miloge Odesláno 27. březen 2005 Odesláno 27. březen 2005 Ptal sem se na to v servise a prej to je u tohodle motoru normální, prej to je nějaký teplotní čidlo nebo něco takovýho, ale že s tim prej nic neudělaj:( Máte někdo stejnej problém? Nebo ste měli a vyřešili? Citovat
gvg Odesláno 27. březen 2005 Odesláno 27. březen 2005 V servisu josu pitomci -> mně to dělá dlouhodobou průměrnou 6.5 l/100 km. 1.4 přece nemůže takhle žrát!!! Vem to jinam a mrkni na lambdu (svítí ti diagnostika?), váhu vzduch, zda to někde nepřisává vzduch... Mám motor KFX2, kdybys měl náhodou stejnej. Citovat
Xaverious Odesláno 27. březen 2005 Odesláno 27. březen 2005 Me to taky tak papa a docela me to stve ...bral jsem si 1.4 hlavne kvuli spotrebe a najednou mi to bere vic jak 1.6 Vectra . Jestli na prijedes ..dej vedet ..nemuze to byt treba krokacem ? Citovat
vix Odesláno 28. březen 2005 Odesláno 28. březen 2005 Mozna, ze je to blbost, ale do ridici jednotky jdou informace a vselikere udaje. pokud udaj neni k dispozici, ridici jednotka si nedosly udaj nahradi - casto bohuzel nespravne. Takze, v pripade upadnuti lambda sondy motor treba jede, ale kucka. V pripade upadnuti teplotni cidla, muze RJ nastavit teplotu blizkou teplote sytice.. pak se da v klidu jet celou dobu na sytic. MMCH: treba je V RJ jenom nejaky spatny kod, v servisech se to resi tak, ze se vypoji na cca 24 hodin baterka pak dojde k resetu RJ. Bohuzel, problem to neodstrani. jeste bych chtel upozornit, ze jsem to nikdy nedelal, auto s RJ nemam a vubec tomu nerozumim. to Xaverious: Zajiste, 1.4 bude zrat vic jak 1.6, nebot k dynamice je treba nejaky vykon. A u te 1.4 se musi, by bylo nejake zrychleni, na to slapat logicky trochu vic. Citovat
.mycTD Odesláno 28. březen 2005 Odesláno 28. březen 2005 Ja resim podobny problem, ale na vyssi urovni:-) 1.9 mi zere cca 20l. Posledni rada, kterou jsem dostal, je teplotni cidlo -jakoze RJ nevypina sitic. Jeste nevim, co na tom je, ale je fakt, z teplota na teplomeru nelezla pres 70° ani kdyz jsem se snazil. Prozatim jsem cidlo nahradil odporem, takze budi ukazuje asi 95° a uvidim jestli to bude mit vliv na spotrebu Citovat
gvg Odesláno 28. březen 2005 Odesláno 28. březen 2005 Já bych řek, že pokud je to teplotní čidlo, tak se na otáčkoměru poznaj zvýšený otáčky, ne? A pokud nejsou zvýšený, zřejmě je to něco jinýho. Citovat
Vlasta Nezmar Odesláno 28. březen 2005 Odesláno 28. březen 2005 Nevím jestli tě uspokojí že ti ukazuje budík víc než skutečně má? Jestli ti odešlo čidlo teploty nasávaného vzduchu do motoru tak se to pozná jenom v servisu po napojení na čtečku. Měl jsem podobný problem koupil jsem nové čidlo - 650kč - pouze original a mám vřešeno Citovat
.mycTD Odesláno 29. březen 2005 Odesláno 29. březen 2005 gvg: otacky prave zvyseny byly. nezmar: Pohled na budik me nijak neuspokojuje, ale doufam, ze RJ bere info ze stejneho cidla. Ale jiste to nevim, proste jen takovej pokus. Citovat
gvg Odesláno 29. březen 2005 Odesláno 29. březen 2005 V tom případě by to mohlo bejt to čidlo, jak o něm píše Vlasta. Zajeď s tím na diagnostiku a a? to projedou. Hlavně jim stůj za prdelí - jsou schopný ti to naúčtovat a říct, že je to OK, ale ve skutečnosti to ani nepřipojej. Citovat
rimmer Odesláno 29. březen 2005 Odesláno 29. březen 2005 vetsinou byvaji cidla teploty vody 3 kousek od sebe...jedno cidlo na budik, jedno cidlo teploty na spinani sahary a jedno cidlo teploty pro ridici jednotku...cili vzajemne se nijak neovlivnujou a to cos udelal nema na nic vliv. [Editován dne 29/3/05 rimmer] Citovat
miloge Odesláno 29. březen 2005 Autor Odesláno 29. březen 2005 Diagnostika mi nesvítí, ale pro jistotu ještě proměřim ty čidla teploty a lambdu, nejvíc se bojim aby to nebyla ta váha vzduchu, bych asi vypláz slušnej ranec:( Stačí že to mam teď v servisu s fouklym těsnením pod hlavou:) Citovat
Hnipak Odesláno 29. březen 2005 Odesláno 29. březen 2005 Kdyby me to bralo 10l a nikdo to neumel opravit, tak to snad rozmlatim na srot. Prijde mi ze auta jsou asi tak stejne kvalitni produkt jako software... Citovat
.mycTD Odesláno 29. březen 2005 Odesláno 29. březen 2005 rimmer: aha, diky za info. Ty cidla tam mam vedle sebe dve. Sahara je mam pocit na chladici: Takze myslis, ze to druhe bude pro RJ? Mimochodem, kolik vam tak ukazuje teplomer? Me se zda, ze docela malo i kdyz to honim. porad jen kousek pres 70. Citovat
rimmer Odesláno 29. březen 2005 Odesláno 29. březen 2005 Napsán autorem .mycTD rimmer: aha, diky za info. Ty cidla tam mam vedle sebe dve. Sahara je mam pocit na chladici: Takze myslis, ze to druhe bude pro RJ? Mimochodem, kolik vam tak ukazuje teplomer? Me se zda, ze docela malo i kdyz to honim. porad jen kousek pres 70. no jasne...spinac na saharu je nekde smerem blize k chladici...polohu neznam presne..nakonec u kazdeho typu je to trosicku jinak, nevim ani kde to mam u sveho auta, protoze sem to jeste nepoterboval vedet Citovat
gvg Odesláno 29. březen 2005 Odesláno 29. březen 2005 Mně to ukazuje při kompletním zahřátí na 95 a ani o píď víc, ale je to 306 1.4.. 70 bych ale řek, že je málo. Citovat
Dundee Odesláno 29. březen 2005 Odesláno 29. březen 2005 Měl jsem podobný problém ještě s GII a po výměně čidla pro ŘJ (byl k němu modrý konektor), to bylo v pohodě. Ten samý problém prý mají i Oktávky, tak nevim... Citovat
.mycTD Odesláno 29. březen 2005 Odesláno 29. březen 2005 no me to ted vrtalo hlavou, ze by dve cidla ukazovali nesmysly, tak jsem sel doplnit chladici kapalinu:-) Takze vecer uvidim, jaky to bude mit vliv. Citovat
Vlasta Nezmar Odesláno 29. březen 2005 Odesláno 29. březen 2005 Napsán autorem .mycTD rimmer: aha, diky za info. Ty cidla tam mam vedle sebe dve. Sahara je mam pocit na chladici: Takze myslis, ze to druhe bude pro RJ? Mimochodem, kolik vam tak ukazuje teplomer? Me se zda, ze docela malo i kdyz to honim. porad jen kousek pres 70. Myslím že by to mohlo být termostatem. Asi ti brzo otevírá vodu do chladiče. Dá se koupit jinej s jiným teplotním nastavením Citovat
miloge Odesláno 13. duben 2005 Autor Odesláno 13. duben 2005 Tak jsem se konečně pustil na ty čidla, ale jelikož nevím jaký hodnoty mají dávat při jaký teplotě tak si nejsem 100% jistej. Každopádně aspoň vím, že nejsou spálený. Teploměr pro řj mi ukazoval asi 4,5k ohmu při studenym motoru a při zahřátí na 90 stupňů asi 500 ohmů. Nemáte někdo tucha kde se dají ty hodnoty sehnat? Nebo nechce se někomu se 306kou 1.4i vicebodovým vstřikem(magnetti marelli)r.v. 94 ty hodnoty naměřit na svym nepapajícím vozejku? :DByl bych vám docela vděčnej;) Měřil sem to na čidle s fialovym konektorem, snad je to to správný, ve schématu to bylo označený \"ve\" což je snad violet=fialový... [Editován dne 14/4/05 miloge] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.