Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim prosim jake jsou zkusenosti s dodatecnou vestavbou pridavneho topeni?

(Webasto Thermo Top C 5,2kW ANALOG)

Zajima me predevsim jak zapojit ventilator topeni/staci jen prez \"diody\" privest + a - /a prez nejaky odpor.delic nastavit otacky/ nebo to jde i regulovat pripadne to ma - bude spolupracovat se siti auta/MUX?

Mame 02/combik 2,2HDi

Diky za cokoliv ....:)

Odesláno

s MUXem si to povidat nebude, regulace ventilatoru se dela pres rele, ktere pripoji ventilator na napajeni (prepina mezi puvodnim zapojenim a dodelanym privodem proudu) a jeste se tam priradi odpor delic, pro regulaci otacek

Pred odstavenim auta je pak treba nastavit klimatronic, aby se prenastavily spravne klapky mixu a rozvodu vzduchu a pak vypnout zapalovani, aby zustaly v tech polohach

zkus pohledat googlem, mohl bys najit origo navod pro vestavbu, nekde v praci v pocitaci mam navod na vestavbu do 406 ale nevim jakej modelovej rocnik

• O 10 měsíců později...
Odesláno

nj, topna sezona uz pomalu zacla, uz jsem za posledni tyden nebo dva rano bufik taky parkrat provetral :) tak rychle dodelat tu elektriku at jsi ready

Odesláno

Oddie: Jsou v podstate tri ctyri moznosti jako to primet k cinnosti.

Sam mam klasicke hranate hodinky/jedny na cca 30min druhe asi na 60min

nevim ktere tam dam.

Dale mam pripravene Og ovladani kde je realny dosah ve volnem terenu cca 600-890m

/overeno

a ve meste/zastavbe kolem 180-300m tady je dost problem kde se parkuje zda je antena otocena \"ke me\" .......

No a posledni moznost je upravit prave ony casovaci hodiny a pouzit klasiku GSM

Stara HF je ideal a pokud spina kostru je v podstate

vy re se no

Pokud dam novou kartu a na ni zakazu SMS Nabidky cehokoliv tak je pra mala sance ze nekdo bude volat-mam to pustene cca 3/4 roku a jediny zmeskany hovor.

Je fakt ze se to musi jednou za cas dobit :(

Odesláno

Já jsem to v jednom z předchozích aut už měl, tady jsem loni dodělával rozšíření přihřívače o čerpadlo, akorát na ovládání už nezbyla síla a čas. To staré ovládání mám v krabici, celý GSM alarm se Siemensem C35, \"jen\" to tam namontovat, ale mám takovou obavu, že budu rád, když to vůbec dotáhnu do kabiny a dám na manuální spínač.

EDIT: ještě mě na tom dost štve, že tam je stará verze Webasta z r. 99, která si neumí sama spouštět oběhové čerpadlo a kabinový ventilátor, příslušný konektor nemá osazené ty příslušné piny, takže musím řešit i tohle... model tuším jen o rok novější už to uměl.

[upravil dne 9/24/12 22:45 od oddie]

Odesláno

oddie, u ty 806 to jde vcelku dobre, myslim, ze to bude stejne jak u toho Jumpyho, co jsem loni delal, jen jsem dotahl jeden drat k bufiku a prepojil jeden drat v originalni patici rele, ktery uz tam je z vyroby pro dohrivani (ovladany ECU motoru) a do kabiny jsem dal manualni prepinac na drat, kterej byl hned v patici pod volantem, zapinal se jak bufik tak kabinovej ventilator najednou, mam to i nekde zakresleny do puvodnich schemat, muzu ti to vyhrabnout

Odesláno

vyuzi spinacie hodiny na to...

tie ked poslu signal na webasto, sucasne bude zopnute rele cerpadla a pripadne ventilator.

mam weba 2008 a nevyuzivam signal z webasta ale cerpadlo mi spina rele ktore zopnu spinacie hodiny resp casovac webasta.

posli sz, ak nemas schemu neco bych doma nasel... ;)

[upravil dne 24/9/12 22:54 od Marcel00]

Odesláno

Ferry: tys to měl jednodušší o to, že to mělo manuální klimu, jí mám digi, takže musím ještě vyrobit dělič. Jinak jak to zapojit vím, hlavní otrava se do toho vůbec pustit, není kdy. Budeš ten příští čtvrtek na srazu? Můžem dát řeč, tedy pokud bude na Džbánu.

Odesláno

Ad zapnutí ventilátoru a oběhu - já vím, jak to zapojit, aby se spínalo a vypínalo všechno najednou, ale ty verze od 00 výš na to mají svůj vývod přímo z bufíku, oběhové čerpadlo má doběh po vypnutí a kabinový ventilátor se spouští až po ohřátí kapaliny, ne hned, to je na tom to trochu zajímavé. Předchozí Eberspaecher, co jsem kdysi měl, tohle měl taky, akorát ten orig. přihřívač, co tam teď mám, je zrovna z toho posledního roku, co to ještě nedávali. Už jsem i koketoval s myšlenkou, že tam dám novější kousek.

Odesláno

Já nemám žádné hodiny a pořizovat je nemá pro mě žádný smysl, když se bufík spouští přivedením napětí na jeden pin a já žádný časovač nepotřebuji, stačí mi manuální spínač nebo ovládání přes mobil, které mám. Hodiny mi vůbec nic neřeší. Dělič tam je proto, aby ventilátor neběžel naplno, ale na nějaký menší výkon, který si nastavím.

Odesláno

hodiny ci uz digitalne alebo mechanicke celkovo nemaju vyznam, bo nikdy rano nevstavas presne... staci vstat o 20 minut skor alebo neskor a kym sa dotralagas k autu tak weba uz davno dokurilo alebo este kuriot nezacalo a smitec...

pro tento pripad mam udelane ze na origo dalkovem ovladaci od auta nevyuzivam otevirani kufra (stredni knoflik) ale spusteni webasta...

takze kdyz rano vstanu, z okna spustim weba a kym sa dam do poriadku a pridem dole tak weba jeste bezi a hezky bufka co znamena ze je nahriate v spravnom case... po obede detto...

[upravil dne 25/9/12 08:04 od Marcel00]

Odesláno

Zdravim .... a mame problem.

Topeni je tak nejak zprovoznene ALE poblikava nam deni sviceni klasika zapojene primo + a - na baterce a jeden kablik na obrysove svetlo pokud jede topeni blikaji......?

A druhy problem ten jsem neresil - jak zapojit ventilator kdyz mame automatickou klimu facelift a ja mam privedene jen +12V z prepinaciho rele topeni???

Ma nekdo nejake napady zkusenosti.....,predem dekuji.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...