Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj všem

Pomalu ale jistě nastává čas výměny spojky. A proto se chci zeptat Když měnit tak komplet

-jedno nebo dvouhmotu

-jakou značku

-kde obědnat

a na konec je stejná spojka na Hdi 90HP jako na 110HP?!!

Dík

Odesláno

1. sám se rozhodni, obě provedení mají výhody i nevýhody...

2. Luk, Sachs,Valeo

3. zkus klub (Godzilla01),nebo eshopy

4. 90HP-jednohmota, 110HP--dvouhmota

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak ještě jedna věc mam možnost koupit kompletní spojku ze 406 66Kw má najeto 47tis. km je to doložený papírem. A teď dotaz půjde to zaměnit za tu co tam mám teď? dík

Myslím kompletně Setrvák,ložisko přítlačák,lamela

[upravil dne 30/10/11 13:04 od jirkaj]

Odesláno

Napis clenovi godzila.01, aj som od neho bral komplet spojku aj s dvojhmotou LUK ;)

Jazdenu spojku byt tebou nekupujem, je to dost rozoberania a praca na cely den, skoda riskovat :) (samozrejme ze financie su hlavne, no )

Odesláno

Právě že prachy jsou to co rozhoduje! A jestli se to po...e ještě do konce roku tak jde auto do garáže na odpočinek. Ať je to od koho chce pod 10tis se s dvouhmotou nedostanu a tady mám rok a půl jetej set za čtyřku a vím že to má fakt ty kilometry páč to dělal můj bývalej kolega. A auto jde do šrotu.

Tak teď babo raď. Půjde to tam nebo ne?

Odesláno

pod 10 ne ale za 11tis komplet spojku aji s dvouhmotou LUK nebo VALEO tak ti muzu dát kontakt na chlápka co ti to muze sehnat..Ted jsem u něj poptával na 2.2HDI a nabidl mi za tuto cenu LUK - 11620 Kč

Valeo - 11466 Kč.A na 2litr to bude myslím ještě levnější..

[upravil dne 30/10/11 21:29 od Stosun]

[upravil dne 30/10/11 21:30 od Stosun]

Odesláno
Právě že prachy jsou to co rozhoduje! A jestli se to po...e ještě do konce roku tak jde auto do garáže na odpočinek. Ať je to od koho chce pod 10tis se s dvouhmotou nedostanu a tady mám rok a půl jetej set za čtyřku a vím že to má fakt ty kilometry páč to dělal můj bývalej kolega. A auto jde do šrotu.

Tak teď babo raď. Půjde to tam nebo ne?

Ne? Já se dostal na 10 i s montáží...

Odesláno

Co chceš zjišťovat, jak je? S tím \"úžasným\" nápadem namatlat ze slabší verze do silnější (!) něco, co přímo přenáší výkon (resp. kroutící moment, jehož je výkon funkcí) motoru? Jsi normální???

Odesláno
Co chceš zjišťovat, jak je? S tím \"úžasným\" nápadem namatlat ze slabší verze do silnější (!) něco, co přímo přenáší výkon (resp. kroutící moment, jehož je výkon funkcí) motoru? Jsi normální???

Takže asi takhle ptal jsem se v čem je rozdíl ve spojce mezi 66 a 80kw verzí,byo mi řečeno že jedno dvouhmota druhý klasika jednohmota. Z toho jsem pochopil že všecno sedí a je stejný průměr a tak dále (hlavně se jedná o setrvák) A jestli koukám do katalogů s dílama a tam je to uvedený jako záměný tak proč tu někoho napadat jestli je či není normální!!!! A pokud je tam zásadní rozdíl kterej opoměli prodejci ND napsat a díly správně rozdělit,tak od toho jsem ten dotaz pokládal!A když tedy neumí bo snad nechce někdo poradit \"né nejde to je to jiný v té a v té věci\" tak nechť se zdrží komentáře. Kdyby teda kdokoli napsal že spojka ze slabšího je slabší a na opak tak už to dál neřšim. To mi věř!

Odesláno

Kdybys pohledal v historii tak zrovna oddie je člověk, který tady výměnu spojky popsal a nafotil. Mimo jiné by ses dočetl, že zkusil i výměnu za jednohmotu a následně opět za dvouhmotu. Myslím, že výměna je poměrně pracná a nákup nové sady sakra drahá legrace než aby to někdo udělal jen tak pro zábavu. Pro mě to byl natolik pádný důvod, že jsem o jednohmotě ani neuvažoval.

Odesláno

Že je spojka pro 66kW slabší než pro 80kW jsem předpokládal, že snad bude jasné i někomu, kdo vylezl ze třetí třídy ZŠ a ví, že 66 je míň než 80. Ale dobře tedy:

MÁŠ V TOM ABSOLUTNÍ GULÁŠ A VŮBEC NEVÍŠ, KTERÁ BIJE. Tzv. \"jednohmota\" pro 80kW je náhradní řešení neodpovídající originálu, s kterým přišla firma Valeo poté, co neměla možnost vyrábět dvouhmotové sady (které dělal pouze LUK) a poté, co se dvouhmotové setrvačníky ukázaly jako poruchové. S jednohmotovým setrvačníkem pro 66kW variantu a spojkou pro 66kW variantu to nemá společného VŮBEC NIC - ta je totiž nejen slabší, ale také má opačné vystavování, takže to tam nejde namatlat ani fyzicky, nejenom že by to neunesla. A příště se nauč hledat, je to tu popsané už x-krát, a i z katalogů je to vidět víc než jasně.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...