Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

egr ventil 407 2,0 HDI sedan - nastaveni ?

Recommended Posts

Odesláno

zdravim,mam problem s moji 407 2,0 hdi sedan - pri ceste do UK mi odesel egr ventil,v servisu kam me odtahli mi ho vymenili a rekli ze je to ok.Auto sice jede ale spotreba 10l na 100 a vubec nejde za plynem a zda se mi ze se dusi.Chtel bych se zeptat jestli se ventil musi nejak nastavit a jak,jestli pomoci diagnostiky nebo mechanicky,jestli nemuze byt spatnej ventil.Jinak auto mi zadnou zavadu nepise.Diky:myslim

[upravil dne 15/11/11 00:40 od ALF407]

Odesláno

EGR se po výměně musí načíst na diagnostice. Někdy se musí i přehrát soft ŘJ motoru. Podle toho co popisuješ to ale moc nevypadá na EGR ventil. Chce to opravdu diagnostiku.

Odesláno

na diagnostiku sem objednanej v utery tak sem zvedavej co bude a jeste se zeptam ale myslim ze v tom servisu vymenili jen erg ventil kus za kus a nic nenastavovali

Odesláno

Tak sem se ptal co a jak a s diagnostikou tam byl chlap kdyz auto bylo nepojizdne a nasli chybu v ERG ventilu,mechanik erg ventil vymenil ale uz se s diagnostikou nic nedelalo jelikoz je vikend a chlap s diagnostikou mel volno.Takze to vidim na tohle.V utery budu vedet vic a pokud ne budu potrebovat tu kristalovou kouli :cool:

Odesláno

Souhlasim,tady v anglicku jsou fachmani jak svin,naposled sem mel auto v servisu a delali tlaky a po 500 kilakach mi auto shorelo (to byl origos peugeot servis) - jeste ze to pojistovna zaplatila,jinak bych asi chodil s molotovovym koktejlem od servisu k servisu

Odesláno

po porade se strakim sem odpojil konektor a auto jede o mnoho lepe a spotreba klesla z 10litru na 6,8 coz je uz prijatelnejsi ;)

[upravil dne 15/11/11 00:38 od ALF407]

Odesláno

Asi není načtený. Jaký máš rok výroby? Mě po výměně EGR i po načtení na dia auto hrozně cukalo. Dočetl jsem se že u starších ŘJ motoru je třeba přehrát soft za nový. Tak jsem navštívil autodoktora strakiho a ten to cukání úplně vyléčil přehráním softu. Autí jezdí jak za mlada:super

• O 3 týdny později...
Odesláno

tak nove poznatky ohledne ventilu,po odpojeni konektoru auto jelo v pohode,cca po najeti 500 kilometru me auto nechalo na dalnici.To uz se zacal nadavat na peugeoty coz beru zpet,samozrejme problem byl opet v egr ventilu.To sem opravil docasne tim ze sem ho zaslepil plechovkou kterych se na dalnici ve skarpe vali mraky tady v uk.Dojel sem do jineho servisu na diagnostiku kde mi rekli ze ventil je v prdeli a at nekupuju starej ale novej.Ten sem si objednal pres net za necelych 6 tisic original,sam si ho vymenil a auto jede.Jeste me ceka diagnostika na vymazani chyb.

Stary ventil sem dojel reklamovat a v servisu mi rekli ze ho opravovali a dali zpet.Jeste ze sem mel uctenku a na ni bylo ze kupovali jiny.Z toho mam pocit ze jakmile mate cizi spz tady v uk tak vam auto zprovoznej co nejlevnejc to jde,vam nauctujou miliony a chod do riti.Jeste ze sem to mohl vyreklamovat tady osobne,uz vidim jak by mi posilali penize do cech :roker

pritom servis je specializovany primo na francouzsky auta (ne autorizovany)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...