Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Predne ramena


MMILANKO

Recommended Posts

Pino

z pohledu logiky máš pravdu:), ale z pohledu Servisboxu a technologie opravy bohužel--šrouby jdou zespoda,jak píšu...,právě proto,aby se dalo rameno vyměnit co nejjednodušeji;)

EDIT. šrouby silentbloků mají samojistící matice,které se musí vždy dávat NOVE (já vím,doma se to moc nedělá,ale autorizák musí dát nové matky)

[upravil dne 4/11/11 09:11 od ozzy56]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to by mě zajímalo, kde jsi to na serviceboxu viděl, tam to rozkreslený není. Nechci se tu bezhlavě přít, ale nemáš pravdu, šrouby jsou správně prostrčeny zhora, dokonce u toho šroubu který není pod poloosou je prolis do kastle aby se dal vytáhnout. A klidně si prostuduj Jak na to, je to tam taky popsané i vyfocené, že šrouby jsou zhora a že se musí demontovat poloosa. Foto máš níže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

včera jsem měnil gumy stabilizátoru a spojovačky (čepy řízení + axialní táhla). Díval jsem se na šrouby v ramenech a mám je ze spodu. V mém případě jdou demontovat bez nutnosti demontáže poloos. Nemá cenu se dohadovat , zde na foru si máme radit a pomáhat jak ušetřit nějakou kačku za předražený servisy:roker. Hádání a trhání občanských průkazú sem nepatří, takže končím debatu :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem vyndaval ramena. Je to 1.6 benzín. Šrouby jsou shora a matice ze spodku. Obě poloosy jsem musel vytáhnout z těhlice (to je strana u kotouče). Poloosu u řidiče jsem zajistil proti vyjetí z převodovky. Vyklepnul jsem spodní čepy i čepy řízení. Kotouč i s tlumičem jsem odsunul stranou a musel jsem poloosy hodně zvednout, tak aby šly šrouby vytáhnout. Problematičtější byla poloosa u spolujezdce. Tam jsem musel i demontovat tyčku stabilizátoru. Potom už to byla pohoda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Tywoe, já se snažil sundat rameno ze spodního kulovýho čepu (potřebuju vyměnit kroužky ABS) a za boha to nechtělo z toho čepu dolů. Asi je to přimrzlý nebocooo :D V létě jsem to dělal kvůli hornímu uložení tlumičů a po odmontování matky čepu rameno samo sjelo z čepu - na obou stranách. Teď se to ani nehne. Počkám do léta :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...