Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pratele, shanim 306ku, ale chci jenom zachovalej kus HDI a to jenom s automatickou klimou. Sou to dost prisny pozdavky, a tak se mi pri hledani casto stava, ze je bude jedno, nebo druhy, ale nikdy ne oboji ;) A tak mam dotaz : je mozny predelat u 306ky manualni klimu na automatickou ?

Nedelal ste to nahodou nekdo ? Co vsechno bych musel menit ? Staci jenom ten ridici panel + pridat nekam cidlo teploty, nebo je cidlo uz je v tom panelu? Kolik to da prace ?

Diky za reakce, hribe.

(Jestli to podari, prikladam obrazky, at vite, co mam na mysli.

post-10516-14109620217932_thumb.jpg

Odesláno

Tak pokial viem tak treba vymenit panel + umiestnit do interieru (hore do stropneho svetla, je tam na to mriezka) snimac vnutornej teploty (na automaticku regulaciu) ... ci treba menit aj nieco ine, to je uz na elektrikaroch :)

A este automaticka klima potrebuje aj snimac vonkajsej teploty ak sa nemylim, kvoli porovnavaniu podmienok, ale to som si neni isty :)

[upravil dne 15/10/11 13:52 od Qcko]

• O 2 měsíce později...
Odesláno

no nevím co od toho čekáte,ale mám poloautomatickou a co bych za to dal kdyby tam byla manuální..je tam víc elektroniky a tím pádem více problémů..ono je to super když to funguje,ale když se něco pokazí tak je to celkem problém..zrovna u mě mi klima jede tak na 70% a jen pro to že mám špatné čidlo výparníků..čidlo stojí pár korun,ale výměna je celkem drahá..musí se demontovat palubovka a to stojí pár tisícovek..tak že to neřeším ..to by se mi u manuálu nestalo..:papa

Odesláno

no pockat pockat automaticka je mysleno ze udrzuje stejnou teplotu treba 22 stupnu neni digitalni jako ma treba 206 se třema servomotorkama ale jen s jednim ne? ve vsech xantiich je takhle resena automaticka klima a nikdy s tim nikdo problem nemel tak bych se toho zas tak nebal ale pokud to u 306tek blbne často tak se rad necham poucit. jinak palubka pude ven tak jako tak ja v aute zatim klimu nemam jen schanim info predem abych to nepredelal na manualni a pak byl problem z toho udelat automatickou.

Odesláno

No ona je automatická, ale analógová...reguluje teplotu, aj silu vetráku, aj sa sama zapne, ak je príliš teplo...v zime pri kúrení ale nejak vetrák nereguluje, aspoň mne nie.

Odesláno

byl jsem na diagnostice a tam bylo zjištěno že je vadné čidlo výparníku..jinak mám nové čerpadlo, náplň ,chladič..no prostě to je asi opravdu tím čidlem..ale jak jsem psal nějak to neřeším..:cool:

Odesláno

to je divné,mě vše funguje jak má větrák jede podle teploty..ale jak jsem psal jede jenom na takových70%..a co se 206tek týče tak máš asi na mysli dvouzónovou nebo třízónovou.. no kolega má 407 a lámou se mu ty klapky..oprava zhruba 6000,- a už se mu to stalo dvakrát a bylo to opravováno v Peugeotu..jinak nikomu neradím jenom píšu co jsem zažil..myslím s Peugeotem..ne v životě..:D to byste čuměli..:mrk

Odesláno
to je divné,mě vše funguje jak má větrák jede podle teploty..

Reaguješ na to moje? Ale mne tiež vetrák ide podľa teploty, ale iba v režime chladenia, nie kúrenia. Keď dám v režime kúrenia vetrák do polohy AUTO, tak iba slabúčko fúka...ale možno musím jednoducho pridať teplotu...

Odesláno

jo jo záleží kolik máš teploty v autě..zase na druhou stranu jak on může vědět kolik je teploty v autě..myslím že tam jsou nějaké čidla ale určitě tam není vnitřní teploměr..no ale to by zase nefungovalo na zimu..tak teď opravdu nevím a přiznám se že jsem to asi ani na teplo nezkoušel..ale to je jednoduché jdu ven a hned to zkusím..:papa

Odesláno

Je tam čidlo, hore pri stropnom svetle...keď som kúpil 306ku, som práveže chvíľku meditoval, čo to tam je, či nejaký reproduktorček, ale nie, to je teplotné čidlo. Ale tuším som v zime skúšal dať aj teplotu na max a vetrák stále šiel na minimum...proste mi ten režim AUTO na vetráku v zime nereaguje. Intenzitu kúrenia si to samo reguluje, podľa nastavenej teploty, ale otáčky vetráku nie.

Odesláno

No mne to funguje takto:

V lete sa sama zapne klíma po naštartovaní a ventilátor v polohe auto začne ísť na plno pri nastavenej teplote 21 v tom bielom poli. Ako sa znižuje teplota v aute, ventilátor uberá otáčky.

V zime po naštartovaní ventilátor v polohe auto skoro nepočuť, teplota nastavená zase na tých 21. Až po ohriatí motora - vodného systému začne ventilátor pridávať! Keď sa kabína ohreje, ventilátor začne uberať na otáčkach.

Keď potrebujem odrosiť okná, otočím pravý ovládač úplne hore, zapne sa sama klíma a ventilátor zvýši otáčky.

Takto to funguje mne a myslím, že tak to aj má!

ferrari, to čidlo v stropnom svetle naozaj je, ja tam mám aj malú vrtulku.

Odesláno

No, me to funguje úplne rovnako, jedine týmto si nie som istý:

V zime po naštartovaní ventilátor v polohe auto skoro nepočuť, teplota nastavená zase na tých 21. Až po ohriatí motora - vodného systému začne ventilátor pridávať! Keď sa kabína ohreje, ventilátor začne uberať na otáčkach.

Ja som skúšal polohu AUTO, keď som mal už zohriaty motor, tuším...no poskúšam ešte raz.

Inak tá hodnota 21 je iba orientačná, AUTO na vetráku funguje v každej polohe ovládača teploty.. či nie?? Aspoň v lete pri klíme fungovalo...

A ozik, kde bývaš v PE, nie tuto na konci V. Okružnej? Aj všera som totiž z okna kukal na krásneho tmavomodrého kombajna s takými puklicami, ako mám ja.

[upravil dne 8.1.2012 21:13 od ferrari]

[upravil dne 8.1.2012 21:14 od ferrari]

Odesláno
No, me to funguje úplne rovnako, jedine týmto si nie som istý:

Ja som skúšal polohu AUTO, keď som mal už zohriaty motor, tuším...no poskúšam ešte raz.

Inak tá hodnota 21 je iba orientačná, AUTO na vetráku funguje v každej polohe ovládača teploty.. či nie?? Aspoň v lete pri klíme fungovalo...

A ozik, kde bývaš v PE, nie tuto na konci V. Okružnej? Aj všera som totiž z okna kukal na krásneho tmavomodrého kombajna s takými puklicami, ako mám ja.

[upravil dne 8.1.2012 21:13 od ferrari]

[upravil dne 8.1.2012 21:14 od ferrari]

Neviem na ktorom konci V.O. myslíš, ale bývam tam, odbočka na SAŠA :papa

Odesláno

tak jsem to vyzkoušel a je to tak jak se tady píše..zapnul jsem klimu na automat,dal teplotu na maximum a ventilátor jel skoro na plno..tak že dalo by se říct že mi to funguje..ale nějak si nemůžu vybavit že bych měl u světla nějaké čidlo..no jdu se mrknout..:mrk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...