Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, ve vedlejším vlákně jsem našel tuto větu, která celkem odpovídá mému nově vzniklému problému na autě.

cituji ferryho

\"nefunkcni vstrikovac - po cca 80-120tis km dojde k protrzeni membrany uvnitr vstrikovace, takze LPG proudi do sani nekontrolovane a zpusobuje bohatou smes, motor pak na volnobeh chcipa, jet se da jen \"na plny plny\" kdy je skrtici klapka zcela otevrena a je dost vzduchu a motor staci tu bohatou smes spalit\"

auto mi dělá podobnou lumpárnu, ale asi ne úplně tak jak to je ve větě popsáno, auto na volnoběh drží obvyklých 800-900 otáček, ale řekl bych že špatně spaluje, protože má nepravidelný chod (auto vibruje a motor zní skoro jako starý diesel), když jedu tak na lehké zmáčknutí plynu auto cuká, když šlápnu na plyn víc, tak jede skvěle.

navíc spotřeba z obvyklých 10-11l/100km (po městě) stoupla cca na 14l/100km.

když jedu na benzín, tak není problém a auto jede bez problémů.

otázkou je jestli se dá tahle závada opravit, případně kolik to stojí.

plyn je v autě snad už od jeho prvního uvedení do provozu (původem z holandska - tzn nějakých 14 let - takže svoje už má najeto).

za každou radu - kde to opravují (jestli teda) a cenu opravy budu vděčný.

jo a je to 406ka 1,8 16V r.v.97

Odesláno

Myslím si že v Prahe nebude problém nájsť montážne stredisko LPG aby sa ti nato pozrel nejaký odborník. Opravou LPG asi doma neurobíš, mohlo by to mať tragické následky.

Odesláno

doma se to skutečně opravovat nechystám :D servisů LPG je v praze dost - ale jelikož mám holandský systém lpg, tak mi to neudělají na všech místech.

ferry - jak poznám, jestli mám DGi? mám systém AG autogas - ze vzplynovače jdou čtyři hadice, každá na jeden válec..

nevím jak lepé popsat..

Odesláno

tak mas DGi ;) jinak je to napsano na stitku ridici jednotky, ktera je schovana vedle originalni benzinove jednotky v kastliku u praveho predniho svetla

jako muzem na to mrknout, pripadne ti muzu pujcit jiny dobry vstrikovac na vyzkouseni, mam jeden rezervni a vozim ho v kufru jako ND ;) Tu membranu ti v servisu stejne neopravi, nabidnou maximalne cely novy vstrikovac za asi 12tis Kc ;) muzu ti tam dat membranu, sam mam svuj vstrikovac takhle opraveny a najeto uz asi 80tis km bez problemu. Nove se ted dela i repasovaci sada, je v eshopu u Fedor Auto, stoji asi 800Kc a udela stejnou sluzbu jako ta membranka, ktera se da vyseknout doma ;)

Odesláno

jj, našel jsem si to vlákno kde popisuješ jak jsi na jaře 2008 sám opravil a jede to do teď, tuto variantu bych asi uvítal nejraději, rozhodně radši než 12T za nový vstřikovač, myslíš, že bychom se mohli sejít a vyzkoušet tvůj náhradní vstřikovač a když to opravdu bude jádro problému tak vyměnit tu membránu co jsi použil ty. materiál a práci odměním :)

• O 2 týdny později...
Odesláno

ahoj dodnes jen ctenar stacilo.Mam 406 2,0 97kw 1997 LPG dgi 252000 mam to sest mesicu blblo to blbne to dela mne to snad vse co tu kazdej pise a koupil sem ctyr bodove svicky zmena byla znat objednal sem tu sadu fedor 4 dni a dal sem ji tam tet to tam pekne klape na lpg to jede supr de to znat spotreba 14 chce to lambdu katak ale chcipa to dal na beno ne tak ale blbne to taky.Emise normalne by to neproslo .revize mam ale taky o fous nova bomba stare elementy.Technicka konecna tece servo za vycochtanym kloubem volantu gufero,silembloky svetla do nebe,rucka.Vymena lanek paken silenost utrchlej srub na celistech spodni na dvakrat zustal ve zarezlim valecku a v zavitu.schanim celisti,a ten sroub,a v super stavu pr pravy blatnik pouze tm modre met,:)

Odesláno

kájo, když jsem koupil auto, taky bylo v hrozném stavu, naštěstí jsem postupem času vše jakžtak nějak opravilo.. teď už řesím jen ten vstřikovač, k vyřešení všech tvých oprav doporučuji sekci \"servis\" a pro náhradní díly sekci \"náhradní díly koupím/prodám\" napsat to sem asi nebylo uplně užitečné :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...