Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 5008 VTI - samotář ?

Recommended Posts

• O 1 rok později...
Odesláno

Než jsem si koupil to, co mám, vyzkoušel jsem všechny motorizace. Jestli máš roční nájezd do 10tkm, možná by byl lepší 308SW nebo Partner. Auto má prázdné 1.5 tuny, naložené i přes dvě tuny, papírová maximálka výkonu je sice 88kW, ale v 6tis otáček, a maximální krouťák (jen 160Nm) má někde nad 4 tis otáček. Každý rozjezd ho musíš aspoň na ty 4 tis roztočit, jinak se ti to těžké auto nerozjede a chceš-li přeřadit na vyšší kvalt, musíš dotočit skoro k těm 6 tisícům. Je to 5ti kvalt (ono by na ten motor 6 rychlostí nemělo moc smysl), takže jízda po dálnici je dost žravá.

Můj závěr ze dne stráveného s touto motorizací - motor na tak těžké auto nestačí. Nejde o to že ho točíš, spíš než výkon je limitující malý krouťák. Pořád řadíš a když motor dostatečně netočíš, tak cukáš a kuckáš a poskakuješ. Navíc ten pětikvalt je co se chodu týče stará francouzská škola (krom dlouhých drah i dost nepřesný chod), šestikvalt je jiná liga, ale u tohoto motoru postrádá smysl. Do tohodle auta by jako základní atmosféra musela přijít nějaká 1.8 nebo 2.0, třebas stejného výkonu ale s krouťákem o třetinu vyšším.

Záleží na použití, mě se nehodí do města (tam 1.6 THP) ani na dálnici (tam vyhovují obě HDIčka) a jako mimoměstské \"přibližovadlo\" mi to přijde moc velké a těžké (spotřeba je prostě vyšší, neboť auto je prostě vyšší). Tahle základní motorizace je tam podle mne jen z ceníkových důvodů (již od...), pro reálné použití se moc nehodí. Každopádně je to asi spolehlivý a osvědčený motor, takže nejlepší co můžeš udělat je, že se domluvíš s prodejcem na vyzkoušení.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...