Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

který šroub myslíš??, dva šrouby,které jdou přes silentbloky se vytahují směrem dolů a spodní kulový čep má jen matku,kterou povolíš a rameno je venku

Odesláno

Správně jsou ty dva šrouby co drží rameno zastrčeny z vrchu a matka je zespodu. Tak to má být, je to vcelku logické z hlediska bezpečnosti.

Odesláno

Pino

z pohledu logiky máš pravdu:), ale z pohledu Servisboxu a technologie opravy bohužel--šrouby jdou zespoda,jak píšu...,právě proto,aby se dalo rameno vyměnit co nejjednodušeji;)

EDIT. šrouby silentbloků mají samojistící matice,které se musí vždy dávat NOVE (já vím,doma se to moc nedělá,ale autorizák musí dát nové matky)

[upravil dne 4/11/11 09:11 od ozzy56]

Odesláno

Tak to by mě zajímalo, kde jsi to na serviceboxu viděl, tam to rozkreslený není. Nechci se tu bezhlavě přít, ale nemáš pravdu, šrouby jsou správně prostrčeny zhora, dokonce u toho šroubu který není pod poloosou je prolis do kastle aby se dal vytáhnout. A klidně si prostuduj Jak na to, je to tam taky popsané i vyfocené, že šrouby jsou zhora a že se musí demontovat poloosa. Foto máš níže.

Odesláno

včera jsem měnil gumy stabilizátoru a spojovačky (čepy řízení + axialní táhla). Díval jsem se na šrouby v ramenech a mám je ze spodu. V mém případě jdou demontovat bez nutnosti demontáže poloos. Nemá cenu se dohadovat , zde na foru si máme radit a pomáhat jak ušetřit nějakou kačku za předražený servisy:roker. Hádání a trhání občanských průkazú sem nepatří, takže končím debatu :papa

Odesláno

No dnes som sa na to pozrel , a výsledok je že šruby su zvrchu a matice od spodu , je to ešte od výroby . podla toho čo som videl ta \"štetka\" šruba je taka dlha že kvoli ploosi asi nevylezie.......:bojim

Odesláno

Dneska jsem vyndaval ramena. Je to 1.6 benzín. Šrouby jsou shora a matice ze spodku. Obě poloosy jsem musel vytáhnout z těhlice (to je strana u kotouče). Poloosu u řidiče jsem zajistil proti vyjetí z převodovky. Vyklepnul jsem spodní čepy i čepy řízení. Kotouč i s tlumičem jsem odsunul stranou a musel jsem poloosy hodně zvednout, tak aby šly šrouby vytáhnout. Problematičtější byla poloosa u spolujezdce. Tam jsem musel i demontovat tyčku stabilizátoru. Potom už to byla pohoda.

Odesláno

Ne matice na šroubech jsem neměnil jen sem je pořádně utáhnul. Demontáž mi trvala 3 hodiny jelikož sem ještě musel vyrobit zajištění té poloosy a zpětná montáž 2 hodiny.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tywoe, já se snažil sundat rameno ze spodního kulovýho čepu (potřebuju vyměnit kroužky ABS) a za boha to nechtělo z toho čepu dolů. Asi je to přimrzlý nebocooo :D V létě jsem to dělal kvůli hornímu uložení tlumičů a po odmontování matky čepu rameno samo sjelo z čepu - na obou stranách. Teď se to ani nehne. Počkám do léta :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...