ray.paja Odesláno 30. září 2011 Odesláno 30. září 2011 Ahoj, mám Peugeot 1.6 16V, r.v.2002. Párkrát už se mi stalo, že mě protijedoucí řidiči problikli, tak jsem kontroloval světla a ted se mi zdá, že mi jedno světlo svítí trošku nahoru a mohlo by oslňovat. Žárovku jsem kontroloval, ale ta je usazená v patici dobře. Ale přišel jsem na to, že nefunguje servomotor pro sklápění světla. Někde jsem slyšel, že servomotor se nedá samostatně vyměnit a že je třeba vyměnit celý světlomet. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? A pokud se musí koupit celý světlomet, víte zhruba cenu? Díky za radu. Citovat
marzi732732 Odesláno 30. září 2011 Odesláno 30. září 2011 Ten motorek se dá normálně vyměnit, i když je to docela náročné, jelikož to tam docela dobře drží. Já to kupoval na 307 ze šroťáku za 250 a funguje jako hodinky. Citovat
ray.paja Odesláno 30. září 2011 Autor Odesláno 30. září 2011 Díky za radu. Myslíš že když vydělám celej světlomet ven a budu tam dávat novej motorek, že bych s tím měl pak jít někam na seřízení - aby to dobře svítilo a neoslňovalo? Citovat
Duffusss Odesláno 30. září 2011 Odesláno 30. září 2011 Pokiaľ sú to Valeo svetlomety tak tam motorček vymeníš. Ak sú to Automotiv ligh tie s tými gumenými krytkami vzadu tak tam motorček nevymeníš, jedine ak rozoberieš celé svetlo, lebo motorček je priskrutkovaní vnútri vo svetlomete dvoma skrutkami. [upravil dne 30/9/11 08:09 od Duffusss] Citovat
ray.paja Odesláno 30. září 2011 Autor Odesláno 30. září 2011 Já ani nevím od jaké firmy ten světlomet je, ale je to normálně od výroby - jsem světlomet ještě nevyměnoval. Ale je pravda, že když měním třeba prasklou žárovku, tak tam musím zezadu než se dostanu k žárovce oddělat takový asi plastový kolečko o průměru tak cca. 15cm. Citovat
ray.paja Odesláno 3. říjen 2011 Autor Odesláno 3. říjen 2011 Ještě jsem se chtěl zeptat, nevíte někdo náhodou, když bych měnil celej světlomet, jestli by šel vyměnit rovnou za ten novější ( mám pocit že se začal dávat od r.v.2005 ) s těma čočkama ? Díky. Citovat
307rg Odesláno 4. říjen 2011 Odesláno 4. říjen 2011 nový model má iné rozmery aj keď to tak na prvý pohľad nevypadá, je viacej pretiahnutý dozadu a tuším má aj iné patice na žiarovky takže rozhodne nebude pasovať Citovat
307rg Odesláno 4. říjen 2011 Odesláno 4. říjen 2011 oproti tomu zadný z nového modelu pasuje presne a bez problémov:papa Citovat
ray.paja Odesláno 11. říjen 2011 Autor Odesláno 11. říjen 2011 Díky za odpovědi. Nevíte ještě někdo prosím, na kolik zhruba vyjde nový světlo, když si to nechám udělat v Peugeotu? Jsem byl sice u svýho mechanika a on mi kontroloval ty světlomety nějakou tou mašinkou co mají i na STK a vše prej je v pořádku. ALe pokud si stoupnu před auto, tak vidím že to jedno světlo prostě oslňuje (svítí výš) a když jedu po silnici, tak i řidiči na mě sem tam bliknou. Tak to nechápu, když to kontroloval přes tu mašinu a říkal že je to v pořádku, proč to oslňuje Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.