Mojo2 Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 chtel bych se zeptat jak si myslite, ze se budou tvarit na technicky na zadny brzdy. Problem je v tom, ze je na prvni pohled videt, ze brzi pouze polovina desticky a to na obouch stranach. Plocha kotouce je z pulky orezla. Citovat
koblih69 Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 No asi tě vyhodí a vzhledem k tomu, že sjou to brzdy tak asi nedostaneš ani tu měsíční... BTW nebylo by lepší mít zrovna brzdy v pořádku? Citovat
vendelinek Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 brzdy jsou na prvnim místě,nechal bych to opravit hned:) Citovat
Mojo2 Odesláno 26. listopad 2011 Autor Odesláno 26. listopad 2011 tak oni ty brzdy brzdi, ale je otazka jak moc... kdyz uz je tu zminka o oprave, tak jsem si zjistoval cenu a ta rozhodne neni privetiva :-( Citovat
Kupca Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 Já dneska zhodou okolností měnil kotouče vpředu na 205 ce. Byl jsem minulej tejden na STK a brzdy byly gut jako souměrnost brždění, ale ty kotouče to byla tragedie desky jeli po kotouči tak z jedné třetiny zbytek třecí plochy byl rezavej jak liška. Ale na stk gut. Teď jsem dal nový a nebrzdí to vůbec :-), třeba si to sedne. Citovat
Mojo2 Odesláno 26. listopad 2011 Autor Odesláno 26. listopad 2011 a kdyz uz se bude bavit o ty vymene, tak by me zajimalo, kolik si ofiko servis pocita casu na vymenu zadnich kotoucu + desticek + brzd. kapaliny Citovat
koblih69 Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 Záleží jak do hloubky je to orezlý, pokud povrchově tak stačí očistit, dát nové desky, rozhejbat třmeny a pístky a investice bude minimální. Pokud je to hlubší tak je potřeba změřit jeslti po stočení kotoučů budou mít ještě předepsanou tloušťku. Opět investice minimální. Pokud jsou ale v háji tak budeš muset vyměnit kotouče a to je samozřejmě dražší, na druhou stranu stejně bys je vyměnit musel... Citovat
Mojo2 Odesláno 26. listopad 2011 Autor Odesláno 26. listopad 2011 jasny, ale tak kdyz uz by se to delalo, tak komplet nez to stacet, pravda maj najeto cca 45tis, jde mi v podstate o to, zda to pocka az na dojeti desticek nebo to musim udelat hned kvuli TK.... Citovat
koblih69 Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 45 zadní kotouče? No to je sakra málo Citovat
Mojo2 Odesláno 26. listopad 2011 Autor Odesláno 26. listopad 2011 no prave, nevim proc to se to takhle chova, ale je to tak, uz v lete jsem delal predni kotouce protoze byly pekne vydrazkovany a vlnity. Sice ty brzdy bosch sem si na zacatku pochvaloval jak brzdi dobre, ale abych delal kotouce pokazdy s destickama.... ted mam ve predu brzdy a desticky ATE, tak uvidim jak vydrzi. A nemam pocit ze by to brzdilo nejak hur nez ten original Citovat
koblih69 Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 ATE je samozřejmě OK, ten stav většinou odráží prostředí a režim jak to jezdí - pokud třřeba parkuješ na trávě nebo ve vlhké garáži a nejezdíš každý den tak kotouče docela trpí. Stejně tak pokud někdo vymění destičky, ale nevyčistí třmeny... tak to taky není to pravé... Pokud nemáš jistotu tak si na STK zajeď na kontrolu brzd mimo prohlídku STK, uvidíš hned jeslti projdeš. Nicméně já bych to řešil, teď v zimě jsou stav brzd, souměrnost účinku... hodně důležitý. Citovat
Mojo2 Odesláno 26. listopad 2011 Autor Odesláno 26. listopad 2011 jj, najedu tak 13 tis. rocne +- a doposud to parkovalo venku, ted uz jsem se skoval do garaze, ale nijak nevytapena atd... to me taky napadlo, jestli je takova moznost. Nestavi se k tomu tak, ze pokud rovnou zjisti ze je to spatny, ze by prudili kvuli technicky.... [upravil dne 26/11/11 15:00 od Mojo2] Citovat
koblih69 Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 No tak to je jasný, to ty kotouče rychle povrchově vyreznou, při jízdě se obousí a pořád dokola, životnost klidně poloviční... Jinak s tou kontrolou na STK nemusíš mít obavu, normálně přijedeš, zaplatíš cca 100,- a oni tě zkontorlují na válcích, Známku ti neseberou. Citovat
Mojo2 Odesláno 27. listopad 2011 Autor Odesláno 27. listopad 2011 nejaky zkusenosti se znackou SRN, mohl bych mit kotouce od nich za dobrou cenu Citovat
liza6 Odesláno 27. listopad 2011 Odesláno 27. listopad 2011 Koblihu a funguje to tak, že mi řeknou i jakej silentblok je špatný a který je ještě v pohodě? myslím, to stím zaject na STK mimo kontrolu. Prostě jen zjistit stav podvozku. Citovat
koblih69 Odesláno 27. listopad 2011 Odesláno 27. listopad 2011 Ad SNR - něco jsem od nich měl a vždycky OK ( hlavně náboje... ), ale kotouče nevím, si bych hledal něco levného ale jistějšího ( Bosch..- ) nicméně třeba má někdo konkrétní zkušenost. Co se týká STK tak brzdy změří dobře, ale co se týká náprav... to je spíš jen tak orientační, to bych spíš svěřil nějakému servisu, který ví co dělá. Citovat
Mojo2 Odesláno 29. listopad 2011 Autor Odesláno 29. listopad 2011 ha, tak brzdy uplne v pohode, aspon bude na vanocni darek :-) Citovat
Standa407 Odesláno 29. listopad 2011 Odesláno 29. listopad 2011 Pořídil bych si něco od Samka, tady si stopro něco vybereš www.autodily-prostejov.cz/ A pokud ne, dá se s nima dobře domluvit a s cenama jsou na tom taky nejlíp. Beru od nich dost často Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.