longstarr Odesláno 17. říjen 2011 Odesláno 17. říjen 2011 Dobrý den.Potřeboval bych poradit,jestli jste někdo neřešil podobný problém.Asi před rokem jsem si všiml, že moje 406ka si samovolně přidává otáčky.Nebylo to moc, třeba to skočilo o 200 ot/min a pak se hned vrátil.Nechal jsem vyměnit svíčky, ale žádná změna, tak jsem to neřešil.Asi před 14 dny začaly otáčky lítat až na 1500 ot/min na neutrál i při zařazené rychlosti a nějakou dobu se drží na 1500 pak se zase vrátí do normálu.Teď už občas i špatně startuje a cuká se.Spotřeba se zvedla asi o litr.Jezdil jsem pod 10L/100km teď kolem 11L/100km.Je tam motor 3.0 V6 24V. Děkuji za rady:papa Citovat
koblih69 Odesláno 17. říjen 2011 Odesláno 17. říjen 2011 Co takhle nějaká netěsnost sání? Vezmi startovací sprej ( nebo benzín do rozprašovače ) a postříkej postupně cleou cestu až k motoru. Pokud to někde zareaguje výšením otáček máš místo netěsnosti. Citovat
kupák Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Může to být i zanesená škrtící klapka, případně kolabující servo škrtící klapky... Citovat
razor Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Dobrý den.Potřeboval bych poradit,jestli jste někdo neřešil podobný problém.Asi před rokem jsem si všiml, že moje 406ka si samovolně přidává otáčky.Nebylo to moc, třeba to skočilo o 200 ot/min a pak se hned vrátil.Nechal jsem vyměnit svíčky, ale žádná změna, tak jsem to neřešil.Asi před 14 dny začaly otáčky lítat až na 1500 ot/min na neutrál i při zařazené rychlosti a nějakou dobu se drží na 1500 pak se zase vrátí do normálu.Teď už občas i špatně startuje a cuká se.Spotřeba se zvedla asi o litr.Jezdil jsem pod 10L/100km teď kolem 11L/100km.Je tam motor 3.0 V6 24V. Děkuji za rady:papa Stejný motor,stejný problém.Bohužel ti už nepovím,čím to bylo,protože jsem musle na výměnu motoru(jiná závada) Taky mi to drželo i 2000 na neutrál-když jsem zařadil rychlost,tak to i jakoby přidávalo,aby se to dostalo na 2000ot/min a tam to drželo-jako tempomat =))) ,po chvilce si to pak sedlo na 1200 a po další chvilce na 900 a tam už zůstal....Většinou stačilo ujet cca kilometr a bylo to o.k. A taky mi to občas nechtělo nastartovat-většinou,když jsem přijel na benzínku,vypnul motor,natankoval,tak už to pak nešlo nastartovat. Točilo to normálně,ale jakoby tam nešel benzín... Když to konečně chytlo,tak to hrozně smrdělo............... [upravil dne 18.10.2011 14:09 od razor] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.