Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak nám začala topná sezóna a jelikož mám doma v obýváku krbovky,tak bych potřeboval poradit jaký koupit vysavač popela?Manželku nebaví každý den tahat vysavač,proto je podmínka,aby měl vlastní motor!Viděl jsem nějakej v Penny,ale jde mi o to aby do něj šli sehnat filtry což u těhle noname v obchoďákách bude asi problém.Jaký máte VY a co by jste doporučili?moc díky za tip:papa

Odesláno

\"Krbovky\" se musí vybírat? Ptám se proto, že mám kachláky, bez roštu, a ty vybírám až po 2 měsících, tady asi po spálení 1,5 m3 dřeva.

Když nám vymetali kamna, tak měli takový mezi-kýbl, uzavřený se dvěma nátrubky, před vysavačem.

Odesláno

Zkoušel jsem všechno možný a řekl bych, že nic není ideální.Nejdřív levnej průmyslovej vysavač Einhell....není špatnej, ale zacpe se takovej ten látkovej pytlík co je na filtru a potom nesaje. Normální vysavač taky ne. Separátor popela...taková ta plechová krabice s hadicí na kterou nasadíš normální vysavač funguje blbě a stejně jde bordel do normálního vysavače. Teď jsem koupil za litr vysavač popela v Obi. No.....saje, saje hodně. Ale má papírovej filtr...jak ve škodovce a stačí mi to tak na vysátí jedné dávky z krbu a potom ho musím vyčistit. čistí se to kravsky....nejlíp něčím tenkým žebro po žebru, protože je v něm zanesenej ten jemnej popel. Ale asi nejlepší ze jmenovaných. Možná ještě lepší by byl opravdu dobrej průmyslák.

Odesláno

my jsme v praze na 50 000 za rok, ale nejlepe se to vycisti rucne a kdyz je clovek opatrny, tak ani nenasvini :)

Odesláno

Já topím elektrikou, plyn nemám. A jsem zvědavej jaká bude bilance roku. Minulej rok jsme se v říjnu nastěhovali, barák byl studenej tak se topilo dost....resp.říjen-březen se topilo. Letos na to kašlu, ještě jsem kotel nezapnul, krb mi vytopí celej barák na 21 stupňů v pohodě, ložnice je nejdál a je tam tak 18-19....na spaní ideál. Akorát jsem pitomec že jsem neudělal rozvody na teplej vzduch z krbu, mohlo to být vytopený rychlej. Akorát mi trošku vadí ten bordel když nosím dřevo nebo brikety zvenku.

Odesláno

to já vytopím na 28C v pohodě!:Dložnice a děcák 21C a to mám 6kW ABX a ty škrtím na čtvr až půl výkonu!chtěl bych dodělat rozvody,ale jsou to krbová kamna a to je problém!:(

no nám vraceli za minulou zimu 18 000Kč no neber to!:D,ale budu holt malovat v obýváku každej 2 nebo 3 rok...daň za krbovky...

[upravil dne 28/10/11 12:18 od Charlie 1]

[upravil dne 28/10/11 12:19 od Charlie 1]

Odesláno

Jo, tak v obýváku to je taky v pohodě, ale teploměr mám jinde, takže to soudím podle toho. Já mám 4+1 s tím, že pokojíky a ložnici mám v patře, takže se to tam dostává trochu dýl.

Odesláno

no taky mám nejdál ložnici a dětskej.V ložnici je to je v pohodě a ten pokojíček musím vyřešit nějakým rozvodem....

Jinak díky Hadra díky za postřehy!jak se přesně jmenuje ten poslední z obi?dík

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...