Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Alarm

Guest black_dragon

Recommended Posts

Guest black_dragon
Odesláno

Ahojte.

Je tu niekto, kto sa profesionalne venuje montazi Elektrickym zabezpecovacim systemom a je ochotny poradit?

Ak ano, poprosim o kontakt na SZ. Potrebujem poradit s vyberom EZS do domu. Dakujem vopred velmi pekne. :super

Odesláno

Věnujeme se tomu ve firmě okrajově, ale pokud chceš spolehlivý systém za dobrou cenu pak je to zmíněný Jablotron. Samozřejmě seženeš spoustu levnějších, ale někdy je to k uzoufání. Navíc u Jablotronu máš velmi solidní jistotu, že za pár let koupíš jinou klávesníci, náhradní dálkové ovladače...

Odesláno

Kdysi jsme to montovali, teď už léta ne, ale potvrzuji Jablotron není sice absolutní špička profi techniky, (ta stojí statisíce) ale jestli chceš kvalitně a dobře udělat EZS tak je mohu doporučit.Mám je jak v práci v prodejně i kancelářích a i doma. Mají i bezdratová řešení, ale doporučuji kabelové provedení.

Odesláno

Tiež som dakedy vo firme montoval alarmy, a takisto suhlasim, jedine Jablotron.

Davali sme ich vsade, uplne sto percent bez problemov, vynikajuca funkcnost, proste bez chyby ...

V BA je niekde na to aj velkoobchod, odkial sme to bravali

• O 2 týdny později...
Guest black_dragon
Odesláno
Ty vole h4wk3y, tu sa prebera Alarm do domu :D

No schvalne som to nedal do inzercie \"Náhradní díly - koupím\". :D

Ale teraz vazne...Dakujem za tipy na Jablotron.

Je mi jasne ze rozoberat zabezpecenie objektu na automobilovom fore nie je najlepsia volba, ale nemam moc na vyber. Nepoznam nikoho z fachu a vsetky firmy ktore sa tomu venuju sa tvaria ze ide minimalne o statne tajomstvo alebo jadrovu fyziku pri navrhovani a realizacii EZS.

Kupil som barak a zatial tam nebyvam. Dom sa bude este prerabat kym sa tam nastahujeme ale uz aj tak tam je co cmajznut. Kedze to mam z bytu kde aktualne byvam do domu asi 20 km, chodim tam iba na kontrolu, sporadicky...raz za 1-2 tyzdne.

Nemozem sa spoliehat na susedov, ze to ustrazia a povodny alarm je 5-zonova vykopavka v \'97, ktora navyse nefunguje.

Kedze mam momentalne moznost zasekat kable k senzorom, rad by som to urobil pred tym, ako sa tam nastahujem.

Dal som si vypracovat 2 ponuky a obe skoncili +/- rovnako: 2500-2600€. Ta cena mi pride dost premrstena, na druhej strane som chcel celoplastovu ochranu, ktora je nakladna koli mnozstvu senzorov...

Z roznych dovodov nemozem z poziadavky na celoplastovu ochranu spustit.

Zial, momentalne mam manzelku na materskej, hypoteku na krku a jediny prijem do domaceho rozpoctu nosim ja. Vyhodit 2600€ za alarm si prosto aktualne nemozem dovolit.

Preto padlo rozhodnutie:

- svojpomocna montaz (fy to neodporucaju)

- ziadny alarm.

Kedze si nemyslim, ze je montaz alarmu az taka veda, trufam si na to aj sam. Ale su iste veci ktore neviem na 100% a potreboval by som si ich odkonzultovat s niekym, kto s tym robi. Bez toho vaham ci sa do toho pustit.

Ak je tu teda niekto od fachu a je ochotny poradit a pomoct, budem moc vdacny.

Odesláno

Kamoš to nedávno riešil tak že sme všetky komponenty vybrali, on si ich namontoval a profíkovi dal iba zapojiť a oživiť. Ušetril cca 80 % za montáž.

Bytové alarmy používajú vyvážené zóny a centrála sa konfiguruje cez soft.

Guest black_dragon
Odesláno
Kamoš to nedávno riešil tak že sme všetky komponenty vybrali, on si ich namontoval a profíkovi dal iba zapojiť a oživiť. Ušetril cca 80 % za montáž.

Bytové alarmy používajú vyvážené zóny a centrála sa konfiguruje cez soft.

Ano, viem. K tomu ma JABLOTRON na webe celkom slusny popis:

vyvazene slucky

Odesláno

Nejlepší zajištění je pořádná pojistka. Jakýkoliv alarm je jen otázka dovednosti zloděje. A také ceny střeženého subjektu. Já ho doma nemám a v práci právě jen k vůli pojistce. Doma mám na baráku atrapu syrény s hlásičem. A pohoda.

Odesláno

Vyváženou smyčku jsem si dělal sám. K tomu jsem připojil nějakou lacinou ústřednu a hotovo.

Jinak jablotron podepisuji. Mám i kolegu, kterej má od nich certifikaci na montáž.

[upravil dne 12.12.2011 19:40 od Edison]

Odesláno
Ty vole h4wk3y, tu sa prebera Alarm do domu :D

No schvalne som to nedal do inzercie \"Náhradní díly - koupím\". :D

Ale teraz vazne...Dakujem za tipy na Jablotron.

To od Lubk0 bylo na me, ale ja svuj predesly prispevek vymazal.. byl jsem hodne mimo temu :D :D :D... Jak asi z odpovedi Lubk0 chapete :D...

Guest black_dragon
Odesláno
Nejlepší zajištění je pořádná pojistka. Jakýkoliv alarm je jen otázka dovednosti zloděje. A také ceny střeženého subjektu. Já ho doma nemám a v práci právě jen k vůli pojistce. Doma mám na baráku atrapu syrény s hlásičem. A pohoda.

Prekonanie kazdeho alarmu je len otazka ceny a casu...takze o tom sa nemusime bavit vobec. Cielom alarmu nie je zabranit zlodejovi vniknut do objektu, ale zneprijemnit mu tuto cinnost, alebo upozornit na jeho konanie pripadne umoznit jeho dolapenie.

Suhlasim, ze dobra poistka vyriesi zmiznute veci. Ale \"dobra poistka\" Ti nedahradi napr. zmiznute data v ukradnutom PC, ani Ti neda subjektivny pocit bezpecia.

Odesláno

JJ to souhlasím, také je lepší ho doradit než pak signalizovat že už tam je. Problém je u pojišťoven když ho chytnou, nechtějí pak plnit. Měli jsme v práci záznam na kamaru, ale po první vloupačce jsem záznam odpojili.

Jinak jak říkám, hodně na barák dát najevo že je to chráněné (nápisy, atrapy kamer, hlásiče apod.) a pak stačí obyč ústředna s GSM signalizátorem.

Guest black_dragon
Odesláno
JJ to souhlasím, také je lepší ho doradit než pak signalizovat že už tam je. Problém je u pojišťoven když ho chytnou, nechtějí pak plnit. Měli jsme v práci záznam na kamaru, ale po první vloupačce jsem záznam odpojili.

Jinak jak říkám, hodně na barák dát najevo že je to chráněné (nápisy, atrapy kamer, hlásiče apod.) a pak stačí obyč ústředna s GSM signalizátorem.

Pokial sa Ti tam niekto bude chciet dostat, nezabranis mu v tom nicim...a ani ho neodradis.Odradis len malych zlodejickov/amaterov.

Ja tam nemam nic tak cenne, aby to stalo za vykradacku...ale to som nemal ani v garazi a uz mi ju 2x vykradli.

Vzdy pri tej vlamacke narobili viac skody a komplikacii ako ukradli.

Urcite by ma nepotesilo, keby som prisiel domov a zistil ze mi nejaky kreten ukradol sietovy disk so vsetkymi fotkami a videami dcery od jej narodenia a ine veci, napr. vybavenie dielne a dalsie veci.

Prosto ak zabezpecis okna a dvere, vlezu strechou alebo sa preburaju stenou... Financne by to nikto neutiahol, ak by chcel zabezpecit kompletne dom: plastova ochrana domu, perimetricka ochrana pozemku, zalozne akumulatory / generator pre pripad dlhodobeho vypadku napajania. :D

To radsej pustit na dvor neuviazaneho aligatora co polucha na slovo.. :D

Odesláno

Známej koupil byt v Praze po nějakém buď bohatým a nebo ujetým vlastníkovi, který měl dveře za X tisíc super bezpečnostní a bylo to na nich vidět a představte si že to třikrát vykradli, jediného v baráku a přitom doma nic drahého neměl. Jen ty dveře na to vypadaly. A jak říkáš dostali se tam oknem.

Guest black_dragon
Odesláno
Známej koupil byt v Praze po nějakém buď bohatým a nebo ujetým vlastníkovi, který měl dveře za X tisíc super bezpečnostní a bylo to na nich vidět a představte si že to třikrát vykradli, jediného v baráku a přitom doma nic drahého neměl. Jen ty dveře na to vypadaly. A jak říkáš dostali se tam oknem.

A to je dalsi dovod (okrem financnych dovodov), preco si ten alarm chcem montovat sam. Len ja budem vediet kde je co zapojene a ako... :bacha

Odesláno

Nojo, no. Na dveřích ukázal, že má co skrývat, tak tam vlezli oknem... To je tak, když se u toho nepřemejšlí. Já mám pro každou důležitou místnost jednu smyčku. Tam, kde by se dalo jít venkem mám kontakry, tříšták a PIRko. Jinde třeba jen PIR, v chodbě v kombinaci s kontakty. V jedý takový zóně je i vlastní ústředna.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...