. leden 2012 Ok zajra otestujem na studenom aj zohriatom motore /idem lyzovat/ vecer sa ozvem Citovat
robozv Odesláno 7. leden 2012 Odesláno 7. leden 2012 takze otestovane aj na ranny start aj na teply motor asi po 50km to cvakanie pocut stale podla mna su to ventily ale k tomu by sa mohol vyjadrit nejaky mechanik Citovat
ANDR11 Odesláno 7. leden 2012 Autor Odesláno 7. leden 2012 takze otestovane aj na ranny start aj na teply motor asi po 50km to cvakanie pocut stale podla mna su to ventily ale k tomu by sa mohol vyjadrit nejaky mechanikTak dík za test.Vypadá to,že to dělá všem s tímto motorem.Až pojedu na výměnu oleje tak se jich tam na to znovu zeptám.Snad to tam někdo z techniků bude vědět. [Edited on 7/1/12 16:30 by ANDR11] Citovat
robozv Odesláno 7. leden 2012 Odesláno 7. leden 2012 ked som kupoval auto tak som sa na to pytal chlapika a vravel ze to robi to casovanie ventilov no neviem asi mal pravdu Citovat
straki007 Odesláno 7. leden 2012 Odesláno 7. leden 2012 Vzdyt pisu ze to dela casovani vacek(ventilu). Viz muj prispevek 5.1.2012 v 9:30:D Citovat
robozv Odesláno 11. leden 2012 Odesláno 11. leden 2012 iba pre info /sorry za preklad ale da sa z toho pochopit skoro vsetko/ http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=sk&prev=/search%3Fq%3Dforum%2B308%26hl%3Dsk%26biw%3D1366%26bih%3D600%26prmd%3Dimvnsfd&rurl=translate.google.sk&sl=fr&u=http://www.forum308.com/viewtopic.php%3Ff%3D2%26t%3D3443%26sid%3D6096b19b7283c274ffe90c78e0768ded&usg=ALkJrhiMdnOBQWXLExB_hg2-cHGIljOS3w Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.