Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
prostě nejezdi,když se ti nelíbí neohřátí motoru.......to jsou zase témata,jako kdyby člověk neměl co na práci a já se vždy na to chytím....

proč se mi opotřebovávaj hergot gumy.....když jezdím jenom 10km tam a zpátky...nemáte nějakej trik....

[upravil dne 11.11.2011 22:04 od John_Ice]

Tak to nečti a neodpovídej když tě to se...e

Odesláno

Neexistuje řešení na provoz auta 8km ráno do práce a 8km odpoledne zpět. To je prostě prasečina jak pro životní prostředí, tak pro to auto, i v létě, ale v zimě o to víc. Nepomůže tomu žádné zakrývání ani nic podobného, a dlouhodobě ani webasto či elektrický předehřev. Prostě takové auto dostává těžce na pr... a není se pak čemu divit, když je do něj třeba sypat víc peněz. To je prostě realita, s kterou nikdo nic nenadělá. Varianta hromadné dopravy je v tomto případě více než na místě, kdo ji využít nechce či nemůže, pak si takovýto provoz prostě zaplatí o to dráž.

Odesláno

jezdím 4km tam a 4 zpět, autu dávám myslím nadstardardní údržbu a to je tak vše,co ohledně auta hodlám činit--je to kupa železa,co mě má vozit...,nic víc

EDIT: jezdil bych to i na kole, ale je to o hubu a plíce :(

[upravil dne 12/11/11 21:53 od ozzy56]

Odesláno

oddie, prave webasto je na toto ako uliate. kedze mas motor v prevadzkovej teplote pred nastartovanim auta

tak je jedno ci ides 8km do prace alebo 5km... proste motor bezi a pradie ako by bolo leto...

Odesláno

No a názor je takovej že když budu jezdit MHD a auto bude před barákem stát skoro celou zimu,vyjedu možná jednou do měsíce,tak to pro to auto taky nebude žádnej šlágr,nebo ne??? a garáž za 1000,-Kč měsíčně taky nic moc.

Odesláno
oddie, prave webasto je na toto ako uliate. kedze mas motor v prevadzkovej teplote pred nastartovanim auta

tak je jedno ci ides 8km do prace alebo 5km... proste motor bezi a pradie ako by bolo leto...

Velký omyl. Sice odpadá ten největší teplotní šok, ale jen pro motor, ne pro převodovku, a ani olej v motoru se zdaleka neohřeje. Je to lepší než nic, ale to je asi tak všechno.

Odesláno

Loni jsem jezdil taky s kombíkem celou timu ale to se nějak rychleji ohřálo tak jsem to neřešil,bohužel u krabice tomu tak není.Jako zase nejezdím úplně studenej auto se normálně ohřeje a topí,jen termostat otevře cca 1km před parkovištěm,toto bych chtěl nějak urychlit,možná to nic neřeší a auto se mi do léta těmahle cestama jak to tady zní rozpadne.:roll

Taky jsem dřív měl firemní auto a moje v garáži a vyrazil max. tak na nákup a dál pořádně nic ,garáž vyšla na 12 000,-Kč za rok,te\'d jsem jinde,garáž jsem pustil a než aby stálo před barákem,tak s ním raději jezdím do práce,jasný že to neni pro auto to pravé ale MHD je pro mne časově o dost delší.Držet garáž jen na to abych tam auto na zimu schoval a vyhodil 12 000,-Kč je myslím blbost.:mad:

[upravil dne 12/11/11 10:57 od rkolac]

Odesláno

..obávám se kolego, že termostat na tvém autě může podle druhu a typu otvírat buď v 82, 83 nebo 88 a 89 stupních Celsia, ale nikoli v 93,, jak píšeš. Není to náhodou překlep ?

[upravil dne 12/11/11 20:46 od Czedisonek]

Odesláno
..obávám se kolego, že termostat na tvém autě může podle druhu a typu otvírat buď v 82, 83 nebo 88 a 89 stupních Celsia, ale nikoli v 93,, jak píšeš. Není to náhodou překlep ?

[upravil dne 12/11/11 20:46 od Czedisonek]

Sory,sory jojo je to překlep, 83 tam má bejt:ticho:ticho:ticho

Odesláno
a co se přesně špatnyho děje s motorem? Čemu to vadí?

V princípe je úplne jedno či sa mu motor zohreje 1 km pred cieľom ale 20 km. Vždy sa jedná o studený štart ktorý sa výraznou mierou podiela na opotrebení motora. Snáď jediným rozdielom môže byť životnosť oleja lebo ten sa zohrieva neskoršie ako voda.

Predhrev motora je síce príjemný pre posádku ale navodzuje psychologický dojem zahriateho hnacieho agregátu v rozpore so skutočnosťou. Olej v motore je studený, hustý a to isté platí o prevodovke. V motore je zdrojom tepla spaľovanie paliva ktorým sa ako prvé zahrieva piest ktorý sa roztiahne a čiastočne utesní vôle voči valcu. Pri predhreve je to opačne. Valec sa zahrieva a piest zostáva studený. Samostatnou kapitolou je prevodovka kde sa olej zahrieva čiastočne vedením tepla od motora ale najviac pohybom oleja. Pri teple v kabíne a teplom motore podvedome ideme \"normálne\" a nie šetrne ako vyžaduje stuhnutý olej prevodovky. Tým sa olej viacej rozstrekuje a horšie sa dostáva do ložísk nad jeho hladinou.

Toľko vo všeobecnosti, niektoré skutočnosti sa môžu mierne líšiť od konkrétnej konštrukcie.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...