Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest mischko11
Odesláno
ani na sekundu resp. kilometer... :-D
skoda chcelo by to niekoho kto to ma zalozene od nova aby sa dalo potvrdit alebo vylucit ci to funguje :mad:
Odesláno

Tohle jsem neměl šanci řešit, jelikož při spalování sazí ve filtru u HDI mi protékalo trošku nafty přes kroužky do oleje, měnil jsem jej vždy, když čidlo hlásilo příliš vysokou hladinu oleje ve vaně. To bylo po zhruba 12.000 Km. Bylo mi také řečeno, že TOTAL Quartz si s naftou nejlépe poradí....

Odesláno

http://www.lubrizol.com/EuropeanEngineOils/UEIL2006LowerSAPS.html

Hmm tak podle této prezentace naopak zanášení může být způsobeno právě použitím standardního ne-low SAPS oleje. Jenže zase jinde se dá dočíst, že low SAPS oleje jsou u benzínových motorů méně odolné proti oxidaci a okyselení vlivem obsahu biosložky (etanolu) v benzínu. Z toho mi vyplývá, že je asi fakticky nejlepší držet se toho Total INEO ECS nebo jiného low SAPS oleje, ale prostě ho měnit podstatně častěji než udává výrobce.

• O 11 let později...
Odesláno

Ahoj.

Mám Peugeot 308SW, 1,6VTI 88kw (benzín bez turba). A chci tam teď nalít olej TOP TEC 4300 5W-30. Norma ACEA C2 resp (PSA) B71 2290. To by mělo být ok nebo je to zbytečně dobrý (drahý).

Najzedím fakt málo 7T ročně. proto bych chtěl zkusit long life na 2 roky. Má někdo nějkaou zkušenost?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...