Lukas309 Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 Jak se řeší oprava pokud budu mít karoserii z 309, která je bouraná na stranu, kde je VINko a to je tím pádem znehodnocené? Problém je ten, že peugeot už ten díl novej nedodává, tak jak tohle řešit? Lze si ho například vyrobit, auto opravit a poté požádat o vyražení VIN? Má s tím někdo zkušenosti? Citovat
Marcel00 Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 na SK je mozne pridelit nove vyrobne cislo kasne. myslim ze v tom je zainteresovany aj samotny importer... Citovat
Edison Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 Zajede se na evidenčku. Tam vyrazej obnovený numumero a pošlou s papírem na ouřad. Citovat
Lukas309 Odesláno 25. listopad 2011 Autor Odesláno 25. listopad 2011 A vyjádření peugeota k tomu potřeba není (třeba potvrzení, že se ten díl už nedodává)? Zajdu na úřad a optám se, ale pokud to chápu správně, tak já si to opravím, zajdu na úřad pro papíry, tam mě pošlou na evidenčku, kde zkontrolují, že všechno souhlasí (barva motor počet dveří apod, vyrazí VIN na původní místo a zajdu na úřad z protokolem z evidenčky a tam to zapíší do papírů? Citovat
Edison Odesláno 25. listopad 2011 Odesláno 25. listopad 2011 Mě stačil doklad ze servisu o výměně dílu s VIN. Citovat
Lukas309 Odesláno 25. listopad 2011 Autor Odesláno 25. listopad 2011 Mě jde o to, že ten díl, na kterém je vyražený VIN už se nedodává takže ani v servisu mi nepomůžou. Proto jsem myslel, že by klempíra vyrobil přesně stejný plech (celou výztuhu blatníku) a to se tam dalo a pak na místo původního VIN číslo vyrazilo (samozřejmě to co mám v dokladem i na štítku. Opravoval bych si to sám takže bych ani doklad ze servisu neměl. Nemohu přece za to, že se ten díl, kde je VIN už oficiálně nedodává a proto jako jedinou možnost vidím výrobu onoho díku a nechat vyrazit VIN. Citovat
Edison Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 Asi je to fuk, kdo to opraví... Jde jen o to jít na tu evidenčku... Myslím. Citovat
Lukas309 Odesláno 26. listopad 2011 Autor Odesláno 26. listopad 2011 V týdnu zajdu na úřad, tam snad bude někdo, kdo se tím zabývá a případně poradí jak na to, od toho tam ty lidi jsou :-) Citovat
martan11 Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 Nerozumim tomu ze \"budes mit kastli na 309,ale je bourana\".Ty mas nejake auto,ktere je shnile a chces pouzit druhe(bourane) na opravu?Pokud to je takto tak musis sehnat od oficialniho importera znacky povoleni k prestavbe,pak ti na MÚ napisou,ze VIN bude vyrazeno nahradni technologii a urcite ti rekne kde na to maji povoleni.Vyrazit VIN si sam nemuzes.Zajdes tam zaplatis 500-1000kč,oni ti HNUSNĚ vyrazi VIN na hrnec a s tim pak jdes na evidencku,kde ti to schvali. Tak to bylo u nas,tak pred 5 lety. Citovat
Lukas309 Odesláno 26. listopad 2011 Autor Odesláno 26. listopad 2011 nene mám možnost koupit GTI, které je bourané. Není to nic vážného, ale ten blatník, kde je VIN je zničený takže i VIN. Štítek je OK, ale VIN na karoserii je pomuchlané. Peugeot už ten díl s místem, kde je vyražený VIN nedodává tak jak v tomhle případě postupovat? Jako jediný rozumný řešení vidím opravu svépomocí, klempíra by to vyvařil, případně udělal přesnou kopii podle jiného vozu na úřadě bych požádal o obnovení VIN v důsledku nehody - zničení, na určeném místě by mi ho vyrazili a s protokolem bych šel na úřad, kde by do TP zapsali, že VIN bylo obnoveno a napsali, že je na místě originálního. Možná to chápu špatně a takhle jednoduše to nejde, ale je blbost, aby kvůli v podstatě lehké nehodě muselo být auto zlikvidováno. VIN u 309 je jenom u blatníku a pak na nýtovaném štítku. Citovat
oddie Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/DE084628-2361-40F9-8DC6-FA874B67E46A/0/152vin.rtf Citovat
Lukas309 Odesláno 26. listopad 2011 Autor Odesláno 26. listopad 2011 Tak z toho teda moc moudrý nejsem. Ani jedno podle mě neřeší můj problém, když mám origo kastli, jenom prostě zmuchlanou část plechu, kde je VIN. Takže při opravě prostě nelze původní VIN zachovat. Citovat
Lukas309 Odesláno 26. listopad 2011 Autor Odesláno 26. listopad 2011 Moje představa je taková, že na původním místě VIN nebude, ale v TP bude napsáno VIN vyraženo náhradní technologií a vyrazí mi ho třeba na hrnec. Dle mě by to měl být stejný postup, jako když je VIN nečitelné nebo vyrezlé a k tomu přeci nepotřebuji vyjádření výrobce. Citovat
Edison Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 Tak to je. Jen to musí vyrazit oprávněná osoba, vydá papír pro ouřad. Ten pak zapíše do TP. Citovat
Lukas309 Odesláno 26. listopad 2011 Autor Odesláno 26. listopad 2011 jj tak to je jasné, že bych to nebouchal doma sám :-) No raději se zajdu zeptat na úřad, ta legislativa se mění dost často tak aby to nebylo nějak jinak. Snad mi tam poradí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.