Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mám takovej problémek dělá se mi na víčku od oleje taková hnědobílá kaše dělá mi to vždycky v zimě každou zimu voda ani olej se mi neztrácí! minulou zimu mi to ale udělalo že jak bylo -20 a víc tak sem tu kašu měl i v těch hadicích na odvětrání klikové skříně a ona mi vtom zamrzla a jak to nemohlo odsávat tak mi to přes měrku zastříkalo celej motor! tak z tohodle mám trochu strach až bude mráz aby se mi to nestalo znova! nemá někdo nějakou radu nebo něco co by se stim dalo dělat? mám tam olej 10W40! díky

Odesláno

zamrzá to jen při častých krátkých jízdách se stále studeným motorem...,ta kaše se nerozpustí teplem motoru a pořád se pomalu usazuje v potrubí až ho zanese úplně:(

Odesláno

No nevím tyhle řeči o tom že to není problém no nevím mě to dělá taky a to jezdím každý den tak 2x 12km a problém to je veliký podle mě to je v oleji.

Zajímavé na tom je, že auta co jsem měl dříve tak s něma sem jezdil 2x 3km a neudělalo mi to nikdy a to jsem tam měl jen obyčejný olej CASTROL GXT3 a obě takhle jezdí dodnes a bez problémů.

Odesláno

Mne to dělá taky a to mám org. olej co tam patří,zatím je to jen trochu v nalévací nádobě,občas pomohlo dokud ještě nemrzlo nebo je venku tepleji,tak po příjezdu vyndat víčko od oleje a nechat to trochu vyschnout ale druhej den je to tam znova,ještě pomůže to protáhnout někam dál třeba 50km a víc.to je úděl krátkejch tras do práce a zpět :blicismajlik,myslím že to nedělá tak moc olej,jako umístění nalévacího otvoru.

[upravil dne 14/11/11 18:33 od rkolac]

Odesláno

budu hadat, je to na motoru 1.8 8V , olej za to nemuze, je to spatna konstrukce tech odvetravacich hadic klikovky, dokaze to taky vystrelit merku oleje a vetsinu oleje z motoru vystrikat pod kapotu pres ni. Chyba je opravdu v kratkych jizdach, kdy se motor vubec neprohreje, tohle je smrt pro kazdy auto, motor se nedostatecne maze, vyfuk koroduje zevnitr, nejhorsi, co muze pro auto byt... Bohuzel rada neni zadna, jedine chodit pesky nebo jezdit busem, na 5km nema cenu nic jineho

Odesláno

jj je to 1.8 8V! jako já když autem nemusim tak nejezdim ale přes zimu je to nanic že nemám tech 5 km žádnej spoj busem v hodinu kdy potřebuju takže autem musim no nedá se nic dělat!:(

Odesláno

mozna by nebylo od veci omototat ty odvetravaci hadice od klikovky do sani nejakou trubickou, treba medenou, do ktere by se pustila voda z maleho chladiciho okruhu, cele to jeste obalit treba miralonovou trubkou (to co se dava jako izolace trubek vody a topeni v baraku) aby se to trochu ohralo a ta emulze roztala, v tomhle pripade bych mozna uvazoval i o zakryti otvoru pred chladicem napr. kusem sololitu nebo PVC linem, aby mel motor sanci trosku se ohrat

[upravil dne 15/11/11 16:38 od Ferry]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...