Charlie 1 Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 Tak nám začala topná sezóna a jelikož mám doma v obýváku krbovky,tak bych potřeboval poradit jaký koupit vysavač popela?Manželku nebaví každý den tahat vysavač,proto je podmínka,aby měl vlastní motor!Viděl jsem nějakej v Penny,ale jde mi o to aby do něj šli sehnat filtry což u těhle noname v obchoďákách bude asi problém.Jaký máte VY a co by jste doporučili?moc díky za tip:papa Citovat
P607Olda Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 \"Krbovky\" se musí vybírat? Ptám se proto, že mám kachláky, bez roštu, a ty vybírám až po 2 měsících, tady asi po spálení 1,5 m3 dřeva. Když nám vymetali kamna, tak měli takový mezi-kýbl, uzavřený se dvěma nátrubky, před vysavačem. Citovat
Charlie 1 Odesláno 27. říjen 2011 Autor Odesláno 27. říjen 2011 nemusí,ale co zbyde v topeništi tak ,abych nemusel přes rošt smetat do popelníku,protože se víří prach tak bych to vysál.... Citovat
Hadra Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 Zkoušel jsem všechno možný a řekl bych, že nic není ideální.Nejdřív levnej průmyslovej vysavač Einhell....není špatnej, ale zacpe se takovej ten látkovej pytlík co je na filtru a potom nesaje. Normální vysavač taky ne. Separátor popela...taková ta plechová krabice s hadicí na kterou nasadíš normální vysavač funguje blbě a stejně jde bordel do normálního vysavače. Teď jsem koupil za litr vysavač popela v Obi. No.....saje, saje hodně. Ale má papírovej filtr...jak ve škodovce a stačí mi to tak na vysátí jedné dávky z krbu a potom ho musím vyčistit. čistí se to kravsky....nejlíp něčím tenkým žebro po žebru, protože je v něm zanesenej ten jemnej popel. Ale asi nejlepší ze jmenovaných. Možná ještě lepší by byl opravdu dobrej průmyslák. Citovat
Péťa Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 Proto mám plyn od RWE. Ale to jsi asi nechtěl číst, že Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. říjen 2011 Autor Odesláno 28. říjen 2011 to já mám plyn od RWE taky a pěkně jim na něj kašlu,topení plynem tak 20000/rok ,dřevem 3500/rok a mám všude teplo....ale mám malej Bungalow 4+1 110m2.:D Citovat
Guest Scratch Odesláno 28. říjen 2011 Odesláno 28. říjen 2011 my jsme v praze na 50 000 za rok, ale nejlepe se to vycisti rucne a kdyz je clovek opatrny, tak ani nenasvini Citovat
Hadra Odesláno 28. říjen 2011 Odesláno 28. říjen 2011 Já topím elektrikou, plyn nemám. A jsem zvědavej jaká bude bilance roku. Minulej rok jsme se v říjnu nastěhovali, barák byl studenej tak se topilo dost....resp.říjen-březen se topilo. Letos na to kašlu, ještě jsem kotel nezapnul, krb mi vytopí celej barák na 21 stupňů v pohodě, ložnice je nejdál a je tam tak 18-19....na spaní ideál. Akorát jsem pitomec že jsem neudělal rozvody na teplej vzduch z krbu, mohlo to být vytopený rychlej. Akorát mi trošku vadí ten bordel když nosím dřevo nebo brikety zvenku. Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. říjen 2011 Autor Odesláno 28. říjen 2011 to já vytopím na 28C v pohodě!:Dložnice a děcák 21C a to mám 6kW ABX a ty škrtím na čtvr až půl výkonu!chtěl bych dodělat rozvody,ale jsou to krbová kamna a to je problém! no nám vraceli za minulou zimu 18 000Kč no neber to!,ale budu holt malovat v obýváku každej 2 nebo 3 rok...daň za krbovky... [upravil dne 28/10/11 12:18 od Charlie 1] [upravil dne 28/10/11 12:19 od Charlie 1] Citovat
Hadra Odesláno 28. říjen 2011 Odesláno 28. říjen 2011 Jo, tak v obýváku to je taky v pohodě, ale teploměr mám jinde, takže to soudím podle toho. Já mám 4+1 s tím, že pokojíky a ložnici mám v patře, takže se to tam dostává trochu dýl. Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. říjen 2011 Autor Odesláno 28. říjen 2011 no taky mám nejdál ložnici a dětskej.V ložnici je to je v pohodě a ten pokojíček musím vyřešit nějakým rozvodem.... Jinak díky Hadra díky za postřehy!jak se přesně jmenuje ten poslední z obi?dík Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.