Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny

Potřeboval bych sundat na sw celý zadní stěrač kvůli výměně a jedinný způsob by mě stál něco kolem 400Kč. Musel bych si koupit přípravek na demontáž ramínek stěračů.

http://www.prag-info.cz/_shop/index_.php?shop=MTcyNw==&akce=detail&id=61534

Celý stěrač stál 250Kč

Nemáte někdo jednoduší a levnější způsob demontáže?

Dík moc

Odesláno

Taky jsem to musel řešit a vůbec jsem si nevěděl rady (povolovače šroubů atd.),pak jsem to vzdal a druhý den jsem jel kolem servisu,kam jezdím servisovat auto a bylo po problému.Kluci to měli hotovo za 20 vteřin i s cestou k autu a se slovy příště to připočteme :) jsem měl stěrač vyměněn.

Odesláno

to chceš stahovák hned kupovat??, v servise ti to vymění za pár korun...

jde to někdy špatně i s tím stahovákem, ten hliník se s ocelí (hřídelkou) časem speče...

[upravil dne 14/10/11 11:50 od ozzy56]

• O 2 roky později...
Odesláno

tak to budu řešit taky, rameno stěrače tam už není-zůstala tam jenom kovová část co se nasune na tisícihran :( . . . včera jsem hledal nějaké Učko v práci a dnes mám hotovo-stahovàk je na světě ;):P:papa

[upravil dne 16/11/13 20:52 od Gabriel 307]

post-24981-14109634160739_thumb.jpg

Odesláno

napiš pak,jak to s tím Tvým stahovákem šlo, to Učko má vnitřní strany zkosené a to není moc dobré--nestahuje stěrač v ose...,už jsem viděl i origo stahováky zničené a stěrač furt na autě, to přichycení časem tak zatuhne, jako by bylo svařené :papa

Odesláno

dám vědět ;) jsem v práci-neni problem to dát do roviny-zbrousit to,ale nechal jsem to schválně aby tam bylo víc materiálu aby to vydrželo a nezničilo se to hned-kdyby to bylo hodně zatuhlé ;):papa

edit:kdyby to bylo na stahování ložiska,dával bych to do roviny na 100% ale počítam,že ten tisícihran bude mít nějaký náběh-že ho bude stačit jenom povolit(ten kroužek-protikus tisícihranu)a pak to stáhnu normálně rukou

uvidíme :)

[upravil dne 16/11/13 12:12 od Gabriel 307]

Guest servisman
Odesláno

Asi před 2 měsíci jsem demontoval stěrač z Lancie s jedním známým, zprvu jsme drobet něčím nastříkali sprejem na povolení zarezlých součástek pak zkusili podobným přípravkem jako má Gabriel 307 a docela to šlo. Ale měli jsme strach , aby jsme nepoškodili sklo .

Odesláno

jj, to sklo je najväčšie riziko na to treba dávať bacha, tiež som zvedavý ako to pôjde bez zabrúsenia do roviny, ja som predčasom dával dole malým sťahovákom (požičaným, môj vlastný už je KO) a aj pri maličkom vyosení to malo snahu vyšmyknúť sa, no v tom prípravku to vlastne nemá kam vyskočiť

mám rád jednoduché veci, ktoré fungujú, ďakujem za inšpiráciu :papa

Odesláno

1.pokus 1:0 pro stěrač(protikus tisícihranu) bez nastříkaní uvolňovače šroubů nebo WD pořád drží :grr -nástřik uvolňovače čekačka cca 1h

2. pokus 2:0 pro stěrač výsledek stejný(Učko se roztahuje-pruží :( ) -nástřik uvolňovače+technická úprava stahováku bez čekání(uvolňovač měl čas makat počas úpravy stahováku)

3.pokus JSEM VÍTĚZ ;):D:P i když podle skóre to tak není ale jsem :papa povedlo se to stáhnout bez větší námahy(chtělo to udělat ten stahovák pevnější od začátku)

tady foto upraveného stahováku a poraženého protikusu-čest poraženým :aut

edit: nevim proč mi to mobil pořád otáčí :grr až přijedu z práce tak to doma otočím ;)

edit2: nekoukejte na estetickou stránku stahováku-až na ten šroub je vyroben z odpadu-co se našlo ;) a bez větší námahy

edit3: ohledně vyosení-vůbec nebyl problém,je tam velký náběh tisícihranu-šlo o to jen to \"utrhnout\" :papa

[upravil dne 17/11/13 19:17 od Gabriel 307]

post-24981-14109634167515_thumb.jpg

Odesláno

ten stahovák je super...... ale já měl stejný výsledek = starý stěrač, ktérý nechtěl dolů, sundaný dole za pár vteřin.... je to z hliníku takže to šlo rozpilovat jako máslo:aut

Ale to Tvé je super hejblátko :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...