Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čaute,

prosím vás potreboval by som poradiť. v zime mi vôbec neštartuje auto (P307 break 2.0 HDI 66kW). Už som zúfalí, točí pomaly. Niekedy naskočí až na neviem koľký krát a keď je väčšia zima nenaskočí vôbec a celkom vybije baterku.

Ďakujem za rady.

Odesláno
baterka, žhaviče a relé sú nové. keď som chcel skontrolovať štartér v servise mi povedali, že ten buď ide alebo nie, a v lete ide bez problémov, ak neviem.

tak v tom servisu jsou hňupi, když bude mít starter vůle v ložiskách, špatné uhlíky, vinutí rotor stator atd. tak se bude točit,ale ne tak rychle jak má a hlavně s vyšší spotřebou proudu...

při startování jsou zásadní otáčky motoru, což je automaticky kontrola baterky (zátěžákem) a kontrola starteru (na zkušební stolici)

Odesláno

no ja sa v autách nevyznám, ja som v tom totálne vedľa, takže mňa opijú suchým rožkom. díky tak to skúsim v inom servise. a koľko asi tak môže stáť nový štartér? alebo sa to dá aj repasnúť?

Odesláno

Ja som z východu a tak neverím že tadial máš niekedy cestu. Ale ak máš nervy a aku taku zručnosť moholby si to zvladnuť aj sám. Hlavne je všetko vyčistiť, aj komutátor - tie dražky dosadacej plochy na ktorú dosadajú uhlíky a tak. Ale naozaj tí čo ti to v tom servise povedali fakt nestoja zanič!

• O 1 měsíc později...
Odesláno

mam takyto problem s 206 HDi, neštertuje teraz sa mi zda že nenaskočí už vobec, bateria je asi v poriadku lenbo toci najskor rychlo a potom ako sa vybije spomaluje, taktiež mi zajazdy vypina motor potom musis znova nastartovat, ...... elektromagneticky odpojovaci ventil na vrchu vstrek. cerpadla necvaka je to OK ? prud doneho ide (najskor daco cez 7V potom to prepne na 4V) ma tento ventil nieco spolocne s privodom paliva alebo je len na odpajanie tretieho piestu v cerpadle? ma niekto este nejaky napad co by to mohlo byť?

Odesláno
baterka, žhaviče a relé sú nové. keď som chcel skontrolovať štartér v servise mi povedali, že ten buď ide alebo nie, a v lete ide bez problémov, ak neviem.

To je naprostá blbost, tedy že strater buď jde nebo ne, V mém případě to právě byl stratér, který prostě točil ale pomalu takže nebyl dosžen potřebný tlak na čerpadle. Po výměně OK.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...