Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak dalsi krucek k dokonceni.

Mam pripraveny odzkouseny/zatim jen s zarovkou 5A pulzni regurator.

Dale dve prepinaci rele

A ted uz jen chvilku casu a cele to dat do auta.

Celek bude i nadale zcela \"nezavislej\" na puvodni ele.instalaci.

Odesláno

Cos tam dal za regulator? Ja mam zapojene topeni na spinac, to uz chodi, uz \"jen\" zapojit spousteni vetraku, akorat u 806 neni regulacni modul u vetraku, tak jeste nevim, kam a jak se napojim.

Odesláno

No jo, klasika s 555 :)

Já to mám trochu jinak, v 806 nejdřív musím vyndat panel digiklimy a pak se uvidí, mám tu schéma z orig. přestavbové sady, která to řeší s původním výkonovým modulem a děličem, tak to udělám spíš tak. Největší problém je spíš čas...

Odesláno

V mem pripade je problem prdevsim ansence Og modulu tak jsem to zkusil vymylset tak trosku \"po cesku\"

Treba prijde po zapojeni zablesk trosku smradu a budu zase na zacatku :D

V kazdem pripade DIKY za toto forum.

Odesláno

S dovolenim laicky dotaz. pokud mam v aute originalni GSM telefon (s aktivni SIM samozrejme), tak se to da pouzit k ovladani? Timpadem bych nepotreboval zadne hodiny ani nic jineho.

Nebo je v tom nejaky hacek? Napr ze GSM telefon ma napajeni jen pokud je auto nastartovane ...

Odesláno

Tak toto nevim ale ja mam k tomuto pripravenou starou Hf sadu kde vyuzivam spinani puvodne urcene pro \"mute\" radia.

Spina proti kostre.

A dale mam upravene spinaci hodiny kde timto signalem supluji stisk tlacitka startu topeni tlacitko \"plamen\" a zaroven mam dobu provozu omezenou na max.cca 30 min.

Odesláno

Tak ze jsem na zacatku.

Regulator prestal nejak fungovat :(

Nic nebouchlo nic nesmrdi a prez to motor jede naplno ....,tak ze pockame na vykonne odpory a zacneme znova ...... :myslim

A pokud nebude funkce jak ma tak budeme ohrivat jen motor :D

• O 3 týdny později...
Odesláno

Pro Ferry: No tam se nevejde :(

ale topeni ac mam nastaveno na panelu 24°C po cca 20min \"funelo\" peknych cca 60°C z vydechu :D

Faktem zustava ze oproti pulzni regulaci

/ktera nefungovala idealne ani po zviseni frekvence z 50Hz na cca 100Hz/

je narust asi o 2A a to neni dobré

/dobre je ze motor jede klidne a plnule.../

Muzu jeste zkusit klasicke stabilizatory 5V/2A v pouzdre T220/myslim

Mam jich doma v supliku asi 10ks

Ale obavam se ze pripadny zkrat ci vetsi \"indukce\" z motoru bude pro ne temer okamzita destrukce.....

Ted to zadelat do nejake pekne krabice - a to bude dalsi problem.

No a pak konecne budeme topit .....

post-36106-14109628010698_thumb.jpg

Odesláno

len mala poznamka... cca po mesiaci vyhrievania interieru som ho odstavil a ponechal som len samotny ohrev motora...

a) kvoli baterke

b) pride mi to ako zbytocnost a predhriaty motor ma pre mna vyssiu prioritu...

c) neni nad zimny ritual ked ometam zo strechy sneh... stejne to urobit treba :)

.

.

.

.

xyz) tie rizikove faktory ktore nesie tvoj regulator by som okamzite zmietol zo stola... ;)

Odesláno

Pro Marcel00 : Bude tam jeste krom klasicke pojistky i bimetalova na vystupu pro motor topeni rekneme v rozmezi 50-60°C kde se vypne jen motor topeni.

A je to vice mene jen pojistka proti prehrati pokud by se z jakehokoliv duvodu zasekl ventilator na chladici odporu.

Je me jasne ze to neni Ok reseni dnesni doby ale mohlo by to byt zivota schopne :myslim

Kdyz si vezmu pulzni regulaci ktera odesla a motor jede naplno = vetsi problem nez tento regulator predevsim pro privod napeti.

Uvidime urcite to budu sledovat nez celek zadelam pod palubku :)

A treba se vratim take jen k ohrevu motoru-stejne se auto 100% neodmrazi a musi se nejak doladit :D.

A na priste uz jedine auto s \"vestavenym topenim\" primo z vyroby toto je uz proste jen hrani si .....

Odesláno

Kdysi tohle řešil Marsalek, u 406 nového modelu, regulaci použil přímo tu původní výkonovou část u větráku, a psal tehdy, že je pulzní, frekvence cca 2kHz, amplituda 10V a řízení šířkou pulzu, podle něj byla pro větrák při běhu NT ideální 2:1. Já to udělám stejně, až budu mít čas, už jsem vyhrabal ze zásob 555...

Odesláno

JJ to existuje primo nejaky \"pulzni menic\" od Webasta ale ja nechtel po zkusenostech jinych zasahovat do stavajici instalace - proto ty prepinaci rele proto ten externi menic/regulator.

Zapojeni mam trosku je problem s cenou ale kdyz vidim to sve badani ..... :myslim

Tak snad poslouzi dalsim pripadnym zajemcum.

Jak napsal Ferry ono by to slo nacpat nad ventilator/vstup vzduchu \"ale\" dalsi tahani kabelu a predevsim trvale nepriznive prostredi.

A konec koncu starsi ale i nova auta s jednoduzssi regulaci topeni maji v podstate odpor.drat ktery prave chladi ventilator namatkou Mondeo Skoda .....

No a dalsi otazka je proc topit do interieru bude spotreba.

Bez ventilatoru cca 1-1,5dcl ted s ventilatorem 2-2,5dcl - mereno z nejake lahve od oleje a merkou po 1dcl na samotne \"flasce\".

Pokud vezmu ze topeni pojede min 2x dene je to uz trosku jina spotreba nez prilezitostne nekde 2x mesicne .... Tim se vracim k jine diskuzi o rentabilite pripadne napajeni topeni z jine nadrze :D s mene kvalitni a levnejsi naftou .....

Odesláno

Takhle do toho zasahuješ mnohem víc než kdybys přepínal jen řídící drát pro ventilátor a pouštěl do něj řídící signál např. z 555.

Jinak proč topit do interiéru - nehodlám škrábat skla. Stejně tak když jedu s dětmi, nemusím je nabalit jak pumpa, než se interiér ohřeje a pak je cestou svlíkat, což znamená někde zastavit.

Jo a celkově - možná se časem dokopu k nakreslení schématu - mám možnost pustit samostatně webasto bez větráku dovnitř, jen na motor, nebo pustit všechno, nebo pustit samotné oběhové čerpadlo bez běhu webasta a k tomu ventilátor - užitečné třeba na zastávku čtvrt hodiny s plně ohřátým motorem, kdy nechám běžet jen tohle a nemusí běžet motor ani webasto a přesto to topí.

Odesláno

No jak se to vezme zasahuju....,je to take jen o rele a trefit se na spavne kabliky :)

Ale ja nemam prave ten regulacni menic od Webasta a kdyz jsem koukal na ceny cca od 35euro+posta tak jsem zustal trosku prekvapeny a bastlim toto.

Takto me zustava \"jen\" odpojeny motor nic vic vse ostatni si ridi topeni a jeho RJ.

Ktere ma svou EI a je jen pripojena na + a - pol baterie.

Funkce jen samotneho ventilatoru mam taky /tzv. letni provoz/ ale nemam tuseni zda bezi vodni cerpadlo.

Odesláno

Měnič s 555 vyjde na součástky tak na 35 Kč - navíc ty tu 555 máš na tom modulu, co jsi sem sám linkoval. Změň frekvenci na 2kHz, vyhoď z toho výkonový stupeň a připoj to na řídící drát větráku, a máš vyřešeno, nemusíš řešit žádné chlazení.

Odesláno

Pro Oddie:

Poslal jsem SZ i mail a dodavam ze bez nastartovaneho motoru se neroztoci ventilator.

Tak ze zadratovat min 2 rele + nejaky ten pulsni menic a do auta tahnout vic jak dva/ v mem pripade uz jen jeden drat (nepocitam pro casovaci hodiny a \"letni provoz\".

Zitra se jedu poohlednout po nejakem obalu :mrk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...