Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

cuka motor.. nepravidelny chod..a uz ani nestartuje

Recommended Posts

Odesláno

no tak pocas jazdy do prace mi cukalo motorom ked som siel pod 2000 otacok.... na volnobehu otacky skakali na cca 1500 az skoro na 500... co myslite bude to DRV ventil?

[upravil dne 3.11.2011 16:50 od banan1987]

[upravil dne 10.11.2011 19:33 od banan1987]

Odesláno

kurna tak dnes som skoro ani domov nezasiel... otacky si vyskakovali az na 3000... a to mi este auto islo aj do nudzoveho rezimu... slak to trafil aj s peugeotmi.. vkuse sa nieco dosere...

Odesláno

No tak dnes alebo zajtra to znova napichneme na diagnostiku. Ale vážne neviete poradiť prečo mu toto robí to auto??? snažíme sa na to prisť sami ale nevieme v čom je asi chyba. vieme že sme začiatočníci v takýchto veciach a preto by sme boli radi keby nám niekto bol ochotný poradiť. či načo je toto fórum???

Odesláno

No tak včera večer sme to napichli na diagnostiku. chyby čo načítalo dávam do prílohy. potom ma na aute previezol a auto vážne keď išiel rovnomerne tak mu otáčky skákali ako divé. aj o 500 otáčok s autom len trhlo. keď auto bolo na voľnobehu otačky skákali ale zas smerom dole.z cca 900 otáčok na asi 500 ako keby to chcelo zdochnúť ale niečo tomu bránilo. Máme podozrenie na DRV ventil. môže to byť ono?:myslim:myslim:myslim bol by som rád fakt keby niekto napísal svoje poznatky a zážitky ak sa niekto s tým stretol??? Vin je v prílohe .

post-13633-14109620482711_thumb.jpg

Odesláno

Pe.Tr vazim si tvojej pomoci... si asi jediny co sa fakt snazi pomoct... parametre kolko dava kazdy vstrek mame zmerane ale nevieme kolko maju davat.. ani tlak cerpadla... ale problem je uz vyrieseny ... bolo to to co som si hned aj myslel cize DRV ventil.. mala vecicka ktora dokaze dobre rozladit auto aj mna...

Odesláno

pre Vitek, to aj mne sem tam kolíšu otáčky keď je auto za studena naštartované ale keď mu pridám tak sa otáčky ustália. Robí to hlavne ak je nádrž už skoro prázdna. Vtedy pravdepodobne sú tam nejaké nečistoty ktoré sťažia priechod nafty. DRV ventil keď ti začne odchádzať tak to bude veľmi rýchle , teda u Marcela to tak bolo. ešte otázne je ako ti to štartuje za studena. auto ti naštartuje na prvý krát? ak hej tak by malo byť všetko oka. ale takéto otáčky že ti to len za studená jemne pohúpáva tak to bude skôr naftou. ja by som to zatiaľ neriešil a dobrá vec je pridávanie aditiva do nafty, mne to pomohlo a pravdepodobne to zlepšuje fakt vlastnosti nafty alebo rovno tankovať aditovanú :D za veľa korún :D ak na to máš =) . očividne aspoň my na slovensku čo je medzi ľuďmi tvrdené že najkvalitnejšie palívá majú OMV, Slofnaft tak to možno platí pre staršie diesly ,, KAROSA\" Jednoducho u nás na Slovensku nemáme kvalitné palivá!!! :grr

Odesláno

ja mam vse OK do nafty davam vif otacky po startu vubec nekolisaji proste kdyz nastartuju a vyjedu nic nepoznam kdyz pak stojim na krizovatce tak auto jakoby lehce zacuka jak kdyz foukne vitr. Zatim neresim ale zajimalo by me co to dela

Odesláno

no takze dnes zase cukanie.. a s novym DRV ventilom... kurna uz ma to auto fakt sere... zacalo to na 5 rychlostnom stupni.. a potom to robilo stale... nakoniec asi po 5 minutach mi auto hodilo do nudzoveho rezimu.. prisiel som domov DRV som vybral a zase namontoval naspat.. siel som to skusit.... pravdaze auto ide ako ma.. len sa mi nezdaju otacky.. mal som stale na 900rpm a na jednej krizovatke zliezli na 800rpm.. pravdaze motor siel pravidelne... uvidim ako to pojde ked pojdem do prace... len jedna vec sa mi nevidi... ako keby ten novy DRV vydaval nejaky zvuk... pripomina mi to jemne sycanie... a to mi ten stary nerobil.. cim to moze byt?

Odesláno

no takze pomohlo to na 4 dni.. a to aj po vymazani chyb.. dnes som takto skackajuci musel ist 80km domov... a uz ma to fakt stve.. to fak nemal nikto podobny problem.. otacky skacu ako chcu.. nemoze to robit nefunkcna packa MUX tempomatu ktora je zapojena na mieste?

Odesláno

zjisti diagnostikou tlak čerpadla jaký dáva na volnoběh ...

+ mrkni na palivovej filtr případně ho vyměn a pokud máš podavací čerpadlo tak ho vyndej a vyčisti.

[upravil dne 9/11/11 23:47 od TomMaister]

Odesláno

no tak dnes to uz ani nechce nastartovat.. takze tlak na vonobeh ani nezistim.... palivak je uplne novy.. skusim to podavacie cerpadlo... mimochodom DRV stary aj novy ked zamenim nema to vplyv.. cize DRV som kupoval asi zbytocne... ked aj chyti drzi sa na 1300rpm a po 4-5 sekundach zdochne... potom nechce uz vobec chitit.. chyti len par krat aj to zdochne... myslel som si ci nieje ny chybe snimac polohy plynoveho pedalu.. ale svoj som skusil v inom aute a ide ako ma... tak teraz som uz uplne bezradny...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...