Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, prosím o rady, jestli s tím měl někdo už zkušenosti a jak to případně vyřešil.

První závada je, že auto nedrží volnoběžné otáčky, prostě spadnou pod 500 a auto chcípne, takže v zácpě fakt na pytel. Divný na tom je, že si to auto dělá kdy chce, někdy jedu hodinu po praze a nechcípne ani jednou, jindy jedu třeba stejnou trasu a chcípá při každym volnoběhu, chcípá to někdy když je motor studenej a jindy ne, ale začne chcípat když se ohřeje. Chcípá i s plnou nádrží i se skoro prázdnou.

někdy třeba otáčky spadnou na 600, nechcípne to, vrátí se na 900 a pak zas dolu a takhle to kolísá.

Druhá závada, ta začala včera auto když se zrovna rozhodne držet volnoběh :D tak má divný zvuk, nepravidelný a je hlučnější, jakoby diesel, nebo spíš bych to přirovnal k dvoutaktnímu motoru :D

to taky netuším co je.

jen pro upřesnění mám 406ku 1,8i 16V (r.v.1997)

předem děkuji za rady

Odesláno

za otacky muze nejspis krokac (zde na foru je o nem napsano spousty i s fotkama, co kde a jak vycistit) a nepravidelny chod muzou delat spatne svicky, spatna zapalovaci rampa, dale taky treba MAP senzor v sani, pripadne spatne zelene cidlo teploty chladici kapaliny

Odesláno

Kolisaní otáček, chcípání atd bude mit na svědomí nejspiše krokový motorek volnoběhu. A ten divnej zvuk, nejede to na tři válce? Celkově bych začal asi svíčkama, pak diagnostika, kouknout jak se chová krokovej motorek na diag, připadně zapujčit na zkoušku a pak vyměnit.

Edit: no než to sem naklepu tak Ferry je jako blesk:D

[upravil dne 31/10/11 21:36 od Radek Hurvajz]

Odesláno

prave kdyz mi naposledy ferry pomahal neco delat s autem, tak to hodil na diagnostiku a vse bylo jakztakz v pohode (ono na old modelu to tolik udaju neukazuje)

tri valce ne, protoze kdyz se rozjedu, tak to ma vykon stejny jako normalne, jen to ma trosicku pomalejsi odezvu na plynovy pedal v nizkych otackach..

Svicky byli měněné v červnu, těmi by to být nemělo..

Nemohl by mi někdo pls poslat nějaky odkaz na diskuzi o krokáči, taky mě napadlo že je to v něm.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...