ALF407 Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 zdravim,mam problem s moji 407 2,0 hdi sedan - pri ceste do UK mi odesel egr ventil,v servisu kam me odtahli mi ho vymenili a rekli ze je to ok.Auto sice jede ale spotreba 10l na 100 a vubec nejde za plynem a zda se mi ze se dusi.Chtel bych se zeptat jestli se ventil musi nejak nastavit a jak,jestli pomoci diagnostiky nebo mechanicky,jestli nemuze byt spatnej ventil.Jinak auto mi zadnou zavadu nepise.Diky:myslim [upravil dne 15/11/11 00:40 od ALF407] Citovat
HonzaZ Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 EGR se po výměně musí načíst na diagnostice. Někdy se musí i přehrát soft ŘJ motoru. Podle toho co popisuješ to ale moc nevypadá na EGR ventil. Chce to opravdu diagnostiku. Citovat
ALF407 Odesláno 13. listopad 2011 Autor Odesláno 13. listopad 2011 na diagnostiku sem objednanej v utery tak sem zvedavej co bude a jeste se zeptam ale myslim ze v tom servisu vymenili jen erg ventil kus za kus a nic nenastavovali Citovat
HonzaZ Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 Jak věděli, že je to EGR ventil, když to nebylo na diagnostice? Citovat
straki007 Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 Meli urcite funkcni krystalovou kouli:D:D:D Citovat
HonzaZ Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 Není nad křišťálovou kouli:D:papa Citovat
ALF407 Odesláno 13. listopad 2011 Autor Odesláno 13. listopad 2011 Tak sem se ptal co a jak a s diagnostikou tam byl chlap kdyz auto bylo nepojizdne a nasli chybu v ERG ventilu,mechanik erg ventil vymenil ale uz se s diagnostikou nic nedelalo jelikoz je vikend a chlap s diagnostikou mel volno.Takze to vidim na tohle.V utery budu vedet vic a pokud ne budu potrebovat tu kristalovou kouli Citovat
h4wk3y Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 jen prosim te, neni to ERG, ale EGR.... http://en.wikipedia.org/wiki/Exhaust_gas_recirculation Btw. kam to jezdis do servisu, ze ti daji napul opravene auto? [upravil dne 13/11/11 21:05 od h4wk3y] Citovat
jofo Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 Kde? Anglicko. Tam su odbornici ako vysity, spolu s irskom. Poloosami by som ich po hlave mlatil. Citovat
ALF407 Odesláno 14. listopad 2011 Autor Odesláno 14. listopad 2011 Souhlasim,tady v anglicku jsou fachmani jak svin,naposled sem mel auto v servisu a delali tlaky a po 500 kilakach mi auto shorelo (to byl origos peugeot servis) - jeste ze to pojistovna zaplatila,jinak bych asi chodil s molotovovym koktejlem od servisu k servisu Citovat
ALF407 Odesláno 14. listopad 2011 Autor Odesláno 14. listopad 2011 jo a sorry za erg ventil je to proste naky udelatko na motoru a ma to neco delat :-) Citovat
ALF407 Odesláno 15. listopad 2011 Autor Odesláno 15. listopad 2011 po porade se strakim sem odpojil konektor a auto jede o mnoho lepe a spotreba klesla z 10litru na 6,8 coz je uz prijatelnejsi [upravil dne 15/11/11 00:38 od ALF407] Citovat
HonzaZ Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 Asi není načtený. Jaký máš rok výroby? Mě po výměně EGR i po načtení na dia auto hrozně cukalo. Dočetl jsem se že u starších ŘJ motoru je třeba přehrát soft za nový. Tak jsem navštívil autodoktora strakiho a ten to cukání úplně vyléčil přehráním softu. Autí jezdí jak za mlada:super Citovat
ALF407 Odesláno 15. listopad 2011 Autor Odesláno 15. listopad 2011 rok 2004 a za panem doktorem strakim se ukazu az budu v cechach a je to v nastaveni mas pravdu Citovat
ALF407 Odesláno 3. prosinec 2011 Autor Odesláno 3. prosinec 2011 tak nove poznatky ohledne ventilu,po odpojeni konektoru auto jelo v pohode,cca po najeti 500 kilometru me auto nechalo na dalnici.To uz se zacal nadavat na peugeoty coz beru zpet,samozrejme problem byl opet v egr ventilu.To sem opravil docasne tim ze sem ho zaslepil plechovkou kterych se na dalnici ve skarpe vali mraky tady v uk.Dojel sem do jineho servisu na diagnostiku kde mi rekli ze ventil je v prdeli a at nekupuju starej ale novej.Ten sem si objednal pres net za necelych 6 tisic original,sam si ho vymenil a auto jede.Jeste me ceka diagnostika na vymazani chyb. Stary ventil sem dojel reklamovat a v servisu mi rekli ze ho opravovali a dali zpet.Jeste ze sem mel uctenku a na ni bylo ze kupovali jiny.Z toho mam pocit ze jakmile mate cizi spz tady v uk tak vam auto zprovoznej co nejlevnejc to jde,vam nauctujou miliony a chod do riti.Jeste ze sem to mohl vyreklamovat tady osobne,uz vidim jak by mi posilali penize do cech pritom servis je specializovany primo na francouzsky auta (ne autorizovany) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.