třídvířko Odesláno 3. únor 2012 Odesláno 3. únor 2012 Tyhle auta asi nesměj dlouho stát.Jak se s ním týden nejezdí,tak to baterka už prostě neutáhne a to není ani rok stará... Citovat
Dudko Odesláno 3. únor 2012 Odesláno 3. únor 2012 Musím pozmeniť svoj príspevok pred hodinou som šiel do práce pre polovičku a pozoroval som kontrolku žhavenia a ona sa rozsvieti hneď po otočení kľuča do porvej polohy na 1 sekundu Pochybujem, že mám \"ultrarýchle\" žhaviče:D Čo sa to deje?? Ináč štartovanie do -14 v pohode, potom je to na \"levačku\" [upravil dne 3/2/12 19:01 od Dudko] Citovat
Wensdy Odesláno 3. únor 2012 Odesláno 3. únor 2012 Nemáte někdo potuchu jestli ten konektor se dvouma drátama na naftovým filtru je nějaké ohřívání a jak to případně za jakých okolností funguje? Citovat
Bigbadjohn Odesláno 3. únor 2012 Odesláno 3. únor 2012 Tak nejdřív k tomu startování. Psal jsem to už do jiného vlákna, ale v krátkosti. I při -28°C, který byly dnes ráno jsem nastartoval naprosto v pohodě. 2x žhavení a pak to chytlo jako v létě. Maximálně 2x se motor otočil a pak to chytlo, nehádalo se to, jen to bylo hlučné. Žhavení svítilo asi 4 vteřiny. Příhřev bohužel ještě nemám předělaný na nezávislé topení a stojím venku před barákem. A jak to je s tím vyhříváním naftového filtru? Domnívám se, že to vyhřívané je a že podobně jako příhřev motoru to funguje až když se to nastartuje. Domnívám se tak, protože i když mi to dneska ráno chytlo líp než můj bývalý benzín, tak po 20-ti metrech to chcíplo a už jsem to nenatočil. No teda natočil, ale nejdřív jsem horkovzduškou ohřál naftový filtr a pak jsem normálně nastartoval, odjel a už to nezamrzlo. Z toho teda usuzuju, že to bude vyhřívaný, jinak by to asi zamrzlo znovu Jo a tankuju Vervu Diesel a přidávám i zimní VIF. Citovat
filas1 Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Musím pozmeniť svoj príspevok pred hodinou som šiel do práce pre polovičku a pozoroval som kontrolku žhavenia a ona sa rozsvieti hneď po otočení kľuča do porvej polohy na 1 sekundu Pochybujem, že mám \"ultrarýchle\" žhaviče:D Čo sa to deje?? Ináč štartovanie do -14 v pohode, potom je to na \"levačku\" [upravil dne 3/2/12 19:01 od Dudko] Toto jsem měl u Octavie (žhavilo i v mrazu 2s) a bylo to vadné teplotní čidlo v motoru. Citovat
HeroesIII Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 To já když do toho sednu tak mi to žhaví i 10sekund. Někdy jen chvilku, ale v těchto mrazech takhle dlouho. Citovat
Dudko Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Tak som to dnes chcel pozrieť /odpadnutý káblik, niečo pretrhnuté.../ a podarilo sa mi pretrhnúť lanko na otváranie kapoty /to pod kapotou:(/ Tiež jedna nedomyslená vec od frantíkov, lanko ide popred chladič a je prvé na rane mrazu Ešte v jeseni som ho mazal, že pre takýto prípad K tomu žhaveniu ono tá kontrolka svieti!!!!, len keby som ju ja sledoval! Keď sadnem za volant večšinou mám vytočené kolesá a volant/ramená/ mi zakrýva \"slzičku\" kontrolky:mad: Pri -14 svietila asi 10sec po jazde cca10Km a opätovnom naštartovaní svietila 1sec Bude asi problémové čidlo alebo relátko /som len laik/ Keď sa dostanem pod kapotu dám vedieť Citovat
Bigbadjohn Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 To lanko na otevření kapoty mi taky zamrzlo, sice jsem ho neutrhl, ale pod kapotu taky nemůžu. Foukal jsem tam horkovzdušnou pistolí, ale nepomohlo to. Tak jsem kouknul jak to tam drží. Trochu jsem kapotu přizvedl (jen malinko), zatlačil jsem ji násilím doprava (k řidiči) a pak šla zvednout. Taky jsem to lanko mazal a to asi právě byla ta chyba. Citovat
Wensdy Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Já bez toho lanka už jezdím skoro rok Je to už jen otázka cviku vědět kam strčit pod haupnu ruku a odjistit. Stejně jako výměna H7. Citovat
bajza206 SW Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Tak to lanko mě dneska taky poprvé zaskočilo líp už to vymyslet nemohli:bojim Citovat
xpetrix Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Ja som to lanko tiez urval minulu zimu.Objednaval som original z Talianska.Necelych 15€! Citovat
dusan2 Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Pred casom som mal v Tranzite zvitkovu suchu baterku OPTIMA. Mozem vrelo doporucit ta vladze motor tocit za kazdych okolnosti ale stoji majland. Citovat
Haryk Odesláno 5. únor 2012 Odesláno 5. únor 2012 vozím sebou delší šroubovák, jelikož jak přimrzne tak ta pojiska mě taky nejde otevřít, a to mám už namazané vším možným Citovat
HeroesIII Odesláno 5. únor 2012 Odesláno 5. únor 2012 Tak dnes jsem zkusil experiment. Už jsem nechtěl nechat znova trápit baterku, tak jsem povolil hadici co vede od vzduchovýho filtru. Přítelkyni jsem dal horkovzdušnou pistoli a asi z 40ti cm do roury prala telý vzduch. Nechal jsem jednou nažhavit a motor se otočil asi 5x a pak naběhl. Někde jsem tu četl nějaké vlákno. Tak mě tak napadá, nemůže to mit souvislost s čidlem teploty na motoru? Citovat
Sagic Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Taky hlásím zamrzlé lanko na otevření kapoty Citovat
Wensdy Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Při těchto potížích jsem si zavzpomínal jak jsem asi před 100 lety měl Š1000, měl jsem urvaný lanko na otvírání nádrže a víčko nádrže jsem otvíral tak že jsem zabořil ruku pod blatník a tahal za bovden Vše se opakuje Citovat
Tango C8 Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Všechno je na drátky, jak loutky, tak lidi a auta Taky čekám až se mi urve lanko na kapotu, zatím drží na jednom \"vlásku\" Citovat
Wensdy Odesláno 12. únor 2012 Odesláno 12. únor 2012 Hlásím trochu úspěch po tom co to nestartovalo v mrazech. Jak jsem psal ve vlákně o žhavicích svíčkách tak jsem zjistil že mám pěkně vypálený relé žhavení. Rozebral jsem ho (musel jsem trochu rozlámat kryt), trochu opravil silový kontakty a jejich uchycení, opravil jsem tři studeňáky a dal relé zpět. Dnes ráno po mrazivé noci (-21) jsem s polochcíplou baterkou auto nastartoval. Taky jsem dnes jsem autu koupil novou Vartu a tak ráno uvidíme. Takže komu to taky blbě startuje v mrazech tak překontrolujte relé žhavení. Snad to někomu pomůže. Citovat
Guest JaKas Odesláno 12. únor 2012 Odesláno 12. únor 2012 Vloni v zimě jsem také řešila, že když venku teplota klesnula cca k 4 stupnum, tak auto tocilo a tocilo, ale nechytalo....bylo střídavě u opraváře 3 měsíce. Naštěstí jsem měla v té době ještě jedno auto. Po výměně všeho možného řekl, že to jsou střiky. Ta oprava stála 60,tisíc...doporučoval ať auto prodám.....letos startuji, jen řeším nyní problém s vybitou baaterkou, protože jen popojíždím po městě. Citovat
Wensdy Odesláno 12. únor 2012 Odesláno 12. únor 2012 Vloni v zimě jsem také řešila, že když venku teplota klesnula cca k 4 stupnum, tak auto tocilo a tocilo, ale nechytalo....bylo střídavě u opraváře 3 měsíce. Naštěstí jsem měla v té době ještě jedno auto. Po výměně všeho možného řekl, že to jsou střiky. Ta oprava stála 60,tisíc...doporučoval ať auto prodám.....letos startuji, jen řeším nyní problém s vybitou baaterkou, protože jen popojíždím po městě. Těchto oprav se děsím když mechanik moc nerozumí tomu co dělá a nemá zkušenosti a opravy řeší stylem výměna a pak uvidíme, snad to pomůže a když ne tak budeme měnit dál. Pak to může stát několik desítek tisíc a výsledek nejistej nebo žádnej nebo rada prodej to. Proto jsem se pokusil zapátrat sám a našel jsem to vadné žhavící relé. Zajímavé je že žádný z mechaniků si na něj ani nevzpomněl. Jestli máš auto u domku tak si kup novou baterku a nabíječku s funkčí udržování. Tu by jsi vždy připojila na noc a ona by ti jí dobila a udržovala baterku v kondici. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.