Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna chladící kapaliny za zimní směs

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den. mám své 406 již nějakou starou chladící kapalinu. S nadcházející zimou chci dolít/vyměnit tu stávající za odpovídající mému vozu. Protože sem se dočetl že peugeot používá specifické kapaliny, radši se poradím.

1) jak vypustit tu starou - jestli vůbec

2) co tam nalejt?

Děkuju za rady

Odesláno

abys nalil novou směs,musíš starou vypustit--jinak to nejde,kapalina je nestlačitelná..., rok 2000 mívá dole na chladiči výpustný plast. šroub, když není,povol spodní hadici na chladiči,vypláchni systém párkrát vodou a potom nalij novou směs, např. G48 a odvzdušni na hadici k topení (za motorem nahoře), většinou stačí odvzdušnovat jen tam

Odesláno

chlapci a na HáDéIčku 66 kilowatovom, rok výroby 2003 kde sa vypúšťa chladivo??? nikde som nenanšiel dáky ventil alebo niečo podobné, či iba vytiahnúť hadicu z chladiča ????????:myslim

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Ahoj měl bych prosbu o radu. Vyměnil jsem chladicí kapalinu a teď se mi zdá,že auto hůř topí. Okruh jsem odvzdušnil přes tu čepičku na hadici topení. Z průdochů na krajích přístrojovky jde bláznů vzduch, ale ve středovém panelu téměř studený, motor byl zahřátý na 80 st,to už by měl foukat normálně horký vzduch,nebo se pletu? Předpokládám, že to odvzdušnění se provádí při studeném motoru a také nevím zda po povolení čepičky na hadici by náhodou neměla vytékat kapalina,protože mě žádná nevytéká. Děkuji za rady. Jinak motor mám 1,8 16V 81kW

Odesláno

za prve odvzdusnovaky su tam dva jeden na hadici topenia ako spominas a druhy je na viku termostatu (srob asi na 5,6 imbus) za druhe ked si odvzdusnoval mal si nastavene kurenie na teply vzduch?( otvoreny radiator topenia) nalejes kvapalinu do chladica kolko zmesti a otvoris odvzdusnovaky potom ich zavries nastartujes nechas motor ohrievat ,kurenie mas nastavene na najteplejsi vzduch potom otvaras po jednom odvzdusnovaku a pridavas plyn malo by ti to tlacit kapalinu von cez ne a v chladici alebo vyrovnavacej nadrzke (neviem co mas) by mala klesat hladina postupujes stale dookola pokym uz v chladici hladina neklesa,potom motor este nechaj trkotat na volnobeh aby sa zvysila teplota motora na to aby ti zopla sahara (odtestujes jej funkcnost)

a hotovo

[upravil dne 30/10/12 17:14 od krtek 2]

Odesláno

pežoty nemají kohout pro otevření vody do radiátoru, takže je jedno,jak máš nastavenou teplotu na topení, voda koluje radiatorem stále, teplota vzduchu se reguluje jen klapkama na topení ;)

Odesláno
abys nalil novou směs,musíš starou vypustit--jinak to nejde,kapalina je nestlačitelná..., rok 2000 mívá dole na chladiči výpustný plast. šroub, když není,povol spodní hadici na chladiči,vypláchni systém párkrát vodou a potom nalij novou směs, např. G48 a odvzdušni na hadici k topení (za motorem nahoře), většinou stačí odvzdušnovat jen tam
já nevim, já mam 2.0 16V rok 96. a když koukam proti autu tak v levym spodnim rohu chladiče mam taky vypouštěcí kohout. možná jinej chladič... nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...